Sunderland – Chelsea 3-2

Sunderland - Chelsea 3-2

Ett kämpande Sunderland vann på hemmaplan.


Ett kämpade Sunderland tog emot de kungsblåa från London, och det blev i slutändan en mycket intensiv match där Sunderland visade att man verkligen vill hålla sig kvar i Premier League.

Sunderland kom med samma startelva som deras senaste sex matcher, medan Chelsea gjorde en ändring, där Hazard kom in från start istället för en skadad Pedro.
 
Första halvlek
 
Det blir en intensiv start i Sunderland, där det bara hinner gå ca 40 sekunder innan hemmapubliken på Stadium of Light skriker efter ett rött kort efter att Cahill kapat Defoe i ett snabbt omställningsläge direkt i matchstarten. Domaren väljer dock det gula, frisparken skjuts i muren, och matchen fortsätter.
 
Sunderland visar dock direkt att man spelar för att ta tre poäng, och 5 minuter in i matchen har tre frisparkar givits och publiken har lika svårt att sitta ner som Chelsea har att spela sig ur Sunderlands höga press. I den 10:e minuten börjar Chelsea dock reda ut stormen, och etablera lite spel. Detta leder direkt till att Azpilicueta och Hazard drar igång ett anfall på vänsterkanten som tillslut Willian kan avsluta strax utanför boxen, men utan att skapa problem för Mannone.
 
Chelsea tar över initiativet, och fint spel av Hazard och Fabregas leder till en hörna. Hörnan i sin tur leder inte till några större farligheter, men Cahill stannar kvar i anfallszon när Chelsea tar hand om bollen vid mittplan. Hazard finner Costa som hittar just Cahill, som tar emot och  försöker spela in i det centrala straffområdet, men bollen tar istället på en Sunderlandförsvarare och studsar åt ett helt annat håll. Mål: Touchen går raka vägen till Costa som därmed inte hamnar offside, och Costa lirkar bollen förbi Mannone med en fin knorr i bortre delen av målet från en snäv vinkel. 0-1 Costa!
 
Sunderland skapar sig ett fint läge i den 25:e minuten, när Yedlin får nicka ett inlägg från mycket nära håll, men Courtois är med och gör sig stor och räddar därmed med kroppen. Kort därpå står Ivanovic för ett oerhört snyggt inspel som Costa glider fram på, men är ett par centimeter från att stöta in bollen i mål. Matchen fortsätter att hålla en hög intensitet, och båda lagen spelar fin fotboll i detta skede av matchen.
 
I den 40:e minuten får Sunderland en frispark vid mittlinjen, och bollen lyfts in mot Chelseas straffområde. Bollen rensas, nickas tillbaks, rensas igen, och flipperspelet leder fram till att bollen går mot Khazri. Mål: Khazri får till ett riktigt drömskott utanför straffområdet, och Courtois är chanslös när bollen letar sig in i hans vänstra hörn. Ett riktigt drömmål av Sunderland, som är tillbaka i matchen. 1-1 Khazri.
 
Styrkta av målet pressar Sunderland intensivt de sista minuterna, +3 minuters tilläggstid, men Chelsea klarar av även denna storm. Och precis likt anstormingen Sunderland stod för i början av matchen blir de straffade av Chelsea även denna gång. I första halvleks döende minuter kontrar Chelsea, och en studsande långboll nickas fram av en löpande Azpilicueta till Matic (!) som tagit sig upp i forwardsposition. Mål: Matic visar sig kyligare än en världsklassforward och spelar enkelt in bollen i mål mot en utrusande Mannone. 1-2 Matic!
 
Halvleken blåses av direkt efteråt, och Chelsea går ut som ledare, trots stor Sunderlandpress både i början och slutet av halvleken.
 
 
Andra halvlek
 
Sunderland har inte gett upp, och redan i den 48:e minuten står Borini för ett fint inlägg som Defoe inte riktigt kan nå och peta in i mål. Minuten därpå får Costa ett gyllene läge när han löper fint mellan Sunderlands försvarare och får bollen serverad av Hazard. Avslutet lämnar dock mycket att önska, då det blir en tämligen enkelt räddning för Mannone. Minuten efter det svänger det igen och Sunderland får ett farligt frisparksläge utanförboxen. Bollen lyfts in, tar på Chelseaförsvarare, och Courtois kan fånga upp. Andra halvleken ser ut att bli lika intensiv som den första.
 
