Neymar: Därför tackade jag nej till Chelsea

Boken släpptes i Brasilien för ett år sedan, men har nu översatts till engelska.

22-årige Neymar har gjort succé i VM. Trots enorm press har Brasiliens storstjärna levererat fyra mål och legat bakom det mesta i offensiv väg för värdnationen. Tillsammans med lagkamraten Lionel Messi kämpar han om skytteligatiteln i mästerskapet.

Men att superduon skulle bli lagkamrater var inte självklart. Sommaren 2010 kunde Neymar hamnat i England.

– Chelsea hade lagt ett stort bud. Min far och jag hade ett möte med Luis Alvaro (Santos president) och mitt i konversationen släckte han lampan, berättar storstjärnan i sin kommande bok.

”Den här stolen tillhör landets största idrottsstjärnor. Sedan Ayrton Senna dog är stolen ledig. Om du tackar nej till Chelsea och stannar i Santos tar du ditt första kliv mot att få sitta i stolen”, sade presidenten.

– Det fick oss att tänka. Beslutet hade kunnat förändra mitt liv. Pele ringde mig också. Kan ni föreställa er hur viktig jag kände mig? Kungen av fotboll ringde och bad mig stanna, säger Neymar, som till slut bestämde sig för att stanna i Santos.

– Pele berättade om sin karriär i Santos och erkännandet han fick. Till slut fattade vi rätt beslut för familjen, mina vänner och min karriärs skull. Beslutet blev en vändpunkt i min karriär.