Terry förlänger med Chelsea

Terry frlnger med Chelsea

JT förblir blå.


Chelsea bekräftade under tisdagseftermiddagen att John Terry förlänger sitt kontrakt med klubben ytterligare ett år, som betyder att lagets kapten stannar även nästkommande säsong hos de blå.

John Terry gjorde sin debut för Chelsea i oktober 1998 som 17-åring har alltså skrivit på en förlängning på ett år till sitt kontrakt som skulle gå ut nu i sommar. Nästkommande säsong kommer att bli Johns sjuttonde för Chelseas A-lag sedan han anslutit till klubbens ungdomssektion som 14-åring.

”Jag är glad över att ha tecknat på en förlängning av mitt kontrakt och gå in på mitt tjugonde år med klubben. Jag vill tacka fansen och klubben för deras fortsatta stöd, och den tränare som var väldigt avgörande för mig den gånga säsongen.”

Chelseas VD Ron Gourlay tillade att klubben är väldigt nöjda med att John, som utan någon tvekan är en Chelsea-legend, fortsatt kommer att leda laget vilket kan gjort i så många år med ett oöverträffat utförande.

”Både Chelsea Football Club och John har varit tydliga med att vi ville att hans fantastiska tid i klubben skulle fortsätta, och det har även varit viktigt att få det hela klart så snabbt som möjligt efter slutet på säsongen, för att kunna titta framåt och planera för nästa säsong.

33-årige John Terry har spelat 621 matcher under sina år i klubben och kapten i 490 av dessa. Han har gjort 57 mål, vilket är flest av någon försvarare i Chelseas historia. John har vunnit Champions League en gång, Premier League tre gånger, Europa League en gång, FA Cupen fem gånger, Ligacupen två gånger och Community Shield två gånger med Chelsea och utöver det fått en rad olika personliga utmärkelser, däribland årets Chelsea-spelare vid två tillfällen, PFA Player of the Year 2005, Europas bästa mittback vid tre tillfällen samt varit med i FIFA:s världslag fem gånger.

Det nya kontraktet innebär att klubben kanske allra bästa kapten någonsin även spelar i Chelsea nästa säsong, förhoppningsvis kan också kontrakt skrivas med klubbikoner som Frank Lampard och Ashley Cole snart.

0 KOMMENTARER     

1146 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Terry förlänger med Chelsea
Chelsea
Chelsea bekräftade under tisdagseftermiddagen att John Terry förlänger sitt kontrakt med klubben ytterligare ett år, som betyder att lagets kapten stannar även nästkommande säsong hos de blå.
2014-05-13 18:19:52

Ashley Cole tackar för sig?
Chelsea
Chelsea avslutade säsongen med en seger och Ashley Cole avslutade säsongen med kaptensbindeln på armen. Avslutade han också sin Chelsea-karriär?
2014-05-12 19:43:00

Spelarbetyg: Cardiff – Chelsea
Chelsea
En match som inte betydde särkskilt mycket för något av lagen, varken Cardiff eller Chelsea. Ändå blev det en ganska trevlig tillställning och en bra avslutning på säsongen för Chelsea. Viaplay fungerade illa för alla igår vilket gjorde att jag missade stora delar av första halvlek. Spelarbetygen kan därför vara lite skeva. Detta är säsongens sista spelarbetyg men jag kommer inom den närmsta veckan att publicera sammantagna spelarbetyg för hela säsongen.
2014-05-12 08:18:00

Mourinho positiv efter segern
Chelsea
José Mourinho var nöjd med lagets insats efter segern borta mot Cardiff City. Trots en titellös säsong kände ändå portugisen positiva känslor som kan leda till bättre resultat nästa år.
2014-05-11 20:15:16

Chelsea avslutade säsongen med vinst
Chelsea
En slö, oinspirerad och slarvig förstahalvlek följdes upp av en något bättre andra när Chelsea vände och vann mot tabelljumbon Cardiff med 2-1 i säsongens sista match. Någon andraplats räckte vinsten dock inte till då Liverpool höll undan och vann sin match mot Newcastle. Målen gjordes av Schürrle och Torres.
2014-05-11 18:03:00

Mourinho straffad igen
Chelsea
Att sarkasm inte uppskattas av FA har nu tydliggjorts då domen för Mourinho, efter dennes beröm av domarteamet i samband med matchen mot Sunderland, fastslagits. Nya böter väntar nu för portugisen som inte haft FA på sin sida sedan återkomsten till England.
2014-05-11 08:00:51

Inför Cardiff – Chelsea
Chelsea
Chelsea reser till Wales för att på söndag ta sig an nedflyttningsklara Cardiff i säsongens sista match. En vinst kan innebära att laget slutar på en andraplats i ligan, om Liverpool förlorar hemma mot Newcastle.
2014-05-09 22:05:10

Cech borta upp till tio veckor
Chelsea
Målvakten blev skadad i matchen mot Atlético Madrid och blir borta mellan åtta och tio veckor.
2014-05-08 18:18:53

Chelsea mästare i FA Youth Cup efter sent drama
Chelsea
En makalös vändning från Chelseas U18-lag säkrade den femte cuptiteln för Londonlaget. Fulham ledde finalen med totalt 6-4 i halvtid, men efter mål av Isak Ssewankambo och Dominic Solanke kunde Chelsea ta hem guldet.
2014-05-05 23:47:00

Hoist the Blue Flag 5/5
Chelsea
Utslagna fotbollsmördare – av Isaksson
2014-05-05 18:09:37