Inför: Schalke 04 – Chelsea

Infr Schalke 04 - Chelsea


Chelsea åker på tisdag till Gelsenkirchen för att ta sig an Schalke och ta med sig tre poäng hem, något som skulle säkra förstaplatsen i Grupp G.

När Chelsea kliver in på Veltins-Arena är det ett välbekant ansikte man ställs emot i form av den forne och legendariske tränaren Roberto Di Matteo som 2012 ledde Chelsea till klubbens första Champions League-titel. Den kan med andra ord bli en känslosam afton när laget och de ditresta Chelsea-supportarna ställs öga mot öga mot den så omtyckte italienaren.

Chelsea

Maskinen Chelsea ångar på och har imponerande 14 segrar och fyra oavgjorda på de 18 matcher man spelat såhär långt in på säsongen. Det råder därför inga tvivel om att José Mourinho och hans mannar vill fortsätta den förlustfria sviten och ta med sig tre poäng och en biljett till åttondelsfinalern hem till London.
Man kommer också till spel med två av fotbollsvärldens just nu hetaste spelare i form av Diego Costa och Cesc Fabregas som tillsammans har skapat magi. 25 poäng har duon gjort sedan de skrev på för klubben i somras – imponerande är ordet.

Inga nya skadebekymmer för de kungsblå att rapportera inför mötet mot Schalke, dock glädjande nyheter om Loic Remy som nu är helt återställd från skada. Dock osäker på om han kommer till spel eller inte.

Schalke 04

Tyskarna är själva i stort behov av de tre poängen själva för att ta sig vidare och inte riskera att halka ner på en tredjeplats i gruppen. En tuff uppgift för hemmalaget men med bara fem hemmaförluster på de senaste 20 europamatcherna lever hoppet för Di Matteo och Schalke.

Dessvärre får hemmalaget klara sig utan Julian Draxler som står uppskriven på skadelistan.

HEAD-2-HEAD

Chelsea – Schalke 1-1 (17/9/2014)
Chelsea – Schalke 3-0 (6/11/2013)
Schalke – Chelsea 0-3 (22/10/2013)
Schalke – Chelsea 0-0 (6/11/2007)
Chelsea – Schalke 2-0 (24/10/2007)

* Match visas på Viasat Motor och Viaplay med start kl 20.45.

0 KOMMENTARER     

1093 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: Schalke 04 – Chelsea
Chelsea
Chelsea åker på tisdag till Gelsenkirchen för att ta sig an Schalke och ta med sig tre poäng hem, något som skulle säkra förstaplatsen i Grupp G.
2014-11-24 21:32:30

”Loven Calling” – Fleck noveaux
Chelsea

2014-11-24 13:12:00

Chelseas värld – Samma målskillnad som topp 7, ACN påverkar ej Chelsea ett dödsfall
Chelsea
Förutom landslagsuppehåll och en säker vinst mot West Bromwich har det även hänt lite nytt i Chelsea i veckan. Man märker att Januari närmar sig då rykten om spelarköp börjar florera. Blir det Coleman, Reus, Kramaric eller någon annan som köps in? Kommer Kalas kallas hem från sitt lån, förlängs Chalobahs och Bamfords lån hela säsongen? En ny vecka är slut och CSS-redaktionen går igenom vad som hänt i Chelseas värld.
2014-11-24 10:00:00

Chelseas ”lyxproblem”
Chelsea
Chelseas målvaktssituation är sedan i somras nästan för bra för att kunna fungera. För med två av världens bästa målvakter i samma trupp, kan man väl omöjligen hålla båda nöjda? Mourinho menar dock att han varken hört någonting från andra klubbar eller från Cech själv.
2014-11-23 17:54:02

Spelarbetyg: Chelsea – WBA
Chelsea
Efter två veckors lång tortyr (även kallat landslagsuppehåll) så var äntligen Premier League tillbaka. Det blev en match som handlade väldigt mycket om Chelsea, som minst sagt var dominerande i sitt spel. Trots att West Bromwich Albion fick spela med en spelare mindre under större delen så stod de emot väldigt många anfall ifrån hemmalaget. Ben Fosters fenomenala insatser var en stor anledning till att resultatet inte drog iväg.
2014-11-22 20:58:00

Ny seger för serieledarna
Chelsea
Diego Costa och Eden Hazard gjorde målen när Chelsea enkelt besegrade West Bromwich med 2-0.
2014-11-22 17:55:00

Diego Costa helt återställd!
Chelsea
Efter den flygande starten på säsongen för Diego Costa så har de senaste veckorna varit betydligt tuffare, då skador istället för mål präglat rubrikerna kring anfallaren. Nu ser den tiden ut att vara över, i alla fall för den här gången, om vi ska tro på José Mourinho.
2014-11-22 10:50:09

Costa är favoriten i CSS Chelseatipset!
Chelsea
Visst är han tillbaka både som målgörare senast och som favorit att göra första målet i West Bromwichmatchen – Diego Costa. Det handlar om vad tipsen i CSS Chelseatipset antyder och även att det kan bli lite av målkalas, 2-0, 3-0 eller 3-1 är vad merparten av inkomna tips handlar om.

2014-11-22 00:01:38

Inför: Chelsea – West Bromwich Albion
Chelsea
Landslagsuppehållet är äntligen över, och nu dröjer det ända till Mars innan pinan återvänder. Istället kan vi nu återgå till vardagen, där Chelsea ska städa undan WBA hemma på Stamford Bridge.
2014-11-20 23:11:00

Biljettinfo: Derby – Chelsea, Capital One Cup
Chelsea
Nu har Chelsea släppt information om biljetter angående Carling One Cup-mötet borta mot Derby County.
2014-11-20 21:37:29