Inför: Sunderland – Chelsea

Infr Sunderland - Chelsea


Serieledarna Chelsea åker till Stadium of Light för att möta Sunderland i den 13 omgången av Premier League.

Chelseas 5-0-seger över Schalke 04 i tisdags ledde till hyllningar från alla håll och kanter efter att Londonlaget gjorde en av sina bästa prestationer för säsongen. Det var en mäktig uppvisning och en komplett insats från hela laget. Resultatet innebar att Chelsea vann gruppen med en match kvar att spela.

Men fokuset riktas nu mot Premier League, där Chelsea toppar tabellen komfortabelt före Southampton och Manchester City. José Mourinhos lag har vunnit fyra av de sex senaste mötena med Sunderland, och framförallt på Stadium of Light har Chelsea ett bra facit. Noterbart är dock att Sunderland vann två av tre möten förra säsongen, när man besegrade Chelsea i ligacupen och på Stamford Bridge. Det senare resultatet innebar slutet på en imponerande förlustfri svit som Mourinho hade på Stamford Bridge.

På presskonferensen inför helgens match talade portugisen om hur viktig varje spelare är i dagens trupp.

”De spelare som inte får så mycket speltid tränar ändå väldigt hårt, beter sig väldigt väl, är en del av gruppen och är beredda att hjälpa oss från bänken.”

Mourinho upprepade också att underskattning inte kommer bli något problem för hans lag. Ett exempel var när Eden Hazard jobbade hemåt vid ställningen 5-0 i den 88 minuten för att hindra Schalke från att göra mål. Ett bevis på att laget utvecklas på helt rätt sätt enligt Mourinho.

Sunderland befinner sig för närvarande på plats 14 i Premier League-tabellen och har efter chockförlusten mot Southampton (0-8) hämtat sig ganska väl. Bortsett från kollapsen på St. Marys har ”The Black Cats” bara förlorat ytterligare två matcher. Problemet har dock varit målskyttet och offensiven. Sunderland har bara tagit 68 avslut i straffområdet, vilket är bland de sämre i ligan och en anledning till att laget bara har gjort tolv mål hittills.

Mittfältaren Adam Johnson ser dock fram emot mötet med Chelsea inför hemmapubliken.

”Kvällsmatcher under vintern i Premier League är alltid speciella. Det är alltid något extra i matcherna och det är fantastiskt att spela på kvällen på Stadium of Light, framförallt mot topplagen.”

”Det kommer bli en svår match mot Chelsea, men vi har varit starka och har alltid gjort bra ifrån oss mot topplagen.”

Skador avstängningar

Sunderland
Sunderlands tränare Gus Poyet, som ju spelade för Chelsea under sin karriär, hoppas ha Ricky Alvarez och Sebastian Coates tillbaka i spel. Den sydamerikanska duon har haft en frustrerande tid sedan de kom till klubben i somras. Annars är trion Patrick van Aanholt, Billy Jones och Emanuele Giaccherini fortsatt skadade. Van Aanholt får alltså inte chansen att möta sin gamla klubb.

Tänkbar startelva: Pantilimon, Vergini, Brown, O’Shea, Révelliere, Cattermole, Johnson, Larsson, Gómez, Wickham, Fletcher

Chelsea
Mourinho har varit konsekvent med sina laguttagningar och lär inte göra något undantag den här gången heller. Laget tar i princip ut sig självt och just nu finns bara Nathan Aké på skadelistan. Om inget oförutsett händer lär vi få se samma startuppställning mot Sunderland som i veckan mot Schalke 04.

Tänkbar startelva: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fábregas, Matic, Willian, Oscar, Hazard, Diego Costa

Matchbild
Det mesta tyder på att Chelsea tar hand om taktpinnen även i den här matchen och styr bollinnehavet med hjälp av Cesc Fábregas på mittfältet. Hemmalaget har bra individuell kvalitet i offensiven i form av Steven Fletcher, Adam Johnson och Sebastian Larsson, men Chelsea har förstås stött på tuffare offensiver tidigare under hösten. Om Chelsea håller fokus och håller någorlunda hög nivå kommer Sunderland få det väldigt svårt att få med sig ett resultat från den här matchen.

