Wilbacher: Chelsea måste se upp för PSG

Med säsongens viktigaste match i tankarna tog Paris Saint-Germain emot bottengänget Lens. Känslan i den franska huvudstaden var god. Det hade sett bättre ut de senaste veckorna efter en trög senhöst och vinter.

Hemmamötet mot Chelsea blev en vändning. Dels var prestationen ett bevis på att coach Laurent Blanc var på rätt väg rent taktiskt. Den gamle franske försvarsgeneralens defensiv satt som ett smäck och framåt fanns äntligen tendenser till ett fungerade samspel. Men framför allt såg vi en helt annan inställning hos PSG-spelarna. Ett större självförtroende. Ett efterlängtat jävlar anamma i varje sekvens.

PSG har lyckats konservera formen.

Något har hänt i omklädningsrummet

Det såg i det stora hela riktigt bra ut mot Lens. Och till slut rann det till och med i väg resultatmässigt för första gången på länge och Parc des Princes kunde för en gång skull luta sig tillbaka och njuta av miljardbygget.

Lens är som sagt ett bottenlag och PSG:s prestation ska så klart tas med en liten nypa salt. Bortalaget gjorde det helt okej inledningsvis, stängde ytor och såg till att det knöt sig i PSG:s offensiv. Skillnaden för PSG i går jämfört med tidigare var att spelarna visade tålamod och applåderade varandra efter felpass och missar.

Något har uppenbarligen hänt i det där omklädningsrummet. Och det gav resultat. Bara minuten innan halvtidsvilan satte David Luiz ledningsmålet. Men det var bara början.

PSG:s dominans fortsatte föga överraskande i den andra halvleken. PSG ville ha ett större försprång och eliminera alla slumpsituationer; ett av, om vi nu delar upp säsongen, det gamla PSG:s stora svagheter.

Många poängtapp har kommit just när laget haft ett stort bollinnehav och tappat bollen på motståndarens planhalva.

2-0 kom mycket välförtjänt med halvtimmen kvar att spela. PSG fick straff och fram klev Zlatan Ibrahimovic. Han hade redan varit nära att näta vid ett par tillfällen men tajmingen var inte perfekt efter två matcher i utvisningsbåset.

Däremot kände man spellusten.

Zlatan ville sätta sin prägel på matchen.

Det bästa vapnet mot Chelsea?

Straffen var inte perfekt placerad men stenhård och Zlatans tolfte ligamål för säsongen på 18 matcher var ett faktum.

Lens lyckades kontra in ett reduceringsmål men ingen på Parc des Princes var orolig. PSG var överlägset på alla plan. Efter ett vackert anfall, med elva minuter kvar att spela, tåade Blaise Matuidi in inhopparen Javier Pastores inlägg i öppet mål.

Två minuter senare kom det definitiva avgörandet. Zlatan tog emot bollen utanför straffområdet, fick en feeling för chip, och chip blev det. Fram till Pastore, som upplever någon slags andra vår i Paris. Med stort självförtroende dunkade han in 4-1 på volley. Efter nätrasslet möttes han och Zlatan i en varm kram.

Är samarbetet Pastore/Zlatan PSG:s bästa vapen mot Chelsea?

Klart är att de är i superslag. Returen i CL-åttondelen mot Chelsea på onsdag kunde inte komma mer lägligt.

PSG är redo för returen.