Oavgjort i tempostark avslutning

Startelvor

Chelsea: (4-2-3-1) Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic; Baba Rahman; Fàbregas, Matic; Pedro, Willian, Hazard; Traoré.

Leicester: (4-1-4-1) Schmeichel; Simpson, Wasilewski, Morgan, Fuchs; Kanté; Mahrez, Drinkwater, King, Gray; Vardy,

Första halvlek

Matchinledningen bjöd inte på några taktiska överraskningar. Chelsea stod för merparten av speluppbyggandet medan Leicester huvudsakligen sjönk tillbaka, försvarade följsamt och stängde ytor tålmodigt för att offensivt satsa på kontringar. Matchens första kontrovers uppstod dock tidigt då Chelsea-publiken ropade på straff efter fem minuter spel. Willian stötte upp bollen på vänsterbacken Fuchs arm, men domare Craig Pawson avvisade bestämt de blåkläddas vädjanden – ingen straff.

Efter ett par missriktade avslut, misslyckade frisparkar och utlösta offsidefällor under de första tjugo minuterna uppstod den första farligheten när King hittade fram till Vardy med en precis djupledsboll. Mot den något sent utrusande Courtois misslyckades dock skyttekungen och fick se sitt avslut hamna precis utanför stolpen. 

Tempot skruvades därefter upp avsevärt under en period då Chelsea replikerade med ett par hyfsade anfall. Men man lyckades inte överlista Leicesters uppoffrande backar eller Kasper Schmeichel. Även Leicester hade sina försök när spelet öppnades upp och lagen bytte halvchanser med varandra efter en dryg halvtimme, men de respektive försvaren stod pall. 

Drygt fem minuter från slutet testade Willian skottlyckan med ett rappt avslut, men Schmeichel var väl med på noterna och styrde undan skottet till en sedermera ofarlig hörna. Leicester-målvakten ställdes på fler prov under den första halvlekens absoluta slutminuter. Dansken motade bort försök från både Fàbregas och Rahman innan Pedro stötte in Willians låga inspel i mål. Chelsea-spelarna och -publiken jublade för 1-0, men förgäves – linjemannen vinkade för offside. Alltjämt mållöst i halvtid alltså, men tempohöjningen mot slutet lovade gott inför fortsättningen. 

Andra halvlek

Leicester bytte in Okazaki och Schlupp mot King och Gray, bytte till den bekanta 4-4-2-formationen och började den andra halvleken bäst. Hemmalaget trycktes tillbaka ordentligt, men liksom många gånger under den första halvleken skyddade täckande backar Chelsea-målet från att hotas på riktigt.

Hiddink svarade på Leicesters taktiska ändringar med att byta in ynglingarna Tammy Abraham och Ruben Loftus-Cheek mot Bertrand Traoré och Pedro Rodríguez. Abraham hamnade ögonblickligen i hetluften. Anfallaren kom sånär fri mot Schemichel, men back-klippan Wes Morgan stod i grevens tid för en brytning av yppersta klass för att avstyra farligheten. Chelsea gjorde även sitt tredje och sista byte tidigt då högerbacken Fikayo Tomori fick debutera med halvtimmen kvar.

Det sävliga tempot från den första halvlekens inledning var som bortblåst och de båda lagen drev nu framåt i våg efter våg av ren frenesi. Och Chelsea fick snart lön för mödan. Schlupp fällde Matic bryskt i straffområdet, och Fàbregas rullade behärskat in den efterföljande straffen i den 65:e minuten. Till slut 1-0 till Chelsea!

Anförda av nyckelspelarna Mahrez, Kanté och Vardy forcerade Leicester direkt framåt i jakt på en snabb kvittering. Men Chelsea stod emot på ett övertygande sätt och försökte för egen del kontra in ett betryggande 2-0-mål. Till slut tvingades dock Chelsea-försvaret kapitulera när Drinkwater tio minuter från slutet distinkt pangade in kvitteringen från distans. 1-1!

Inget av lagen verkade nöjda med en poäng. I samma höga tempot tryckte de ambitiöst framåt för att bjuda supportrarna på en vinst i ligaavslutningen. Men trots goda försök slutade en till slut riktigt underhållande match mellan de gamla och nya mästarna med ett rättvist 1-1-resultat.

Matchfakta från ChelseaFC.com

Chelsea (4-2-3-1): CourtoisAzpilicuetaCahillIvanovic (c), BabaFabregasMaticPedro (Loftus-Cheek 53), WillianHazardTraore (Abraham 53).
Unused subs Begovic, Tomori, KenedyPato.
Scorer Fabregas pen 67

Leicester (4-1-4-1): Schmeichel: Simpson, Wasilewski, Morgan (c), Fuchs; Kante; Mahrez (Albrighton 80), Drinkwater, King (Schlupp h-t), Gray (Okazaki h-t); Vardy.
Unused subs Schwarzer, Amartey, Ulloa, Chilwell.
Scorer Drinkwater 82

Referee Craig Pawson
Crowd 41,494