Jag lämnade Chelsea vid det perfekta ögonblicket

Den belgiska anfallaren fortsätter låta fötterna tala för sig. Till hans framgångsrika spel i Real Betis under våren ska läggas hans prestationer i belgiska U21-landslaget, som senast i veckan mot Moldavien där Charly Musonda Jr hade en avgörande roll i 0-2-segern. Belgisk publik och press kräver nu att Marc Wilmots ska ta med 19-åringen till sommarens Euro 2016 i Frankrike.

Charly Musonda Jr tillhör engelska Chelsea FC och är utlånad till Real Betis fram till sommaren. I belgiska Voetbal Nieuws säger anfallaren:

– Jag började spela i Anderlecht. Där växte jag upp och jag kommer alltid bära klubben i mitt hjärta men jag har alltid sagt att övergången till Chelsea FC var det viktigaste steget i min karriär. I Chelsea fick jag en otrolig utbildning.

Angående valet att lämna Londonklubben för spel i Real Betis förklarar Musonda Jr:

– Jag behövde spelminuter för att utvecklas. Jag behövde lämna Chelsea, jag gjorde det i det perfekta ögonblicket. Nu fungerar saker bra vilket inte förvånar mig. Jag förväntade mig det men håller fötterna på jorden. Jag tar sakerna som de kommer.

Eftertraktat byte
Musonda Jr:s framgångar verkar ej heller ha kommit som en överraskning för flera europeiska klubbar vilka följt honom en längre tid. I också belgiska Het Nieuwsblad förklarar han hur det gick till när Chelsea bestämde att låna ut honom men inte sälja.

– Det var enkelt, många engelska klubbar ville köpa mig, som Manchester United, Manchester City eller Arsenal men en utlåning var det enda aktuella för Chelsea.

Musonda Jr hade lockrop även från andra länder än Spanien.

– Det fanns intresse från Frankrike, Holland… Min förra tränare Yannick Ferrera ville ha mig till Standard Liege men jag ville inte till Belgien. Slutligen gick jag till Real Betis.


Charly Musonda Jr i sin debutmatch i Real Betis mot Valencia CF tidigare i februari.

I Sevilla har nittonåringen sällskap av sina föräldrar och en bror, tillika fotbollsspelare. Trots flera förslag från Betis att flytta till en lägenhet har familjen Musonda valt att fortsätta bo på hotell tills vidare. Brodern Lamisha Musonda, som i söndags fyllde 24 år, är också formad i Anderlecht och tillhörde Chelsea tills 2014 för att då gå till KV Mechelen. Från 2011 till 2013 spelade brodern i belgiska U21-landslaget. Sedan i måndags tillhör och tränar Lamisha med Betis B i tredje divisionen.


Charly Jr och Lamisha Musonda i Real Betis omklädningsrum.

Musonda Jr har i media beskrivits som den nya Pelé.

– Fotboll är mitt liv så jag var inte nervös i min första match i Real Betis då jag under flera år tränat ihop med spelare som vunnit Premier League så jag visste var jag stod. Joaquín säger att jag är stjärna i kommande. Någon nämnde mig som den nye Pelé men jag vet att det inte är så.

Angående sina egna ambitioner har han siktet klart.

– Bara en sak intresserar mig, att spela, om det är i Chelsea eller annanstans.