Start England Premier League Chelsea FC Landslagsuppdatering

Landslagsuppdatering

Cahill fick i går bära kaptensbindeln för sitt England.


Andre Shurrle och Andreas Christensen hittade målet för sina landslag i gårdagens kval och vänskapsmatcher då även Peter Cech, Gary Cahill och Stipe Perica spelade.

Nästan som en elak teaser har vi först fått njuta av tre matcher i Premier League, för att sedan tvingas hålla till godo med vänskapmatcher och diverse kval. Men för att abstinensen inte ska bli alltför svår kommer här en liten uppdatering om hur det går för våra blåa kämpar ute i sina landslag.

I gårdagens vänskapsmatch mellan England och Norge på Wembley fick Gary Cahill, för första gången under Hodgson, bära kaptensbindeln. Det var när Englands nytillsatta kapten Wayne Rooney utgick i den andra halvleken som armbandet skickades till Chelseas enda bidrag i matchen. England vann matchen med 1-0 efter straff och Chelseas backklippa hade en lugn kväll i försvaret då norrmännen inte lyckades göra något större avtryck på offensiv planhalva. Med sju minuter kvar att spela byttes även Cahill ut och Joe Hart fick då ta över kaptenskapet. På måndag är det dags på riktigt för England när de spelar EM-kval mot Schweiz i Basel.

I en vänskapsrepris av sommarens VM-final stod den här gången Argentina som vinnare. Efter första halvleken hade Erik Lamela och Sergio Aguero gjort ett varsitt mål och tidigt i andra halvlek var sydamerikanerna fyra mål upp när Fernandez och Di Maria gjort varsitt. Sedan tog Andre Shurrle vara på sin egen retur innan Mario Götze fastställde slutresultatet till 2-4. Shurrle startade matchen men blev efter sitt mål utbytt mot Tomas Muller. På söndag spelar Shurrles Tyskland mot Skottland i Em-kvalet.

Peter Cech spelade hela matchen för Tjeckien när de förlorade med 1-0 mot USA i Prag. Matchens enda mål kom efter att Cech först gjort en bra räddning på ett friläge från Mix Diskerud, men returen gick vidare till svenskbekantingen Alejandro Bedoya som kunde rulla in bollen.

På tisdag är det dags för Tjeckerna att kvala till EM då de ställs mot Nederländerna på hemmaplan.

Det har även spelats kval till U-21EM . I Odense möttes i går Danmark och Ryssland i en seriefinal. Chelseas Andreas Christensen spelade från start och hjälpte våra grannar till en 4-2seger, vilket innebär att danskarna är kvalificerade till play-off inför mästerskapet nästa sommar. Christensen Såg till att stänga matchen med sitt 4-1mål i den 73e minuten innan han fyra minuter senare blev utbytt.

Till sist fick Stipe Perica fick spela 74 minuter för sitt Kroatien när även de blev klara för play-off inför U-21mästerskapet. Kroaterna ställdes mot Lettland och vann komfortabelt med 3-1. Sista kvalrundan spelas över två matcher där vinnaren är klar för mästerskapet nästa sommar i Tjeckien. 

1 KOMMENTARER     

216 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]

skipp:
”Shurrle”………………

2014-09-04 12:43:39


Fler artiklar om
Chelsea

Landslagsuppdatering
Chelsea
Andre Shurrle och Andreas Christensen hittade målet för sina landslag i gårdagens kval och vänskapsmatcher då även Peter Cech, Gary Cahill och Stipe Perica spelade.
2014-09-04 12:09:26

Torres efter flytten
Chelsea
Torres förstod att det skulle bli begränsat med speltid i Chelsea när Diego Costa anlänt och tillslut löste det sig med en flytt till Italien för spanjoren.
2014-09-03 15:59:00

Chelseaspelare på landslagsuppdrag
Chelsea
Knappt fyra veckor in på säsongen så kommer käftsmällen som är landslagsspel, och istället för härlig Premier League fotboll väntar nu lågintensiva träningsmatcher och ofta redan på förhand avgjorda kvalmatcher. Det finns få guldkorn när den blå tröjan byts ut mot diverse färger, men nedan ska vi i alla fall gå igenom vilka som byter färg, och mot vilken färg den blå byts mot.
2014-09-03 10:57:00

Hoist the Blue Flag 2/9
Chelsea
The United way och spridda tankar – av Isaksson
2014-09-02 19:54:00

Nytt konktakt för Azpilicueta
Chelsea
Chelsea gick på tisdagskvällen ut med den fantastiska nyheten att man skrivit ett nytt femårskontrakt med Cesar Azpilicueta.
2014-09-02 18:30:34

Legendarer
Chelsea
CSS-redaktionen fortsätter sin artikelserie om alla spelare som spelat 300 eller mer matcher för klubben. Idag plats 33.
2014-09-02 08:00:00

Sex nya utlåningar på ”deadline day”
Chelsea
Det blev ingen storvärvning a la Pogba. Istället kunde vi lugnt sitta och titta på när våra konkurrenter ”panikvärvade”, Cech stannade och sex nya talanger blev utlånade.
2014-09-02 06:37:53

Biljettinfo: Champions League och Ligacupen
Chelsea
Bråda dagar för den som önskar biljett till Hemmamatcherna mot Shalke 04 och Bolton!!!
2014-09-01 18:27:27

Hur går det för Chelseas utlånade talanger?
Chelsea
Den första månaden på säsongen är avklarad och CSS-redaktionen håller koll på hur det har gått för Chelseas utlånade talanger.
2014-09-01 11:30:00

Costa och Matic nöjda med säsongsstarten
Chelsea
Efter helgens match borta mot Everton toppar Chelsea tabellen och Diego Costa toppar skytteligan. Men det finns fortfarande saker att jobba på när ligan tar uppehåll för landslagskval.
2014-09-01 10:53:23