Skadelistan lång i Chelsea

Skadelistan lng i Chelsea

Två av mittbackarna som återfinns på Chelseas skadelista.


Spelet knackar och skadelistan växer i säsongen som Chelsea bara vill ska ta slut.

Chelseas skadelista är för tillfället ingen trevlig läsning, om den nu någonsin är det med tanke på att vi inte önskar ha Chelsea-spelare skadade. Just nu är det dock alldeles för många namn på listan och även om det för intressanta saker med sig, som att Ola Aina, Kasey Palmer och Charlie Colkett fick plats på bänken i helgens match mot Swansea, så är det ändå mer negativt än positivt med denna lista.

John Terry var enligt metro.co.uk nära en comeback efter att han kommit långt i sin träning. Guus Hididnk sade om kaptenen, ”han har varit med på träningsplanen, gjort sina övningar, men inte fullt återhämtat sig”. Den ökade träningen kan dock ha givit bakslag så det nu spekuleras i att Terry kan vara borta från spel ytterligare 2-3 veckor.

Terrys mittbackskollega Gary Cahill verkar nu vara den mittback som är närmast en comeback. ”Vi får se på fredageftermiddag” sade Hiddink om Cahill och fortsatte, ”Vi testar om han är redo för spel. Han har haft problem med höften, men tränade igår så vi får se vilken reaktion han får på träningen.”

Förutom nämnda mittbackar är unge Kurt Zouma borta sedan länge med den knäskada som kommer hålla honom borta från fotboll i cirka sex månader. Detta har inneburit att januarivärvningen Matt Miazga fått spela i de senaste matcherna, men insatsen mot Swansea var inte bättre än att han fick kliva av planen redan i halvtid.

Tyvärr är det inte bara försvarare som finns med på skadelistan, utan så pass många fler spelare att Chelsea nu toppar skadelistan för Premier League-klubbar. På listan finns följande namn:

John Terry – spås vara tillbaka i spel om 2-3 veckor.
Gary Cahill – kommer testas inför matchen mot Manchester City.
Kurt Zouma – missar resten av säsongen.
Nemanja Matic – osäker inför matchen mot Manchester City efter en smäll på träning.
Eden Hazard – kan göra comeback till helgen, men med tanke på läget i ligan lär han inte spela förrän han är 100%.
Willian – har missat två matcher och det är oklart när brassen är tillbaka i spel.
Loic Remy – tvingades till ett tidigt byte mot Aston Villa och kan bli borta resten av säsongen.

Skadeläget till trots så har Chelsea en bred trupp och flera bra spelare som kan ge oss en åtminstone godkänd avslutning på en misslyckad säsong. Chansen för vissa spelare, som inte figurerat i startelvan alltför ofta under säsongen, att visa upp sig för Antonio Conte finns och borde kunna ge den boost som Chelsea behöver för att plocka några segrar ytterligare innan säsongen avslutas.
 

0 KOMMENTARER     

1050 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Rapid Wien första testet för Conte
Chelsea
Den 16 juli spelar Chelsea för första gången under nye tränaren Antonio Conte när Rapid Wien står för motståndet i en vänskapsmatch.
2016-04-13 19:45:08

Skadelistan lång i Chelsea
Chelsea
Spelet knackar och skadelistan växer i säsongen som Chelsea bara vill ska ta slut.
2016-04-11 20:27:00

Chelseas värld v.14
Chelsea
Chelsea heaven, Chelsea hell. Efter krossen av Aston Villa drömde kanske en del om Europaspel nästa säsong men efter förlusten mot Swansea ser det mörkt ut. Vi har tittat närmare på de mindre nyheterna kring vår kära klubb, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-11 10:30:00

Spelarbetyg: Swansea – Chelsea
Chelsea
Chelsea åker på sin första förlust sen Guus Hiddink anslöt till klubben, efter en riktigt dålig insats på Liberty Stadium.
2016-04-10 15:00:00

Swansea – Chelsea 1-0
Chelsea
Ett svagt Chelsea lyckades aldrig komma upp i någon form av nivå i ett soligt Wales, och Swansea tog sin första Premier League-seger över det kungsblåa laget från London någonsin.
2016-04-09 18:17:00

Inför: Swansea – Chelsea
Chelsea
Det är dags för Chelsea att resa över gränsen in i Wales, när Swansea tar emot Londonlaget på Liberty Stadium. Chelsea kommer till matchen med en liten, liten vittring på Europa-platserna, medan Swansea vill avsluta en svag säsong starkt inför hemmafansen.
2016-04-08 14:44:00

Chelseas värld v.13
Chelsea
En vecka med kross över Aston Villa med många debuter gick förbi. Vi har tittat närmare på rykten, dribblingar och mycket annat, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-05 16:45:00

Conte klar för Chelsea
Chelsea
Efter månader av spekulationer så är det nu officiellt att Antonio Conte blir nästa huvudtränare för Chelsea Fotboll Club. Kontraktet sträcker sig över tre år och italienaren kommer att ta över klubben efter det att hans uppdrag med det italienska landslaget tar slut efter sommarens EM-slutspel.
2016-04-04 14:35:00

Aston Villa – Chelsea 0-4 (0-2)
Chelsea
Chelsea tog en övertygande seger på Villa Park, mot ett pånytt hopplöst Aston Villa.
2016-04-03 13:30:00

Spelarbetyg: Aston Villa – Chelsea
Chelsea
Chelsea tog en övertygande vinst borta på Villa Park, där en rad nya ansikten visade sig.
2016-04-03 13:30:00