Klart: Terry förlänger med Chelsea

Turerna kring John Terrys, 35, vara eller icke-vara i Chelsea har varit en het snackis under våren. I januari kom uppgifter om att engelsmannen inte skulle få förlängt med klubben, utan lämna till sommaren. I helgen meddelade dock Chelsea att de erbjudit mittbacken en kontraktsförlängning på ett år, och att bollen låg hos Terry. Efter samtal mellan John Terry, den nye tränaren Antonio Conte, ägaren Roman Abramovitj och styrelsen har de kommit överens om en förlängning av kontraktet.

Över 700 matcher i klubben

– Jag ser framemot nästa säsong, under den nya managern, och förhoppningsvis kan vi göra den framgångsrik, säger John Terry till Chelseas hemsida, innan han fortsätter:

– Jag vill även nämna fansen för deras fortsatta stöd. Ni är bäst i världen.

Redan som 14-åring kom John Terry till Chelsea och sedan dess har han gjort 703 matcher för klubbens seniorlag, varav 570 stycken som kapten. Kontraktsförlängningen innebär att John Terry går in på sitt 22:a år i klubben.

– Vi är nöjda över att John ska spendera ännu ett år i klubben. Han har varit ledaren i Chelsea under vår mest framgångsrika period någonsin, säger klubbens ordförande Bruce Buck.

Debuterade 1998

Även styrelsemedlemmen Marina Granovskaia har uttalat sig om förlängningen.

– Vi ser framemot ännu en säsong med John i klubben, och tror att han kommer vara viktig i omklädningsrummet och på planen när vi åter ska bli framgångsrika nästa säsong.

Sedan John Terry debuterade i Chelseas seniorlag 1998 har han vunnit Premier League fyra gånger, FA-cupen fem gånger, Ligacupen tre gånger samt Champions League och Europa League en gång vardera.