Inför: Shrewsbury Town FC – Chelsea FC

Infr Shrewsbury Town FC - Chelsea FC

Får Salah chansen att jubla igen på tisdag?


I fjärde omgången av Capital One Cup ställs Chelsea mot League two-laget Shrewsbury town. Hemmalaget som i morgon har goda chanser att sätta nytt publikrekord på sin arena New Meadow, då de inför Chelseas besök fått ekonomisk hjälp från banken och huvudsponsorn Capital One till att montera upp 463 ytterligare sittplatser.

Shrewsbury
För Shrewsburys del är det här fjärde matchen i ligacupspelet och hittills har man i tur och ordning slagit ut Blackpool (1-0), Leicester (0-1) och Norwich (1-0). Imponerande med tanke på att samtliga dessa lag ligger minst en division över dem. I ligaspelet befinner man sig på en fjärdeplats i League two, vilket innebär att man just nu ligger 70 placeringar bakom Chelsea i det engelska ligasystemet. Jag har på tok för dålig koll på våra motståndare för att kunna spekulera i en möjlig startelva, men deras senaste match var i ligaspelet mot Portsmouth och då ställde man upp med följande startelva:

Leutwiler, Grandison, Demetriou, Goldson, Knight-Percival, Grimmer, Wesolowski, Woods, Akpa Akpro, Collins, Grant.

En rolig detalj i Shrewsburys lag är att mittbacken Demetriou är uttalad Chelsea-supporter sedan barnsben och sade sig vara överlycklig när det stod klart vilka som skulle komma på besök i nästa runda av cupen.

Chelsea
Chelseas form får, trots det snöpliga poängtappet i går, ses som stark. På totalt tretton matcher i samtliga turneringar har man vunnit tio och spelat tre stycken oavgjorda. Efter det senaste landslagsuppehållet har det varit ett tight matchande för Chelseas del. Det här blir tredje matchen på sju dagar och laget får bara en dags vila efter ligamatchen mot United. Med tanke på det och att vi faktiskt möter ett lag från den fjärde divisionen, tror jag på att det kommer roteras ganska friskt i startelvan. Två spelare som definitivt missar matchen är Ivanovic och Azpilicueta, som båda är avstängda. Troligtvis kan vi också räkna bort Rémy och Costa då jag har svårt att tänka mig att man vill chansa med någon av dem i ligacupen. I mål är jag övertygad om att Cech får fortsatt förtroende som cupmålvakt. Luis får fortsätta på vänsterbacken, men då båda de ordinarie högerbackarna är borta kan jag tänka mig att Aké får får fylla luckan till höger. I mittlåset tror jag att minst en av Zouma och Christensen får chansen samtidigt som Mikel och Salah lär få starta på mitten då de fått sparsamt med matchning hittills. På topp står valet mellan att flytta upp Schurrle, eller att testa ett ungt altermativ, kanske får Solanke chansen igen.

Matchen spelas på New Meadow (Shrewsbury) i morgon tisdag den 28e Oktober klockan 20.45 och döms av Darren England.

ShrewsburyChelsea

Avbytare

1. P Cech
3. F Luis
5. K Zouma
24. G Cahill
6. N Ake
12. J Mikel
21. N Matic
17. M Salah
8. Oscar
22. Willian
14. A Schürrle

Avbytare

0 KOMMENTARER     

2072 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Costa och Ramires tillbaka i träning
Chelsea
Trots Costas och Ramires frånvaro har Chelsea endast tappat poäng i bortamatchen mot Manchester United. Ändå tror jag att Mourinho är glad att han snart kan spela med sin skyttekung och slitvarg.
2014-10-30 09:19:52

Derby County väntar i Ligacupen
Chelsea
Capital One Cups kvartsfinaler har lottats och för Chelseas del blir det ett möte med Derby County på Pride Park.
2014-10-29 23:17:56

Perfekt säsongsinledning?
Chelsea
Fjorton matcher spelade och förlustnollan är fortsatt intakt. Det har faktiskt inte ens varit riktigt nära en förlust för Mourinho och hans Chelsea.
2014-10-29 18:00:00

Drogba: Erfarenhet avgörande
Chelsea
Ivorianen gjorde sitt andra mål på tre dagar mot Shrewsbury Town, men tyckte ändå att hemmalaget gav Chelsea en tuff match.
2014-10-29 17:46:44

Mourinho kritisk mot Salah och Schurrle
Chelsea
Chelsea noterades för en blygsam 2-1-vinst mot League Two-motståndet Shrewsbury och Mourinho var efter matchen kritisk mot vissa spelares prestationer.
– Jag förväntar mig av spelarna som inte fått mycket speltid att höja nivån, sa Chelseas tränaren
2014-10-29 12:34:44

Spelarbetyg: Shrewsbury Town – Chelsea
Chelsea
Capital One Cup och bortamatch mot ett League Two lag. Shrewsbury visade betydligt mer kämparglöd under matchen vilket gjorde att de stod emot bra och samlat i sitt spel. Tillsist kunde ändå Chelsea säkra avancemang. Nästa gång det är cupmatch väntar kvartsfinal.
2014-10-29 08:54:28

Shrewsbury Town – Chelsea FC 1-2 (0-0)
Chelsea
Chelsea gjorde jobbet, men inte mer än så när Shrewsbury besegrades med 2-1 och Chelsea avancerar därmed vidare i Ligacupen.
2014-10-28 22:59:46

Chelz Shop: Nyheter
Chelsea
Kolla in några nyheter från shopen.
2014-10-27 23:23:20

Chelseas värld – Sprinter värvad, Ännu mer ungdomar uppflyttade Vem har blivit fälld för bedrägeri?
Chelsea
En ny vecka är till ända och redaktionen tar upp allt mellan himmel och jord om vad som har hänt i Chelseas värld den senaste tiden.
2014-10-27 17:52:00

Inför: Shrewsbury Town FC – Chelsea FC
Chelsea
I fjärde omgången av Capital One Cup ställs Chelsea mot League two-laget Shrewsbury town. Hemmalaget som i morgon har goda chanser att sätta nytt publikrekord på sin arena New Meadow, då de inför Chelseas besök fått ekonomisk hjälp från banken och huvudsponsorn Capital One till att montera upp 463 ytterligare sittplatser.
2014-10-27 15:53:00