Lampard bekräftar – lämnar Chelsea efter 13 år: ”Tack för alla minnen”

Frank Lampard är Chelseas främste målskytt genom tiderna med 211 mål på 649 matcher. Men efter 13 år på Stamford Bridge bekräftar nu den 35-årige landslagsmittfältaren att han lämnar Chelsea efter att hans kontrakt gått ut.

– När jag kom till den här fantastiska klubben för 13 år sedan trodde jag aldrig att jag skulle ha lyckan att spela så många matcher och njuta av att dela så mycket framgång. Den här klubben har blivit en del av mitt liv, säger Lampard i ett uttalande.

– Klubben kommer att gå vidare och som en Chelsea-man har jag inga som helst tveksamheter över att med den kvalitet som finns på spelarna där kommer framgångarna som vi haft de senaste säsongerna att fortsätta, säger han.

Lampard kom till Chelsea från West Ham 2001 och har vunnit Premier League tre gånger, Champions League en gång, fyra FA-cuptitlar, två Ligacuptitlar och en Europa League-titel.

”JAG KOMMER ALDRIG GLÖMMA”

I uttalandet passar han även på att skicka iväg ett särskilt tack till supportrarna.

– Slutligen, det allra viktigaste, skulle jag vilja tacka Chelseas fans. Jag tycker de är de bästa fansen i fotbollsvärlden. Ni har stöttat mig från första stund. Inte bara på planen, utan även under svåra stunder i mitt privatliv. Det kommer jag aldrig glömma, säger han och fortsätter:

– Jag känner mig hedrad över att ha fått dela så många speciella ögonblick med er. Bolton, Amsterdam, München, listan bara fortsätter. Jag, och vi som lag, kunde inte ha åstadkommit något av det utan ert stöd, säger han.

Lampard har ryktats vara på väg till New York City, som värvade David Villa i dag, och Lampard sägs ha genomgått en läkarundersökning i Manchester i helgen. Men i uttalandet är han förtegen om framtiden.

– Oavsett vad nästa utmaning är för mig kommer jag alltid vara en av er och Chelsea finns alltid i mitt hjärta. Förhoppningsvis kommer jag träffa er alla snart och ta farväl ordentligt. Tills dess, tack för alla minnen och fortsätt att skriva historia, säger han.