Mourinho kritisk – när Chelsea kan ta titeln

Under de senaste åren har Chelsea genomgått en förändring på det ekonomiska planet.

Klubben har gått från att rada upp dyra stjärnvärvningar finansierade av ägaren Roman Abramovitj till att låta spelarförsäljningar bekosta nyförvärven.

Sedan José Mourinho återvände till klubben sommaren 2013 har han sålt David Luiz och Juan Mata för att plocka in spelare som Cesc Fabregas, Nemanja Matic och Diego Costa. Allt för att försöka leva upp till Uefas nya regler om Financial fair play.

– Det känns väldigt bra, säger Mourinho. Det tvingar oss att ta hand om våra tillgångar på ett bättre sätt. Vi får tänka mer och vi måste tänka igenom vad vi säljer och vad vi köper.

”De borde straffas”

På söndagen tar Chelsea emot mittenlaget Crystal Palace hemma på Stamford Bridge. En seger där och klubbens femte ligatitel är ett faktum.

Hela hösten slogs Chelsea mot fjolårsmästarna Manchester City i toppen av Premier League. Enligt Mourinho är City i samme situation som Chelsea var för knappt tio år sedan.

De dyra nyförvärven avlöser varandra, utan att några pengar kommer in från spelarförsäljningar. Mourinho menar att City bryter mot Financial fair play – och att klubben borde straffas för det.

– När City bara kan betala 50 miljoner pund i böter för att de brutit mot FFP är det orättvist. FFP borde fullföljas.

Portugisen menar att Manchester City borde straffas med poängavdrag.

– De borde straffas. Vår ägare vill leva upp till FFP. Han vill inte ingå i den här karusellen med att betala böter. I Chelsea vägrar vi att betala några böter. Vi lever med vad vi producerar.

Pellegrini slår tillbaka

Men när Mourinhos kritik når Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini viftar chilenaren undan kritiken.

– Alla tränare kan säga vad han vill om FFP. Men vi har inte förlorat några poäng eftersom vi inte har förtjänat att förlora några, säger han enligt Daily Mail.