Inför: Chelsea – West Bromwich Albion

Det var Chelsea från förra säsongen som slog ett av höstens succélag, Crystal Palace, i årets första Premier League-match för klubben. Även om man inte såg lika stabila ut så fick man en tydlig höjning av sitt självförtroende när målen började komma. Efter det så ställdes man mot League One-laget Scunthorpe United i FA cupen och tog en seger med 2-0, efter att unge och spännande talangen Ruben Loftus-Cheek gjort sitt första mål för Chelsea. Men nu är det Tony Pulis mannar från Birmingham som står på tur att utmana på Stamford Bridge.

Chelsea kommer till matchen med en formkurva som pekar uppåt. Med Guus Hiddink vid rodret så har man ännu inte förlorat och de senaste matcherna har sett bättre ut både anfalls- och försvarsmässigt. Det är tydligt hur vissa av spelarna har börjat prestera bättre sedan tränarbytet och det verkar som om spelare som Oscar, Diego Costa och Fabregas är på gång på riktigt nu.

Det största frågetecknet är dock fortfarande förra årets bästa spelare Eden Hazard, som inte gjort mål i någon tävling den här säsongen. Nu är han tveksam till start på grund av sin skada som han ådrog sig i matchen mot Crystal Palace. I hans frånvaro har inte heller Pedro presterat jämnt under säsongen och kanske ligger det något i ryktena som placerar Shaktars brassestjärna Alex Teixeira i klubben. 

I övrigt så har man en frisk trupp, där vi sett att både Nemanja Matic och Cesar Azpilicueta spelat med ansiktsmask de senaste matcherna. Annars kan vi nog vänta oss att John Obi Mikel tar plats i startelvan igen efter att ha vilat i cupen, även Fabregas och Courtois kommer förmodligen att starta återigen. Diego Costa haltade av senast men både han och Loic Remy är tillgängliga för spel, däremot missar både Eden Hazard och Radamel Falcao matchen. En chans för Bertrand Traoré, eller möjligen om Chelsea bestämmer sig för att ha kvar Patrick Bamford i truppen säsongen ut? 

De senaste fem matchernas resultat för Chelsea:
Chelsea 2 – 0 Scunthorpe United (FA cupen)
Crystal Palace 0 – 3 Chelsea
Manchester United 0 – 0 Chelsea
Chelsea 2 – 2 Watford
Chelsea 3 – 1 Sunderland

Förväntad startelva: Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta; Mikel, Fabregas; Willian, Oscar, Pedro; Diego Costa


Med tre poäng mer än Chelsea och ett par platser uppåt i tabellen hittar vi West Bromwich Albion, ett av få lag som Chelsea slagit på bortaplan den här säsongen när man vann på The Hawthorns tidigit under hösten efter mål från bland annat Diego Costa och Pedro. På skadelistan så har man både Victor Anichebe och Jonas Olsson tveksamma till spel, utöver det har man en skadefri trupp att förfoga över. Tony Pulis mannar har två raka segrar i ligan, båda med uddamålet mot Stoke respektive Newcastle, båda matcherna var också på hemmaplan. I cupen så fick man bara kryss hemma mot Bristol City, vilket betyder ett omspel på bortaplan. 

De fem senaste matchernas resultat för West Brom:
West Brom 2 – 2 Bristol City (FA cupen)
West Brom 2 – 1 Stoke City
West Brom 1 – 0 Newcastle United
Swansea 1 – 0 West Brom
Bournemouth 2 – 1 West Brom 

Förväntad startelva: Myhill; Dawson, McAuley, Evans, Brunt; Fletcher, Yacub; Sessegnon, Morrison, Gardner; Rondon


Även om gästerna har tagit två raka segrar i ligan så får ändå Chelsea gälla som stora favoriter i och med deras uppryckning på slutet. Vill man ha en chans att nå Europa-platserna så gäller det att vinna den här typen av matcher och fortsätter man som man gjort de senaste matcherna så är det ingen omöjlighet direkt. Förhoppningsvis kanske vi får fler minuter av Ruben Loftus-Cheek på planen som fick chansen i matchen i cupen senast och har säkert bra med självförtroende efter sitt mål.

Matchen börjar 20:45 och sänds på Viaplay.