Lampard pratar Chelsea och Ranieri

Lampard pratar Chelsea och Ranieri

En av Chelseas största.


Det är nästan 2 år sedan Frank Lampard lämnade Chelsea FC, och snart 1 år sedan han lämnade Premier League för Amerikanska MLS. I en intervju pratar Lampard nu om Chelseas och Premier Leagues säsong 2015/16, samt om tränaren som tog honom till Londonklubben, Claudio Ranieri.

På frågan om Lampard har följt Premier League i allmänhet denna säsong svarar han att han i början hade svårt att följa ligan som han precis lämnat, men allt eftersom säsongen har fortskridit har han börjat se allt fler matcher. På frågan hur han skulle summera 2015/16 års upplaga av Premier League svarar Frank att:
 
”Hur jag skulle summera den här säsongen? En engångsföreteelse. Uppfriskande. Bara en galen säsong.”
 
”Vi alla har våra lag – jag har Chelsea starkt i mitt hjärta, och en liten bit från Manchester City – men ingen kan säga att det inte är spännande med idén att ett lag som Leicester lyckas göra vad de håller på att åstadkomma. Stora lag har underpresterat och Leicester är den stora sagan. Jag trodde att de skulle bli ifattkomna. Men med de stora resultaten de har lyckats klara av och med deras konsistens i deras matcher, samt när det är så få omgångar kvar, så tror jag [ligan] är deras. Det som kan stoppa dem är nervositeten som kommer för ett lag som inte är vana att ligga i deras position. Men det ser ut som att de njuter.”
 
Leicesters manager Claudio Ranieri, som tränade Chelsea mellan åren 2000-2004, var managern som tog Lampard till Londonklubben 2001, och sedan dess har Lampard haft en mycket stor respekt för italienaren.
 
”Jag har alltid följt Claudio Ranieris karriär för han var den stora vändpunkten för mig när han tog mig till Chelsea. Leicester var ett svårt jobb, dock [att ta för honom]. Jag vet att han är en bra manager och en man som eggar spelare, men jag var inte säker på vad han hade att arbeta med där. Han och varje spelare har överträffat sig själva.”
 
Till skillnad från Leicester och The Tinkerman, ett smeknamn som Ranieri fick under sin tid i Chelsea efter att han roterade väldigt många spelare, har laget från London underpresterat stort under säsongen. Och Lampard, som hos Chelsea har vunnit Premier League tre gånger, FA-cupen fyra gånger, Ligacupen två gånger, Samt Champions- och Europa League en gång vardera, tror att Conte har ett stort arbete framför sig med klubben i hans hjärta.
 
”Conte har ett stort jobb att göra. Det har varit en övergång i Chelsea som såg ut att gå i rätt spår, men som har gått negativt istället. De borde inte vara där de är nu. Du kan se att Conte kommer att ta tjuren i hornen och försöka få in sin stil och sin teknik i klubben. Han kanske måste få in några spelare som kommer att reagera och svara upp till detta. Det kommer att bli förändringar i personalen hos Chelsea.”
 
På frågan vad som har gått fel i Chelsea svarar Lampard att…
 
”Chelseas spelare har underpresterat. Viktiga spelare, dessutom – de som höll en väldigt hög nivå förra säsongen. Jag vet inte om det är på grund av problem som dessa har haft med klubben eller tränaren; eller om det bara beror på formen, eller skador. Spelarna måste kolla på sig själva och fråga sig hur så många kan ha underpresterat på denna nivå. Man kan ha dåliga säsonger, men man borde inte ha så dåliga att man slutar på nedre halvan av tabellen. Det stora testet nu är hur de ska komma tillbaks, för Chelsea har inte råd att vara utanför topp fyra två år i rad.”
 
Förutom den dåliga formen och tabellplaceringen har ett annat stort diskussionsämne hos Chelsea och dess supportrar varit kaptenen John Terrys framtid hos klubben. Terry, vars kontrakt går ut i sommar, har i nuläget inte fått något förslag på kontraktsförlängning (i alla fall inget som har läckt ut utanför de inre kretsarna hos Chelsea). Frank Lampard har stor förståelse för Terrys situation, då det såg i stort sett likadant ut för honom under säsongen som blev hans sista för Londonlaget.
 
