Inför PSG – Chelsea

Förra gången det begav sig var i just kvartsfinalerna och det var för så sent som för ett år sedan. Då gick det mindre bra i Paris och 3-1 var allt annat än ett bra resultat att ta med sig hem till Stamford Bridge.

Ett år senare och det känns som att det är två lag som utvecklats men möjligvis i något olika riktningar. Chelsea har stärkts i sin trupp, ligger i nuläget tämligen ohotade som etta i ligan och gled igenom CL-gruppspelet utan en enda förlust. PSG är lite mer stukat. Man är inte lika fantastiska i ligaspelet som man tidigare varit, ligger för närvarande trea och man slutade tvåa i sin CL-grupp, två poäng efter Barcelona. Man kommer senast från ett oavgjort resultat som måste känts som en förlust mot bottenlaget Caen där man släppte in två mål i matchens absoluta slutskede.

Vad man dock vet med säkerhet är att båda lagen har siktet inställt på mer än åttondelsfinal och kommer att ge allt för att gå vidare. Extra krydda och än viktigare blir det ur tränarnas synvinkel. Laurent Blanc spelar för sin heder och eventuellt för sin framtid. Tränaren har länge beskyllts för att inte ha löst den dåliga stämning som det från och till rapporterats om i truppen under säsongen och har haft en fot utanför dörren ända sedan han tillträdde posten som ansvarig. Han var aldrig förstaval att efterträda Ancelotti, det är allmänt känt, och han fick av den Quatarbaserade ägargruppen motvilligt förlängt på sitt kontrakt i en deal som går ur nästa år.

Men även Mourinho har mycket på spel. I England har portugisen piskat upp en vi-mot-dom-stämning, nobbat media, anklagats för arrogans och denna typ av beteende måste få med sig titlar, annars accepteras det inte. Premier League ser väl ljust ut, men långt ifrån klart och att åka ur Champions League vid detta stadie är helt enkelt inte bra nog. Vidare så har inte Mourinho vunnit Champions League sedan 2010, vilket är lång tid i hans ögon.

Chelsea: Mourinho har på måndagens presskonferens bekräftat att Costa kommer att starta på topp vilket är ett välkommet tillskott. Londonlaget har fått klara sig utan den hetlevrade brassespanjoren i de senaste tre ligamatcherna på grund av avstängning.

John Obi Mikel är skadad i knäet och kommer att missa matchen men Oscar är tillbaka i truppen efter att ha stått över senaste ligamatchen mot Everton med en lättare skada. I övrigt är laget intakt och känns gjutet, förutom på två positioner. Cech var briljant mot Everton… kommer han att få stå? Zouma har på sista tiden i vissa matcher fått spela, och gjort det bra, istället för Cahill… vem startar tisdag kväll?

Möjlig uppställning: Cech, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta, Fabregas, Matic, Hazard, Willian, Ramires, Diego Costa

PSG: Efter olika bud i dagarna har Blanc under måndagens presskonferens bekräftat att Lucas Moura, Yohan Cabaye och Serge Aurier definitivt missar matchen och att Marquinhos, Javier Pastore, Blaise Matuidi och Thiago Motta är alla tveksamma till spel men dock med i truppen.

Möjlig uppställning: Sirigu; Van der Wiel; Silva, Luiz; Maxwell; Motta, Verrati, Pastore; Lavezzi, Cavani, Ibrahimovic

Chelsea är uppsnackade i engelsk media vilket beror på dagsform och skadeläge. Londonlaget har sett stabila och mogna ut hela säsongen och att man har Diego Costa tillbaka längst fram är en fantastisk fördel. PSG däremot är skadedrabbat och har denna säsong underpresterat sett till förväntingarna. Fördel Chelsea alltså men själv tror jag på en målsnål tillställning. 0-0 är bra att ta med sig hem, det tycker Mourinho och där har ni slutresultatet enligt undertecknats tips. 

Övrigt
– David Luiz ställs mot sina förra lagkamrater för första gången sedan den overkliga summan på £50M prisade honom från London.
– PSG är obesegrade i sina senaste 32 Europamatcher på hemmaplan.
– PSG har gjort mål i sina senaste 18 Europamatcher på hemmaplan.
– Chelsea är tillsammans med Real Madrid och Porto de enda obesegrade lagen kvar i turneringen.
– Chelsea gjorde flest mål av alla lag i gruppspelet (17 st).
– Matchen startar 20.45 och visas på Viasat Fotboll.