Inför: Chelsea – Watford


I morgon eftermiddag går Chelsea in i tredje rundan av årets FA-cup och man gästas av Watford som har fin form i Championship.

Watford
Watford är på flera sätt en intressant klubb, inte minst sett med Chelsea-ögon. De ägs av den italienska familjen Pozzo som även äger Udinese i Italien och Granada i Spanien. Det har lett till att de tre klubbarna har haft ett mycket nära samarbete, speciellt då det kommer till att låna spelare mellan varandra. När Pozzo-familjen köpte klubben säsongen 2012-2013 tillsatte de landsmannen, tillika en av Chelseas allra största legendarer, Gianfranco Zola, som tränare. Han var på vippen att leda laget upp till Premier League under sin första säsong, men föll på det berömda målsnöret. Säsongen efter lämnade Zola klubben i december och Watford hade efter det en längre period då de aldrig var riktigt nära att ta sig upp, men heller inte riskerade att åka ur. I oktober förra året anställde de en annan före detta Chelsea-spelare, Slavisa Jokanovic, som tränare och under honom har Watford hittat tillbaka till vinnarspåret och befinner sig just nu på en femteplats i Championship, fem poäng bakom Ipswich på andraplatsen vilken ger en direktplats till Premier League.

I Fa-cupen går Watford precis som Chelsea in i den tredje rundan och har således inte spelat någon match innan söndagens möte.

I truppen återfinner vi just nu två svenskar, Joel Ekstrand och Matias Ranégie, som båda kom till klubben från Udinese. Men ingen av dem kommer att spela mot Chelsea då Ranégie är utlånad till Millwall och Ekstrand har skadeproblem. Däremot väntas strikerduon Matej Vydra och Troy Deeney vara tillbaka efter att ha missat förra ligamatchen.

Spelare att hålla koll på:

Gomez: Spektakulär målvakt som blandar idioträddningar med slarvmisstag. Är nog bekant för de flesta sedan sina sex säsonger i Tottenham.

Vydra: Har spelat Premier League-fotboll med West Bromwich Albion och är tvåa i klubbens interna skytteliga. Sägs vara specialist en-mot-en.

Deeney: Kraftfull forward som leder interna skytteligan och är den enda sedan 1983 som gjort mer än tjugo mål för klubben på en säsong.


Senaste startelvan hos Watford (3-5-2):

Gomez,
Hoban, Cathcart, Angella,
Paredes, Abdi, Guedioura, Munari, Pudil,
Ighalo, Forestieri

Chelsea
Chelsea kommer senast från en tung förlust mot londonrivalen Tottenham och på senaste har det sett illavarslande knackigt ut om man jämför med starten av säsongen som var sensationellt bra. Vad detta beror på kan man bara spekulera i, men jag kommer spontant att tänka på tre orsaker. Först och främst tyckte jag att spelarna inte var hundra procent fokuserade, utan underskattade Spurs en aning. Utan att ta ifrån Tottenham något så tror jag att man hade stängt matchen på ett annat sätt om man tex mött Manchester City. Men precis som många andra börjar jag också oroa mig lite över bristen av rotation från Mourinhos sida. Över den hektiska julperioden har Oscar och Ivanovic fått vila lite, men annars har det varit i stort sett samma manskap som fått spela varje match. Och även om truppen klarat sig väldigt bra från skador, ska man inte underskatta det slitage och den utmattning som det intensiva matchandet för med sig. Jag tror helt enkelt att flera av spelarna hade kunnat prestera bättre om truppen hade roterats lite mer. Men den kanske mest oroväckande förklaringen till Chelseas prestationsdipp på sistone är att motståndarna börjat lära sig hur man ska stoppa laget nu. Omställningsspelet har offensivt varit sylvasst och när Hazard och kompani får upp farten är det inte många i ligan som kunnat hänga med. Men när lag har nytjat samma taktik mot oss och legat lågt för att komma i löpdueller mot våra mittbackar i omställningarna har organisationen sett som bortblåst ut, det såg vi gång efter annan senast mot Spurs.

Nu låter jag kanske överdrivet kritisk mot laget som fortfarande är i delad serieledning och dessutom är kvar i alla cuper, men det får jämföras med hur oerhört bra laget sett ut till och med november samt att förlusten senast mot Tottenham svider lite mer än vanliga förluster.