”Jag föreställde mig att jag skulle avsluta min karriär hos Chelsea, och det vet jag att John också har gjort. Men man har tillfällen då man undrar vart ens karriär är på väg, och den perioden var tuff för mig i slutet av min tid i Chelsea. Det är nu ett val som John måste göra; om han inte stannar, vart ska han då gå? Jag har haft fantastiska upplevelser i Manchester och New York, även om jag inte förväntade mig det. Kanske blir det detsamma för John om det går åt det hållet. Men det är en svår situation – man har familj och man undrar vart man ska bo. Man går från att ha stabil situation i en klubb man älskar till att behöva tänka på massa andra variabler. Så det är inte en lätt situation. John går igenom den nu.”
 
Förhoppningsvis löser sig situationen tillslut mellan klubben och John Terry, och vi hoppas att vi inleder nästa säsong med friska tag under en ny manager, men med samma kapten vi har blivit bortskämda med i många år nu. Till Lampard önskar vi fortsatt lycka till i USA så länge karriären håller, och förhoppningsvis kanske vi får se honom i någon roll i Chelsea i framtiden.
 
 
Källa: Sarah Shephard (talkSPORT 15/4-16).

0 KOMMENTARER     

697 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Lampard pratar Chelsea och Ranieri
Chelsea
Det är nästan 2 år sedan Frank Lampard lämnade Chelsea FC, och snart 1 år sedan han lämnade Premier League för Amerikanska MLS. I en intervju pratar Lampard nu om Chelseas och Premier Leagues säsong 2015/16, samt om tränaren som tog honom till Londonklubben, Claudio Ranieri.
2016-04-15 21:37:00

Inför Chelsea – Manchester City
Chelsea
Chelsea tar sig an Manchester City under den sena avsparkstiden på lördagkvällen och vill ha revansch för 3-0 förlusten i augusti. Vi ger er förutsättningarna.
2016-04-15 19:50:00

CSS gästar klacken
Chelsea
CSS:representanten Daniel Joannou gästar podden ”klacken” för att prata Conte, Hiddink, Diego Costa, John Terry, framtid, nutid och mycket annat Chelsearelaterat.
2016-04-14 11:28:00

Hazard förnekar flyttrykten
Chelsea
Premier Leagues bästa spelare förra säsongen dementerar att han är på väg bort från Chelsea.
2016-04-14 09:48:00

Rapid Wien första testet för Conte
Chelsea
Den 16 juli spelar Chelsea för första gången under nye tränaren Antonio Conte när Rapid Wien står för motståndet i en vänskapsmatch.
2016-04-13 19:45:08

Skadelistan lång i Chelsea
Chelsea
Spelet knackar och skadelistan växer i säsongen som Chelsea bara vill ska ta slut.
2016-04-11 20:27:00

Chelseas värld v.14
Chelsea
Chelsea heaven, Chelsea hell. Efter krossen av Aston Villa drömde kanske en del om Europaspel nästa säsong men efter förlusten mot Swansea ser det mörkt ut. Vi har tittat närmare på de mindre nyheterna kring vår kära klubb, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-11 10:30:00

Spelarbetyg: Swansea – Chelsea
Chelsea
Chelsea åker på sin första förlust sen Guus Hiddink anslöt till klubben, efter en riktigt dålig insats på Liberty Stadium.
2016-04-10 15:00:00

Swansea – Chelsea 1-0
Chelsea
Ett svagt Chelsea lyckades aldrig komma upp i någon form av nivå i ett soligt Wales, och Swansea tog sin första Premier League-seger över det kungsblåa laget från London någonsin.
2016-04-09 18:17:00

Inför: Swansea – Chelsea
Chelsea
Det är dags för Chelsea att resa över gränsen in i Wales, när Swansea tar emot Londonlaget på Liberty Stadium. Chelsea kommer till matchen med en liten, liten vittring på Europa-platserna, medan Swansea vill avsluta en svag säsong starkt inför hemmafansen.
2016-04-08 14:44:00