Direkt därpå, i den 50:e minuten, åker en pånyttfödd Hazard på en riktigt ful tackling med dobbar mot insida av fot från Cattermole, och matchen avbryts i några minuter. Cattermole får syna det gula, men den efterföljande frisparken från Fabregas nickas dock dessvärre enkelt undan av Sunderland.
 
Inget av lagen vill lugna ner sig, och lagen fortsätter att byta av anfall med anfall hela tiden, utan att några riktiga farligheter skapas. Tills den 62:a minuten, när Costa än en gång får stå ensam med Mannone i Sunderlandburen efter att ha blivit frispelad av Fabregas. Men även denna gång går avslutet mitt på målvakten.
 
Chelsea får en period där man kan ta det lite lugnt efter detta, men Sunderland vill mer än så. I den 66:e minuten når ett inspel snett bakåt hela vägen till Borini som befinner sig centralt utanför straffområdet. Borini tar emot och tvekar inte att avsluta. Mål: Borinis skott ser farligt ut, men inte otagbart, men misskommunikation mellan Terry och Courtois gör att bollen styrs in i mål. 2-2 Borini.
 
Det går bara ett par minuter efter kvitteringen innan ett inlägg kommer från Chelseas vänstersida och som mittförsvararna inte lyckas styra undan. Mål: Defoe står i precis rätt läge, och skjuter ett otagbart skott för att ge sitt Sunderland ledningen i matchen. 3-2 Defoe.
 
Chelsea ordnar en frispark i farligt läge kort därpå, och höstens frisparkskung Willian slår ett fint skott som Mannone lyckas tippa till hörna. Det intensiva spelet fortsätter, men i detta läge väljer Sunderland att spela med elva man bakom boll, och Chelsea får istället mest stå och rulla boll utanför The Black Cats straffområde.
 
Med sin mycket viktiga ledning i bagaget är Sunderland effektiva på att dra ner på tempot i den intensiva match som har spelats. Hiddink försöker besvara detta med att slänga in Traoré och Oscar, istället för Mikel och en för dagen svag Willian, men Sunderlands defensiv har vittring på Premier League-spel nästa säsong och spelar disciplinerat.
 
I den 88:e minuten ordnar Costa en frispark precis utanför straffområdet. Fabregas stegar upp, men slår den i Sunderlands mur. Tilläggstiden blir hela 5 minuter, men Chelsea lyckas inte skapa några farligheter. Istället drar kapten Terry på sig ett andra gula kort, och Sunderland får avsluta med 11 man mot 10, och vinner med 3-2.
 
 
Sammanfattning och matchfakta
 
Precis som väntat var det ett Sunderland som krigade till sista svettdroppe för att klara sig av i Premier League, mot ett Chelsea som bara vill ha sommarlov i nuläget. Chelsea bjöd dock upp till dans, och i slutändan blev det 3 poäng som Sunderland fick spela sin bästa fotboll för säsongen för att ta. Det blev en oerhört intensiv match, där Sunderland tillslut visade att de faktiskt hade någonting att spela för, och rättvist tog med sig tre pinnar hem. Ur ett blått perspektiv var det än en gång tråkigt att se defensiven så tafatt, men kul att få se intensiv fotboll i anfallet, vilket har saknats hela säsongen. Costa och Hazard var mycket duktiga, och även Matic fick stå för ett fint mål. Willian var dock under isen, och i defensiven har Conte mycket att jobba med. Bollinnehavet blev 69/31 % i Chelseas fördel, men det spelar ingen roll när man inte kan komma till avslut, och speciellt inte om man inte kan hålla tätt bakåt. Dock ska det än en gång sägas att det var en mycket intensiv match, där Sunderland verkligen visade att man ville vara kvar i Premier League.
 
