Ramires vill bli Chelsea trogen

Ramires vill bli Chelsea trogen


Chelseas blåe kenyan gjorde nyss sin 200:e match för klubben och fler lär det bli. I alla fall om Ramires själv får välja.

Den stenhårt arbetande brassen, som en gång i tiden spelade i Cruzeiros blåa matchkläder – där av smeknamnet, värvades av Carlo Ancelotti 2010 och har sedan dess varit mer eller mindre ordinarie i startelvan. Inför denna säsong kunde saker och ting dock komma att ändras. Med en inspelad offensiv trio (Hazard, Oscar och Willian med Schurrle hungrigt konkurrerande vid sidan om) och med firma Matic och Fabregas som nyfunnet defensivt radarpar såg chanserna till en ordinarie startplats ut att ha förminskats drastiskt. I de två senaste matcherna har Ramires dock gett svar på tal genom att förpassa Oscar till bänken och knipit starplatsen.

Om den melodin fortsätter återstår att se men vad som står klart är att Ramires besitter många bra egenskaper som fotbollsspelare. Å ena sidan så hade inte Ramires tagit löpningen som Schurrle gjorde till 1-0 för Chelsea i gårdagens match. Men, Ramires hade inte heller missat markering på Millner till 1-1 som Schurrle gjorde. Detta pekades ut av Jose Mourinho själv efter matchen och är väl värt att notera.

Brassen, som skrev på ett nytt femårskontrakt med Chelsea 2012, noterades nyligen för 200 matcher för klubben och det får gärna bli 200 till om man frågan Ramires själv: ”Jag är väldigt stolt över att ha spelat 200 matcher för Chelsea” säger han enligt Sky Sports som refererar till Gazeta Esportva.

”Det är en enorm ära att vara en av spelarna i den nuvarande truppen som har burit tröjan flest gånger. Jag hoppas att vara kvar i Chelsea under lång tid framöver och nå fler viktiga milstenar i framtiden. ”

”Om jag skulle välja min bästa stund i en Chelseatröja så skulle det vara att göra mål mot Barcelona för att sedan vinna Champions League. Dessa är minnen som förevigats i klubbens historia och som är fast i mitt minne.”

”Som jag sa, jag hoppas att fortsätta spela för Chelsea under en lång tid och samla på mig fler bra saker att berätta för mina barn och barnbarn.”

0 KOMMENTARER     

1033 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: Chelsea Bolton
Chelsea
I morgonkväll går Chelsea in i årets upplaga av Ligacupen som nu är framme i den tredje omgången. Och för motståndet står en gammal Premier League-bekanting i Bolton Wanderers. Ett Bolton som i alla fall jag bäst minns när de spelade under Sam Allardyce, då i Premier League. Det var ett lag som ingen gillade att möta och de ställde ofta till med skrällar mot de stora lagen. Ett scenario vi helst slipper se på Stamford Bridge i morgon.
2014-09-23 11:46:44

Ramires vill bli Chelsea trogen
Chelsea
Chelseas blåe kenyan gjorde nyss sin 200:e match för klubben och fler lär det bli. I alla fall om Ramires själv får välja.
2014-09-22 19:54:00

Hoist the Blue Flag 21/9 – Super Frank
Chelsea
Super Frank, no matter what – postat av Isaksson
2014-09-21 20:25:00

Manchester City – Chelsea 1-1 (0-0)
Chelsea
Chelsea får med sig en stark pinne från Eastlands, men det fanns bud på mer efter Mike Deans gåva i form av ett röd kort på Zabaleta. Schurrle ger Chelsea ledningen, men matchens stora snackis blir givetvis om vem det var som kvitterade.
2014-09-21 20:22:31

Spelarbetyg: Manchester City – Chelsea
Chelsea
Det var dags för en av säsongens absolut svåraste bortamatcher, där två riktigt bra fotbollslag möttes i en underhållande match. Det var mycket nära att Chelsea lyckades få med sig 3 poäng hem, men den förre Chelsea-legendaren Frank Lampard räddade sin nya klubb. Båda lagen fick därför nöja sig med att dela poäng. Ett resultat som fortfarande är till belåtenhet och den kollektiva laginsatsen var bra, där två spelare utmärkte sig lite extra.
2014-09-21 19:39:00

Legendarer – Graeme Le Saux
Chelsea
På plats 31 hittar vi Graeme Le Saux som hade två sejourer i klubben.
2014-09-20 09:05:00

Mourinho om Costas skadesituation
Chelsea
Chelsea fick bara med sig en pinne i hemmamatchen mot Schalke i onsdags, men det stora orosmolnet för supportrar är att Costas muskelskada redan börjat göra sig påmind.
2014-09-19 17:24:08

Inför: Manchester City – Chelsea
Chelsea
Säsongens kanske svåraste uppgift i Premier League väntar Chelsea när man beger sig norrut för att besöka Manchester City och Etihad Stadium.
2014-09-19 14:00:00

Spelarbetyg: Chelsea – Schalke 04
Chelsea
Säsongspremiär i Champions League. Chelsea förvaltade inte sina chanser i en match som de tydligt hade greppet om och fick nöja sig med en poäng. Ingen större katastrof, men helt klart en besvikelse och säsongens första motgång.
2014-09-18 12:12:00

Chelsea – Schalke 04 1-1 (1-0)
Chelsea
Chelsea fick bara med sig en poäng efter hemmapremiären i Champions League mot Schalke 04, efter en rad missade målchanser.
2014-09-17 22:52:28