Ssewankambo lämnar Chelsea: "Bra för mig" – Göteborgs

Talangen lämnade Göteborg och moderklubben Lärje/Angered för fyra år sedan. Sedan dess har han tillhört en av världens bästa ungdomsakademier där han slagit sig fram och varit i princip bofast i Chelseas U21-lag.

– Chelsea har egentligen gett mig allt. De har lärt mig extremt mycket som fotbollsspelare och även som människa, det är ju här jag har vuxit upp och blivit man. Jag kom som 14-åring och jag lämnar som 18-åring.

Ssewankambo som är högerback eller central mittfältare lämnade Chelsea på grund av att han kände sig redo för A-lagsfotboll. I Breda får han chansen att ta nästa steg.

– Jag och tränaren vill spela fotboll på samma sätt, den holländska ligan brukar satsa på unga talanger och det ska bli väldigt utvecklande att spela här, säger han.

Göteborgstalangen är redan på plats i Holland för sitt nästa karriärsteg – kontraktet är skrivet på 1+1.

– Det var ett ganska lätt beslut trots allt, jag kände mig redo. Nu gäller det att fortsätta att kämpa för att ta en plats i laget, säger han.

Isak Ssewankambo har gjort 15 matcher och fyra inhopp i U21 Premier League för Chelsea. Han har fått träna med A-laget flera gånger under tiden i Chelsea men nu är det A-lagsfotboll som gäller för honom och målet är glasklart.

– Jag vill fortsätta att förbättra allt, ingen idé att vara nöjd.

Nöjd är också storebror och rådgivaren Moses Ssewankambo som var väldigt lovande i IFK Göteborg för ett antal år sedan.

– Det känns som ett väldigt bra steg för honom. Man får vara ärlig och inse att få spela A-lagsfotboll i Chelsea, det var han inte riktigt mogen för. Jag menar, han flyttar ju inte på Ivanovic (Chelseas högerback) ännu, därför känns det här perfekt, säger han.