Inför Crystal Palace – Chelsea

Infr Crystal Palace - Chelsea

Zouma är skadad men Oscar kan starta på lördag.


Säsongens andra Londonderby ska avspelas under lördagen. Förra säsongen så var det många som menade att just borta mot Crystal Palace slank ligatiteln bort från Chelsea i och med den snöpliga 1-0 förlusten efter Terrys självmål. Dags för revansch!

Tabellettan Chelsea tar sig an Crystal Palace på plats 15 i tabellen i säsongens andra Londonderby. Detta blir första matchen lagen emellan sen förlusten i mars och vi får hoppas att Chelseaspelarna är revanschsugna. Hemmalaget förlorade innan landslagsuppehållet borta mot Hull med 2-0 medans Chelsea slog Arsenal med samma siffror hemma.
 
Chelsea
Tillbaka efter ett landslagsuppehåll är det återigen dags att fortsätta det blå segertåget mot ligavinst. Ett landslagsuppehåll kan störa den fina formen laget är inne i just nu men tittar man på de tre senaste säsongerna så har vi vunnit matcherna direkt efter landslagsuppehållet i oktober enligt nedan:

2013/14 Chelsea – Cardiff 4-1
2012/13 Tottenham – Chelsea 2-4
2011/12 Chelsea – Everton 3-1

Just fin form och Chelsea har man kunnat läsa om i varenda sportmedia den senaste tiden. Artikel efter artikel har tagit upp Fabregas och Costas påverkan på laget och många tippar Chelsea som vinnare i Premier league så det är väl bara att ställa ut skorna på Selhurst Park på lördag? Nej skulle jag svara på det, detta är just det som inte får hända att vi underskattar ”The eagles”. På skadelistan mot Arsenal hade vi Ramires och Drogba. Ingen av dom har spelat landskamper i veckan (Drogba har ju slutat i och för sig) men enligt physioroom.com så ska båda vara tillbaka på lördag. Under landslagsuppehållet blev Zouma skadad under Frankrikes U21 match mot Sverige och är borta på obestämd tid medans Schurrle stod över den senaste matchen med Tyskland på grund av sjukdom men ska enligt rapporter vara tillgänglig på lördag. En förväntad startelva kan då bli:

(4-2-3-1) Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azipilicueta, Fabregas, Matic, Willian, Oscar, Hazard, Costa

Fem senaste matchernas resultat
Chelsea 2 – 0 Arsenal
Sporting Lissabon 0 – 1 Chelsea (Champions League)
Chelsea 3 – 0 Aston Villa
Chelsea 2 – 1 Bolton (Capital One Cup)
Manchester City 1 – 1 Chelsea
 
Crystal Palace
Crystal Palace ligger på en femtonde plats i ligan med två vinster (Leicester och Everton) och två kryss. Tony Pulis gjorde en riktigt bra säsong förra året men lämnade ändå laget mindre än 48 timmar innan säsongen drog igång. En något skakig start på säsongen som även har visat sig i Crystal Palace resultat. Både Fraizer Campbell och Mile Jedinak leder den interna skytteligan på två mål och är det någon man ska hålla ett extra öga på är det dessa två. På skadelistan finns Mariappa, Dann och O´Keefe och en trolig startelva skulle kunna se ut:

(4-5-1) Speroni, Ward, Delaney, Hangeland, Bolasie, Jedinak, McArthur, Ledley, Puncheon, Campbell

Fem senaste matchernas resultat
Hull 2 – 0 Crystal Palace
Crystal Palace 2 – 0 Leicester
Crystal Palace 2 – 3 Newcastle (Capital One Cup)
Everton 2 – 3 Crystal Palace
Crystal Palace 0 – 0 Burnley
 
Inför matchen
– Crystal Palace vinst med 1-0 förra säsongen var första vinsten på tolv matcher lagen emellan.
– Fem av Crystal Palace 10 mål har kommit från fasta situationer.
– Det är 218 minuter sen Crystal Palace släppte in ett mål på Selhurst Park
– Chelsea har gjort i snitt tre mål per match med 21 mål på sju matcher.
– Diego Costa kan tangera Micky Quinns rekord med 10 mål på åtta matcher om han hittar målet på lördag. 

