Liverpool blåsta på straff mot Chelsea

I veckans Champions League-match mot Real Madrid valde managern Brendan Rodgers att ställa över Steven Gerrard, Mario Balotelli, Raheem Steerling och Philippe Coutinho.

Drömstart för Liverpool

– Mitt val grundades på spelarnas prestationer, sa Brendan Rodgers enligt ESPN efter 0-1 mot Chelsea.

På lördagen valde managern dock att ställa upp med stjärnorna mot Chelsea – och fick en drömstart.

Emre Can sköt in, med hjälp av Gary Cahill, 1-0 till Liverpool tidigt. Men Gary Cahill tog revansch några minuter senare och kvitterade till 1-1.

Tog på Cahills arm

I den 67:e minuten tog sig César Azpilicueta förbi Philippe Coutinho på vänsterkanten och skickade in bollen framför mål. Där dök Diego Costa upp och tryckte in 2-1 till Chelsea.

– De flesta lag tycker att en poäng på Anfield är ett fantastiskt resultat. Det här laget nöjde sig inte med det och det gläder mig verkligen. Individuellt gjorde samtliga spelare starka insatser och som lag kontrollerade vi matchen. De (Liverpool) försökte allt men Chelsea var det bästa laget, sade ligaettans tränare José Mourinho till BT Sport.

Liverpool jagade kvittering i slutet av matchen. Med några minuter kvar på klockan ville hemmalaget ha straff efter att ett skott från Steven Gerrard tog på armen på Cahill. Men domaren Anthony Taylor friade.

– Det är ju straff. Det är en arm som söker en boll, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Brendan Rodgers:

– Det var en klar, klar straff. Jag är väldigt besviken eftersom spelarna gav allting i den här matchen. Vi förtjänade åtminstone en poäng, säger han enligt BBC.

”Det är mycket som inte funkar”

Londonklubben höll undan och tog tre poäng.

– Man märkte att det var en frustrerad arena. Att det är mycket som inte funkar just nu.

Det var Liverpools tredje raka förlust – Newcastle, Real Madrid, Chelsea – på en vecka.

– Du behöver ha med dig lite flyt, det har inte vi just nu. Det har varit en tuff vecka, säger Rodgers.