Ombyggnation av Stamford Bridge?

Ombyggnation av Stamford Bridge?

En säsong på Twickenham för Chelsea?


I dagarna så har det rapporterats om att Chelsea fört diskussioner med de styrande inom Englands rugbylandslag om att få spela sina hemmamatcher under en säsong på Twickenham, när Chelsea bygger om Stamford Bridge.

Arenafrågan har länge varit en het potatis för Chelsea-supportrar. Bygga ut sin nuvarande arena som man haft sedan man började att spela fotboll på början av 1900-talet, eller flytta till en ny arena i närområdet med kapacitet för ännu fler åskådare och intäkter? Tidigare var det Battersea Power Station som det ryktades om att Chelsea var ute efter, med tanke på de bilder som klubben publicerade på hur det isåfall skulle se ut så var tanken ganska så intressant. Men det blev inget med det, inte heller med en arena vid Earl’s Court som ligger på promenadsavstånd från Stamford Bridge.

Men nu verkar det istället som att man siktat in sig på att stanna på Stamford Bridge. När det kommer till publikkapacitet så har Chelsea sedan länge varit en bit efter de stora elefanterna både i England och ute i Europa, där man med sina 42,500 platser ligger en bra bit efter lag som Old Trafford, Emirates och St James’s Park.

Det som det rapporteras om är att man ska bygga ut med ytterligare platser för att få en kapacitet på omkring 60,000 åskådare, vilket skulle göra det till en av de största arenorna i Premier League. Det som varit problemet med att bygga ut Stamford Bridge har varit att man inte kunnat utrymma tillräckligt många människor i och med arenans position, men det har då diskuterats om att man skulle kunna göra så att man kan ta sig ut från området genom att ta sig över tunnelbanespåren som ligger på motsatt sida från de övriga utgångarna från området idag.

Men det tar tid att bygga ut arenan, och då får man välja om man vill spela vidare på Stamford Bridge med en lägre kapacitet medan man bygger om, eller flytta till en annan arena under tiden. Det är där Twickenham, den Engelska rugbylandslagets hemmaplan i London, kommer in i bilden. The Rugby Football Union bekräftar att Chelsea kontaktat dem angående frågan, men att man ännu inte fört några diskussioner om det. Man säger även att man inte kommer att prata om några konfidentiella samtal mellan parterna men att man behöver ta med bland annat påverkan på planen, transport och lokal hänsyn i beräkningarna.

En utökning av kapacitet på Stamford Bridge skulle öka Chelseas matchdagsintäkter väldigt och göra det enklare för klubben att klara av Financial Fair Play i framtiden, man skulle även få mer folk på sina matcher vilket även det får ses som en fördel bortsett från den ekonomiska vinningen. Det har utöver Twickenham också ryktats om att man skulle flytta till Wembley under en säsong.

Problemet vore dock att få RFU att gå med på att ha Chelsea på Twickenham under en hel säsong, då man tidigare haft protester mot att ha konserter på arenan och att lokalbefolkningen redan nu har problem med att ha ett par rugbymatcher om året på arenan. FA försökte dessutom få med Twickenham till sin ansökan om arenor till EM 2016, men det togs inte vidare. Twickenham tar in 82,000 åsåkådare, vilket efter Wembley gör den till Storbritanniens näst största stadium.

Vi lär säkerligen få återkomma i frågan framöver, både om hur man väljer att sköta ombyggnationen samt hur det kommer att se ut på Stamford Bridge när den är klar. Ifall man ska spela på Twickenham kommer det dock att få dröja tills säsongen 2016-17 eftersom man har Rugby-VM där i höst nästa år.

Källor: Dan Levene, SkySports.com

0 KOMMENTARER     

496 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Ombyggnation av Stamford Bridge?
Chelsea
I dagarna så har det rapporterats om att Chelsea fört diskussioner med de styrande inom Englands rugbylandslag om att få spela sina hemmamatcher under en säsong på Twickenham, när Chelsea bygger om Stamford Bridge.
2014-09-30 14:41:22

Ryan Bertrand funderar på sin framtid
Chelsea
Ryan Bertrand tillhör fortfarande Chelsea, men har börjat säsongen strålande hos Southampton. Lånet sträcker sig över hela säsongen och Bertrand har indikerat att han funderar över sin framtid.
2014-09-30 10:56:00

Chelseapodden #38: Chelsea på en rugbyarena
Chelsea
Fortfarande serieledare och obesegrade i Premier League.
2014-09-30 09:15:00

Bortaseger och Costa gör första målet!
Chelsea
Ja, det är i alla fall vad tipparna i CSS Chelseatipset trodde dagen innan Champions Leaugemötet borta mot Sporting Lissabon.
90 % tippade Chelseaseger med ungefär lika fördelning mellan favoritresultaten 1-2 eller 0-2! Och i 28:e minuten är medeltipset för första Chelseamålet!

2014-09-30 00:16:00

Inför Sporting – Chelsea
Chelsea
Chelsea fortsätter Champions League under tisdagskvällen då portugisiska Sporting gästas i en mycket viktig gruppspelsmatch, då båda lagen misslyckades att vinna sina premiärer.
2014-09-29 21:41:28

Chelz Shop: Klistermärken i lager
Chelsea
Några schyssta klistermärken har trillat in för omgående leverans.
2014-09-29 18:20:00

Legendarer – Micky Droy
Chelsea
”6 foot 2, eyes of Blue, Micky Droy is after you La la la la, la la la, la la” Under 70- och 80-talet kunde den här sången höras av Chelseafansen när de sjung om den tuffe försvararen Micky Droy. Vi har kommit fram till plats nummer 30 på vår lista.

2014-09-28 10:54:00

Spelarbetyg: Chelsea – Aston Villa
Chelsea
Chelsea hade ett bra grepp om matchen och lyckades som förväntat säkra tre poäng hemma på Stamford Bridge. Matchen blev aldrig riktigt spännande tack vare ett tidigt ledningsmål av Oscar och dessutom kunde matchen dödas helt med både ett andra och ett tredje mål. Vissa spelare utmärkte sig lite extra medans vissa blev svårare att bedöma.
2014-09-28 07:58:18

Chelsea – Aston Villa 3-0 (1-0)
Chelsea
Tre nya poäng för Chelsea i toppen av Premier League mot ett Aston Villa som imponerat tidigt på säsongen. Målen kom från Oscar, Diego Costa och Willian.
2014-09-27 18:58:20

Inför Chelsea – Aston Villa
Chelsea
José Mourinhos serieledande mannar tar på klassisk avsparkstid (16.00) på lördagen emot Paul Lamberts högtflygande Aston Villa på Stamford Bridge. Ambitionen är som vanligt förstås att ta tre säkra poäng.
2014-09-26 15:40:11