Fakta

Lagens tre bästa målskyttar i PL
Sunderland                                                                Chelsea     
Fletcher 4 mål                                                           Costa 11 mål
Larsson 2 mål                                                            Hazard 4 mål
Fem spelare 1 mål                                                  Oscar 3 mål

Assisterare
Sunderland                                                                Chelsea
Van Aanholt 2 assister                                          Fábregas 10 assister
Larsson 2 assister                                                    Oscar 3 assister
Fem spelare 1 assist                                               Ramires 3 assister

Kortligan
Sunderland                                                                Chelsea
Cattermole 6 gula                                                   Ivanovic 5 gula, 1 rött
Wickham 3 gula                                                        Costa 4 gula
Fem spelare 2 gula                                                 Fábregas 4 gula

Matchen sänds på Viasat Fotboll/HD med avspark 18.30

0 KOMMENTARER     

2089 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: Sunderland – Chelsea
Chelsea
Serieledarna Chelsea åker till Stadium of Light för att möta Sunderland i den 13 omgången av Premier League.
2014-11-28 19:04:47

Hoist the Blue Flag 28/11 – Julspelschemat
Chelsea
Samtidigt som landslagsuppehållen tar paus så går Premier League-lagen in i årets härligaste fotbollsperiod, de många och tuffa matcherna vid jul och nyår. Hur ser då Chelseas spelschema ut framöver och hur kommer vi att ligga till i tabellen när perioden är över? Av: Simon Thellsson
2014-11-28 15:51:00

Legendarer – Frank Blunstone
Chelsea
Dags för plats 21 på vår lista, mannen som blandade arbete i det militära med att bidra till Chelseas första ligaguld från sin vänsterkant.
2014-11-27 15:15:52

Chelsea hyllas i Tyskland efter storkrossen
Chelsea
Chelsea fick bara med sig 1-1 från hemmamatchen mot Schalke, men lyckades med en näst intill perfekt insats i går då man på bortaplan vann med hela 5-0 och säkrade segern i grupp G. Nu pekas Londonlaget ut som en av de stora favoriterna till titeln av förre storspelaren Michael Ballack.
2014-11-26 11:40:21

Spelarbetyg: Schalke 04 – Chelsea
Chelsea
En fantastisk kollektiv insats i Champions League ledde till en storseger på bortaplan. Chelsea har nu säkrat förstaplatsen i gruppspelsfasen och kan fokusera mer på de kommande matcherna i Premier League.
2014-11-26 08:07:58

Schalke 04 – Chelsea 0-5 (0-3)
Chelsea
Chelsea fortsätter sin förlustfria svit och vann komfortabelt borta mot Schalke med 5-0.
2014-11-25 22:42:45

Inför: Schalke 04 – Chelsea
Chelsea
Chelsea åker på tisdag till Gelsenkirchen för att ta sig an Schalke och ta med sig tre poäng hem, något som skulle säkra förstaplatsen i Grupp G.
2014-11-24 21:32:30

”Loven Calling” – Fleck noveaux
Chelsea

2014-11-24 13:12:00

Chelseas värld – Samma målskillnad som topp 7, ACN påverkar ej Chelsea ett dödsfall
Chelsea
Förutom landslagsuppehåll och en säker vinst mot West Bromwich har det även hänt lite nytt i Chelsea i veckan. Man märker att Januari närmar sig då rykten om spelarköp börjar florera. Blir det Coleman, Reus, Kramaric eller någon annan som köps in? Kommer Kalas kallas hem från sitt lån, förlängs Chalobahs och Bamfords lån hela säsongen? En ny vecka är slut och CSS-redaktionen går igenom vad som hänt i Chelseas värld.
2014-11-24 10:00:00

Chelseas ”lyxproblem”
Chelsea
Chelseas målvaktssituation är sedan i somras nästan för bra för att kunna fungera. För med två av världens bästa målvakter i samma trupp, kan man väl omöjligen hålla båda nöjda? Mourinho menar dock att han varken hört någonting från andra klubbar eller från Cech själv.
2014-11-23 17:54:02