Tipset: Chelsea vinner toppmötet

Helg betyder fotbollsfest.

Sportbladet Spel frågade två spelbolag vad de tror och tycker om helgens fem största matcher.

Vilka spel är egentligen bäst?

Svaren ser du här nedan.

Betsafe

Milan – Juventus

1:3.25

X:3.35

2:2.22

– Allegri återvänder till Milano och sitt forna lag han basade över i fyra år. Säkert starka känslor för honom, men likaså för Filippo Inzaghis och hans älskade Milan som börjat ligan med två raka segrar. Juventus kommer från en relativt lättmanövrerad CL vecka med matchen mot (ett starkt!) MFF. Jag tror på en defensiv tillställning och skulle lägga mina pengar på krysset till 3.35. Lite mer precist tippar jag resultatet 1-1 till 6.30, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

Feyenoord – Ajax

1:2.50

X:3.20

2:2.70

– Ajax visade sig att man återigen har en ung och spännande trupp trots flertalet spelartapp. Ajax kommer stärkta från en tung poäng hemma mot PSG i veckan, och kommer försöka rida på den vågen genom att gå för en välbehövlig och tung seger mot Feyenoord. Ajax vinner till 2.70. En intresant specialare är att spela att hemmalaget inte gör mål, till 4.00.

Man City – Chelsea

1:2.40

X 3.40

2:2.85

– Chelsea har startat säsongen otroligt starkt, och Diego Costa ser ut att kunna göra mål på alla chanser han får. Dock har inte Chelsea ställts mot det där riktigt tunga motståndet ännu, och City blir en första kraftmätning mot var på verkligen står sig. Fábregas och Costas fina form, samt den oerhört stabilia backlinjenvinner Chelsea på Etihad Stadium till 2.70. Diego Costa som målskytt? Ja – 5.50.

Malmö FF – Helsingborg IF

1: 1.53

X:4.05

2:5.95

– Helsingborg kommer stärkta ur vinsten hemma mot AIK och vill nog knäppa sina skånska grannar på näsan och utnyttja den, antagligen, slitna trupp som återfinns i Malmö. MFF gjorde en heroisk insats mot Juventus, och har även visat sig kunna hämta hem underlägen tidigare i Allsvenskan, senast mot Häcken. Den här matchen resulterar dock i ett kryss till 4.05. En intressant specialare är ”Oavgjort och båda lagen gör mål” till 5.15 ggr insatsen.

PSG – Lyon

1: 1.29

X: 4.95

2: 10.50

– Oroligheter bland spelare och ledning i PSG bäddar inte för optimal matchförberedelse. PSG måste vinna nu efter två raka kryss, Rennes och Ajax i CL. PSG-Lyon är en av de hetaste matcherna i Ligue 1, och ett perfekt läge för Zlatan och hans mannar att veta att man har är tillbaka från de två senaste debaclen. PSG vinner mot Lyon till 1.29 – Resultat vid fulltid 2-1 ger 8.75 ggr pengarna vilket är ett intressant spel att fundera på.

Unibet

Milan – Juventus 3.50 – 3.25 – 2.25

– Superhelg och toppmöte i Serie A när Juventus gästar Milan. Gästerna vann båda mötena med Milan förra säsongen och är i grund och botten det bättre laget. Milan ”slipper” dubbeljobbet med Europaspel samtidigt som Juventus inte såg ut att ta ut sig mot Malmö FF i veckan. Det ska vara fördel för Juventus och jag tror de går segrande ur den här tidiga ”seriefinalen” (2.25), 1-2 blir slutresultatet (9.50), säger Jonas Nilsson på Unibet.

Feyenoord – Ajax 2.40 – 3.55 – 2.75

– Inte så mycket toppmöte längre som stormöte med mycket känslor inblandade när storlagen från Rotterdam och Amsterdam drabbar samman. Feyenoord har haft det tufft i ligaspelet och förlorade även i Europa League i veckan, medan Ajax gått något bättre i ligan och fick med sig ett kryss från mötet med PSG i Champions League. Inget av lagen vill förlora den här matchen. Tillfälligheter kommer avgöra och utgångstipset får bli oavgjort (3.55). Målrikt och underhållande ändå, 2-2 (11.50).

Manchester C – Chelsea 2.37 – 3.45 – 3.05

– Chelsea har inlett ligaspelet på bästa möjliga sätt och har fyra raka segrar, enda plumpen är oavgjort i CL-premiären. City har gått på någon mina in inledningen och fick även se sig besegrade i München efter ett sent segermål av fd City-spelaren Jerome Boateng. Mycket som står på spel på Etihad på söndag och vid seger för Chelsea kommer det skilja åtta poäng lagen emellan. Tycker ändå gästerna är det bättre laget och man vann båda mötena i ligan i fjol, sen dess har man inte blivit sämre och även om Mourinho inte kommer vara missnöjd med ett oavgjort resultat kommer han vara än nöjdare med en seger, oddsen på tvåan (3.05) lockar mer än de på hemmaseger…det här tar Chelsea om än knappt, 0-1 (11.00).

Malmö – Helsingborg 1.55 – 4.00 – 6.00

– Storfavorit på serieledarna Malmö i Skånederbyt. MFF stod upp bra mot Juventus i veckan och kunde lika gärna fått med sig en poäng i CL-premiären. Frågan är hur mycket energi och kraft Europaspelet Helsingborg å sin sida blandar och ger, storförlust mot Halmstad hemma ena veckan och övertygande seger mot toppkandidaten AIK i nästa. Hur som tror jag Malmö kan vara slitna både fysiskt och mentalt efter mötet med Juve samtidigt som de är lite för stora favoriter här. Roligare att titta på alternativen för bortaseger eller oavgjort här. Chanspeng på tvåan (6.00), eller X2 (2.40), den försiktige kan spela Helsingborg +1 med asiatiskt handikapp och få insatsen tillbaka om Malmö vinner med uddamålet, resultatspel får nog bli 1-1 (8.00) ändå.

PSG – Lyon 1.31 – 5.00 – 10.50

– Superhelgen avslutas med vad som skulle kunna varit ett toppmöte i Ligue 1. Men Lyon är fjärran från sina fornstora dagar och PSG har inlett med två segrar och tre oavgjorda och leder inte ens ligan efter fem omgångar. Men nu måste segrarna komma, och Zlatan gör sällan två dåliga matcher i rad. Det här ska PSG vinna och helst med marginal, att man gör det med minst två bollar (1.88 med asiatiskt handikapp, PSG -1.5) är rimligt, det blir 3-0 (9.00)!!