Stoke – Chelsea 1-1 (5-4 efter straffar)

Stoke - Chelsea 1-1 (5-4 efter straffar)

Tung förlust för Chelsea efter straffar.


Det blev ännu ett nederlag för Chelsea som fick se sig besegrade av Stoke City på bortaplan i ligacupen. Matchen slutade 1-1 efter fulltid och förlängning innan hemmalaget kunde avgöra efter att Eden Hazard missat den avgörande straffen för Chelsea.

En regning tisdagkväll i Stoke var vad som stod på schemat för Chelsea när det skulle spelas tredje omgång i årets upplaga av ligacupen. Inför matchen så kan man väl lugnt konstatera att Chelsea inte haft en optimal höst, där man är närmare botten än toppen i ligan och det har stormat en hel del kring lagets tränare José Mourinho. Men nu var det dags för de regerande mästarna att spela ligacupen igen, en turnering man vann så sent som tidigare i våras. 

Chelsea ställde upp med en väntad startelva, där de enda bytena från den föregående matchen mot West Ham var att Mikel tog plats på mitten jämte Ramires samtidigt som Baba Rahman fick chansen till vänster i backlinjen. På topp spelade Diego Costa med Hazard och Willian på varsin kant och på det offensiva mittfältet så fick Oscar starta istället för Fabregas.

Under de första nittio minuterna så var det Chelsea som var det bättre laget där motståndarna Stoke hade tur som bara fick en man utvisad, när Phil Bardsley fick sitt andra gula på stopptid. Innan dess borde Charie Adam ha åkt ut för en riktigt ful tackling på Willian. Men det var Stoke som tog ledningen genom Jonathan Walters som fick stå väldigt fri och snyggt dunka in ledningsmålet, där speciellt Gary Cahill agerade väldigt passivt i försvaret.

Det dröjde enda till slutminuten innan Chelseas kvittering kom, då Loic Remy gjorde mål. Chelsea hade tryggt på en del under slutet och målet var sannerligen välbehövligt. I och med Stokes röda kort så spelade sedan Chelsea hela förlängningen med en man mer, men man lyckades inte göra något mer mål. Man pressade på en hel del mot ett Stoke som mest slog ifrån sig och i långa stycken inte ens var på Chelseas planhalva. Men man lyckades hålla tätt de extra trettio minuterna och matchen gick således till straffar.

Där Chelseas och Stokes första fyra straffskyttar satte sina, sedan satte också Stokes femte skytt sin straff och det var då dags för Chelseas ordinarie straffskytt, Eden Hazard, att stiga fram. Men Stokes för dagen bästa spelare, Jack Butland, räddade Hazards högt ladga straff bra vilket tar Stoke vidare i cupen och betyder att Chelsea, som regerande mästare, stannar vid tredje omgången den här säsongen.

Texten uppdateras. 

Stoke Chelsea

S. Given
P. Crouch

G. Johnson
P. Odemwingie
S. Sidwell
A. Wilkinson
I. Afellay
G. Whelan
C. Adam
S. Ireland

Avbytare
E. Pieters
J. Walters
P. Bardsley
R. Shawcross
M. Arnautovic
M. Wilson
G. Cameron

J. Terry

Ramires
M. Amelia
D. Costa
G. Cahill
C. Fabregas
B. Ivanovic
J. Obi Mikel
Willian Borges
C. Azpilicueta

Avbytare
R. Falcao García
A. Begovic
P. Rodriguez
Oscar
L. Rémy
E. Hazard
N. Matic

0 KOMMENTARER     

2981 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Diego Costa till sjukhus
Chelsea
I förlustmatchen mot Stoke under tisdagskvällen tvingades Diego Costa lämna planen tidigt. Anfallaren fördes senare till sjukhus och hur länge han blir borta är nu oklart.
2015-10-28 21:16:09

Stoke – Chelsea 1-1 (5-4 efter straffar)
Chelsea
Det blev ännu ett nederlag för Chelsea som fick se sig besegrade av Stoke City på bortaplan i ligacupen. Matchen slutade 1-1 efter fulltid och förlängning innan hemmalaget kunde avgöra efter att Eden Hazard missat den avgörande straffen för Chelsea.
2015-10-27 23:37:38

Inget myteri på gång
Chelsea
Att José Mourinho är hårt ansatt råder det inga tvivel om. Att det skulle råda myteristämning i omklädningsrummet stämmer dock inte.
2015-10-27 20:25:13

Många som får böta efter matchen mot West Ham
Chelsea
Det är inte bara Mourinho som får böta denna gång. Även Silvino Louro, Chelsea och West Ham kommer få böter för hur de uppförde sig under lördagens derby.
2015-10-27 14:46:56

Inför: Stoke – Chelsea
Chelsea
Det är dags för den fjärde omgången av ligacupen och för motståndet står Stoke på bortaplan, en chans för laget att verkligen försöka studsa tillbaka efter den senaste tidens dåliga resultat.
2015-10-26 22:08:00

Chelseas värld v.43
Chelsea
Vecka 43 stod för en oavgjord bortamatch, ännu en förlust, utvisningar men också mycket annat. Vi har försökt hitta några ljusglimtar och ger er Chelseas värld.
2015-10-26 20:02:00

Tankar efter omgång 10: Chelsea totalt ur balans
Chelsea
Ännu jobbigare situation för Chelsea, Arsenal hänger med i toppen och var Manchesterderbyt det tråkigaste någonsin?
2015-10-26 12:04:13

Lovén Calling ” From North stand to my sofa ( i be there) ”
Chelsea

2015-10-25 14:27:37

Spelarbetyg: West Ham – Chelsea
Chelsea
En ny Preamier League-omgång, en ny förlust för Chelsea, och nya svaga prestationer.
2015-10-25 12:00:00

West Ham – Chelsea 2-1: Ny förlust efter Matic utvisning
Chelsea
Chelsea åkte på säsongens femte förlust efter att en rad oturliga situationer gick emot laget. Inhopparen Andy Carrolls nick var tillräckligt för att West Ham skulle ta tre poäng.
2015-10-24 17:52:00