Chelsea: Courtois; Ivanovic (ut 69′) – Cahill – Terry – Azpilicueta; Matic – Mikel (ut 83′); Willian (ut 80′) – Fabregas – Hazard; Costa
Bänk: Begovic, Rahman (in 69′), Oscar (in 80′), Traore (in 83′), Loftus-Cheek, Pato, Kenedy
Varningar: Cahill, Terry x2
Mål: Costa, Matic
 
Sunderland: Mannone; Yedlin – Koné (ut 55′) – Kaboul – van Aanholt; Kirchhoff (ut 63’); Borini – Cattermole (ut 71′) – M’Vila – Khazri; Defoe
Bänk: Pickford, O’Shea (in 55′), Larsson (in 71′), Rodwell, Watmore (in 63’), N’Doye, Lens
Varningar: Cattermole, Defoe, Kaboul, Larsson
Mål: Khazri, Borini, Defoe
 
Bollinnehav: 31 % / 69 %
Skott (/på mål): 15/4 – 8/7
Hörnor: 3 – 3
Orsakade frisparkar (fouls): 11 – 9
 
Publik: 47.050
Domare: Mike Jones

SunderlandChelsea

V. Mannone
Y. Kaboul
L. Koné
P. van Aanholt
D. Yedlin
L. Cattermole
J. Kirchhoff
F. Borini
W. Khazri
Y. M’Vila
J. Defoe

Avbytare
S. Larsson
D. Watmore
J. O’Shea
J. Lens
J. Rodwell
D. N’Doye

T. Courtois
B. Ivanovic
G. Cahill
J. Terry
C. Azpilicueta
W. Borges
J. Obi Mikel
C. Fabregas
N. Matic
E. Hazard
D. Costa

Avbytare
A. Begovic
A. Baba
Oscar
A. Pato
B. Traore
Kenedy
R. Loftus-Cheek

0 KOMMENTARER     

134 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Spelarbetyg: Sunderland – Chelsea
Chelsea
Ett Sunderland kämpandes för sin fortsatta existens i Premier League besegrar tillslut ett lojt och omotiverat Chelsea.
2016-05-07 18:15:00

Sunderland – Chelsea 3-2
Chelsea
Ett kämpade Sunderland tog emot de kungsblåa från London, och det blev i slutändan en mycket intensiv match där Sunderland visade att man verkligen vill hålla sig kvar i Premier League.
2016-05-07 18:11:54

Inför: Sunderland – Chelsea
Chelsea
Säsongen börjar lida mot sitt slut, och ett Chelsea som inte har någonting att spela för ställs mot ett Sunderland som krigar för att klara sig kvar i Premier League.
2016-05-06 23:10:29

Medlemstidning
Chelsea
Kort information kring medlemsutskicket.
2016-05-05 20:04:38

Chelsea åtalas av FA efter måndagens match
Chelsea
Både Chelseas och Tottenhams supportrar verkar vara relativt överens om att det var det liljevita lagets spelare som var uppviglarna till måndagens rabalder på Stamford Bridge. The FA väljer dock att åtala båda lagen lika hårt.
2016-05-04 18:45:00

Chelsea 2-2 Tottenham
Chelsea
Tottenham gästade Chelsea och Stamford Bridge i en match som dem var tvungna att vinna för att sätta press på Leicester och ha en fortsatt chans på sin första Premier League titel någonsin.
2016-05-02 23:44:00

Spelarbetyg: Chelsea – Tottenham
Chelsea
En hätsk, intensiv och underhållande tillställning slutar tillslut med att Chelsea hindrar Tottenham från att fortsätta utmana Leicester om Premier League-titeln.

2016-05-02 23:15:00

Inför: Chelsea – Tottenham
Chelsea
Säsongens sista Londonderby på Stamford Bridge sparkas igång på måndagkväll. Beroende på Leicesters resultat under söndagen så kan Tottenham fortfarande ha chansen att ta hem Premier League och kommer att satsa allt för att vinna samtidigt som Chelseaspelarna vill försvara sin ära framför hemmafansen.
2016-05-01 15:07:00

Chelsea vinnare i FA Youth Cup
Chelsea
För tredje året i rad är det Chelseas ungdomar som står som vinnare i prestigefyllda FA Youth Cup, efter att man besegrat Manchester City i finalen.
2016-04-28 00:36:00

Chelseas värld v.16
Chelsea
Veckan bjöd på en klar 4-1 vinst men även nya rykten, en minneslucka och mycket annat. Vi ger er Chelseas värld.
2016-04-26 14:40:00