Tung debut för Courtois – Chelsea överkört av Werder Bremen

Thibaut Courtois värvades till Chelsea sommaren 2011, men bara veckor efter ankomsten till Stamford Bridge lånades den talangfulle burväktaren ut till Atlético Madrid. Hos ”Los Colchoneros” har belgaren växt fram till en av världens främsta målvakter. I dag fick han till slut – tre år efter han köptes – göra debut för Chelsea. Men det blev inget lyckat första framträdande och Courtois tvingades släppa två bollar förbi sig.

Courtois började dock matchen utmärkt när han med en blixtsnabb parad efter ett par minuter förhindrade Franco Di Santo från att nicka in 1-0 för Werder Bremen. Efter 20 minuter tvingades han dock kapitulera. Eljero Elia dundrade in ledningsmålet på straff, sedan John Terry tagit bollen med handen.

Innan halvtidsvilan ökade Werder Bremen på ledningen när Ludovic Obraniak dök upp och slog in ett fint inlägg från Clemets Fritz vid den bortre stolpen.

Courtois fick kliva av i halvtid, när Peter Cech byttes in. Men även den rutinerade tjecken fick hämta en boll ur nätet när Felix Kroos tryckte in 3-0, som fastställde slutresultatet, på straff någon minut före slutet.

I halvtid gjorde även Chelsea-legendaren Didier Drogba comeback i den blåa tröjan.