Förväntad matchbild
Chelsea kommer föra matchen med sina passningsskickliga spelare och jag hoppas revanschlustan finns där efter förra säsongen så Chelsea gå på knock med en gång. Jag hoppas på hög press, mycket bollinnehav men ändå med ett rakt snabbt spel. Chelsea får se upp med fasta situationer då hälften av Crystal Palace mål kommit från just fasta situationer. Mitt tips 1-3.

Matchen sänds på viasat fotboll och viaplay med start klockan 16.00, glöm inte Chelseatipset!
 

0 KOMMENTARER     

650 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]


Fler artiklar om
Chelsea

Inför Crystal Palace – Chelsea
Chelsea
Säsongens andra Londonderby ska avspelas under lördagen. Förra säsongen så var det många som menade att just borta mot Crystal Palace slank ligatiteln bort från Chelsea i och med den snöpliga 1-0 förlusten efter Terrys självmål. Dags för revansch!
2014-10-17 14:51:44

Hazard trivs under Mourinho
Chelsea
I en intervju med Sport Foot Magazine berättar Chelseas superstjärna hur det är att träna under Mourinho och hur sommarens nyförvärv har påverkat honom och laget.
2014-10-16 13:09:00

Legendarer – John Obi Mikel
Chelsea
Plats nummer 27 på listan är ingen mindre än John Obi Mikel. Mannen med ett skralt målfacit men ett lugn med bollen som få kan mäta sig med.
2014-10-16 10:50:00

Diego Costa är skillnaden!
Chelsea
Efter sju spelade omgångar förra hösten stod Chelseas alla anfallare på noll gjorda mål. I år är läget ett annat…
2014-10-15 20:45:00

Frankfurt imponerade av Piazon
Chelsea
?Lucas Piazon lånades i somras ut till Eintracht Frankfurt, ett lån som sträcker sig över hela säsongen. Men redan nu spekuleras det i att tyskarna är så imponerade att de redan börjat titta på möjligheten att förlänga lånet ytterligare ett år.
2014-10-15 13:06:14

Landslagsuppdatering – Måndag Tisdag
Chelsea
I en landslagsvecka fylld av skrällar hittar vi både flera starka, och flera mindre starka, prestationer av Chelseaspelare runtom i både Europa, och världen.

2014-10-15 12:17:00

Landslagsuppdatering från lördag och söndag
Chelsea
Costas första landslagsmål, Polens skräll mot Schurrles Tyskland och vilka vann med 8-0 där tre av målen kom från Chelseaspelare? Läs vidare så får du veta hur det gått för Chelseas juniorer och seniorer i landskamperna från lördagen och söndagen.
2014-10-13 20:22:02

Mourinho kunde tränat PSG
Chelsea
I en intervju med franska Telefoot berättade Mourinho om att han nobbat Paris vid flera tillfällen och talade även om huruvida han ser sig själv som portugisisk förbundskapten i framtiden.
2014-10-13 19:43:00

Legendarer – Thomas ”Tommy” Law
Chelsea
”The smoothest and most influential player on the field” har det skrivits om honom. Det är dags för plats 28 på listan, en skotsk mittback som gjorde 19 mål i Chelseatröjan.
2014-10-12 15:41:00

Dokument: ”I en tid utan Terry”
Chelsea
Mitt uppe i landslagsveckan tar Chelsearedaktionen passande nog en titt på det engelska landslagets prestationer med eller utan Terry, och försöker utifrån detta hitta några tendenser till hur det kan komma att se ut dagen då John Terry inte längre spelar i Chelsea.
2014-10-12 15:25:00