Jag utgår från att Petr Cech får chansen som cupmålvakt, speciellt då Courtois fick problem med en handskada senast. I backlinjen hade Cahill problem senast och jag tror att Kurt Zouma får chansen i hans ställe tillsammans med Felipe Luis som får ge Ivanovic en chans att vila lite samtidigt som Azpilicueta får chansen på sin riktiga högerplats. På mitten tycker jag att Fabregas sett aningen sliten ut och har stått för en del småmissar vilket han definitivt inte gjorde i början av säsongen. Hans plats tror jag att Ramires får ta hand om, vilket i så fall skulle tillföra en ny dimension i löpningarna även om det djupa passningsspelet skulle bli lidande. Offensivt tror jag att Salah kan få starta och få en chans att visa upp sig mer de få minuter han fått så här långt. Personligen skulle jag gärna se Remy från start, men Mourinho har tydligt visat att drogba går föra i hackordningen och om Costa vilas lär Ivorianen få starta.

Möjlig startelva för Chelsea (4-2-3-1):

Cech
Luis, Terry, Zouma, Azpilicueta,
Matic, Ramires,
Hazard, Oscar, Salah,
Drogba

Matchbild och tips:
Som vanligt med matcher som spelas på Stamford Bridge kommer Chelsea att vara favoriter och bollförare. Jag tror dessutom att Mourinho kommer att beordra sina mannar till att satsa framåt för att minska risken till ett omspel vilket skulle kunna ställa till det i ett redan packat spelschema. Watford brukar vanligen ställa upp med en offensiv 3-5-2-uppställning, men på bortaplan mot ett av Europas bästa lag tror jag att defensiven kommer premieras och formationen lär nog snarare likna 5-3-2 då yttrarnas uppgifter först och främst lär vara av defensiv karaktär. Och till skillnad mot Mourinho lär Jokanovic välkomna ett omspel och lär således slå vakt om det oavgjorda resultatet så länge som möjligt.

Mitt tips är att Chelsea skakar av sig förra matchen och slår tillbaka Watford med 3-0.

Övrigt:

Avsparken är klockan 17.00 men sänds så vitt jag kunnat se inte på svensk tv.

Glöm inte Chelsea-tipset!

0 KOMMENTARER     

1867 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Matchrapport: Chelsea – Watford
Chelsea
Chelsea är vidare till fjärde rundan av FA-cupen efter en 3-0seger mot Watford. Efter en seg första halvlek såg Willian, Zouma och Remy till att Chelseafansen fick fira för första gången i år.
2015-01-04 20:16:02

Silly Season Chelsea (3/1)
Chelsea
Den galna perioden är här, och CSS-redaktionen ger dig det du behöver i din dagliga abstinens efter de mest otroliga ryktena.
2015-01-03 23:21:47

Inför: Chelsea – Watford
Chelsea
I morgon eftermiddag går Chelsea in i tredje rundan av årets FA-cup och man gästas av Watford som har fin form i Championship.
2015-01-03 17:21:09

Spelarbetyg: Tottenham – Chelsea
Chelsea
Det nya året inleddes med att Chelseas försvar fullständigt vek ned sig borta på White Hart Lane. Tydligen blev nyårsfirandet lite väl hårt för vissa av våra spelare som inte alls var i närheten av sin vanliga form. Många i Chelsea gjorde sina sämsta individuella prestationer hittills för säsongen, synd att de passade på att göra det samtidigt. Jag kan inte heller bortse ifrån att Tottenham spelade en väldigt fin och effektiv fotboll. Nu är det helt jämnt i tabelltoppen.
2015-01-02 11:11:18

Förlust i derbyt för tröttkört Chelsea
Chelsea
Chelsea åkte på en riktigt tung förlust när Tottenham tog en 5-3-seger på White Hart Lane. Stor matchhjälte för hemmalaget blev Harry Kane som var inblandad i det mesta i offensiven.
2015-01-01 20:20:00

Hur går det för Chelseas utlånade spelare?
Chelsea
December månad är slut och transferfönstret öppnar igen. Detta kan leda till ändringar med hemkallade spelare, nya utlåningar osv. Vi har tittat på hur Chelseas utlånade spelare presterat, både i december månad men även hela hösten.
2015-01-01 11:17:00

Hett derby inleder 2015
Chelsea
Chelsea besöker White Hart Lane under torsdagskvällen i ett möte mellan två Londonrivaler.
2014-12-31 15:29:00

Året 2014
Chelsea
CSS-redaktionens Daniel Joannou sammanfattar Chelseaåret 2014.
2014-12-31 13:10:27

Många vinnare i CSS Chelseatipset!
Chelsea
Höstsäsongen i CSS Chelseatipset är över och segrare i den kampen blev comebackmourinho!! på samma poäng som Stamford, men i kraft av fler korrekta målresultat blev Robin, som han i vardagen kallas, höstens champion.

2014-12-31 11:02:42

Legendarer – Plats 17
Chelsea
Plats nummer 17 är en engelsk forward som ligger på delad femteplats i skytteligan genom alla tider i Chelsea.
2014-12-30 11:19:00