Inför: Chelsea – Swansea

Infr Chelsea - Swansea

Kommer skyttekungen spela?


De enda två lag i ligan som har full pott gör upp i en tidig seriefinal när Chelsea tar sig an Swansea på Stamford bridge.

Nja det är väl inte många som tror att Swanseas fina form kommer hålla i sig hela säsongen och att de kommer slåss om ligaguldet men det ska inte underskattas för den saken skull.
Senast Swansea tog poäng på Stamford bridge var säsongen 1980-81 då det blev 0-0, dock ska de sägas att Swansea spelade inte Premier league på flera år och kom senast upp igen 2011. På hemmaplan har Chelsea vunnit de tre senaste hemmamatcherna och förra året vann vi både på Stamford bridge och på Liberty stadium med 1-0 i båda matcherna.
 
Diego Costa går en kamp mot klockan för att bli frisk inför matchen och skulle han spela ställs augusti månads bästa spelare mot augusti månads bästa coach då Swanseas coach Garry Monk precis som Costa fått utmärkelsen. Just Diego Costa leder skytteligan (4 mål) framför Swanseas Nathan Dyer (3 mål). Även assistligan toppas av ett Chelseanamn (Fabregas 4 passningar) och ett Swanseanamn (Sigurdsson 4 passningar). 
 
Chelsea FC
Det har inte undgått någon att Chelsea har fått en mycket bra start på säsongen med nio poäng på tre matcher. De senaste tre säsongerna har vi hämtat oss sådär efter det första landslagsuppehållet i september. Förra året förlorade Chelsea borta mot Everton (0-1), säsongen 2012-13 spelade Chelsea lika mot QPR borta (0-0) och 2011-12 vann Chelsea borta mot Sunderland (1-2). Återigen har Costa dragits med en skada och Mourinho har sagt att det finns en chans att han spelar på lördag. Utöver Costas skada har Hazard varit hemma i London och rehabtränat med en mindre hälskada. Mourinho har velat spela ihop en startelva i början när det bara är matcher en gång i veckan men nästa vecka börjar Champions league så man kan fråga sig om han börjar rotera redan i denna match. Jag tror ändå på följande elva med brasklappen att Willian som gjorde mål för sitt Brasilien kan starta i stället för Schurrle.
 
(4-2-3-1) Thibaut Courtois, Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Ceasar Azpilicueta, Cesc Fabregas, Nemanja Matic, André Schurrle, Oscar, Eden Hazard, Diego Costa
 
Lagets fem senaste matcher:

Everton – Chelsea (Costa x 2, Ivanovic, självmål, Matic, Ramires)
Chelsea – Leicester City 2-0 (Costa, Hazard)
Burnley – Chelsea 1-3 (Costa, Schurrle, Ivanovic)
Chelsea – Real Sociedad 2-0 (Costa x2)
Ferencvaros – Chelsea 1-2 (Ramires, Fabregas)
 
Swansea FC
Laget från Wales har startat säsongen lysande med att slå Manchester United på Old trafford i premiärmatchen för att sen vinna två hemmamatcher mot Burnley och West Bromwich. Målvakten, den forna Arsenalkeepern, Lukasz Fabianski har bara släppt in ett mål och detta var borta mot Manchester United. Förutom Fabianski har Swansea även värvat smart i att ta tillbaka Sigurdsson och tagit in argentinske landslagsbacken Federico Fernandez, som gjorde mål mot världsmästarna Tyskland under landslagsuppehållet. Just Fabianski tillsammans med Williams har varit en stor bidragande faktor till att laget bara släppt in ett mål. Marvin Emnes, som inte spelat på hela säsongen pågrund av skada, skulle kunna spela på lördag medans Leon Britton fortfarande kommer vara borta med en knäskada. Startelvan skulle då kunna se ut som sådan:
 
(4-2-3-1) Fabianski, Rangel, Williams, Fernandez, Taylor, Ki, Shelvey, Dyer, Sigurdsson, Routledge, Bony
 
Lagets fem senaste matcher:

Swansea – West Bromwich 3-0 (Dyer x 2, Routledge)
Swansea – Rotheram 1-0 (Gomis)
Swansea – Burnley 1-0 (Dyer)
Machester United – Swansea 1-2 (Ki, Sigurdsson)
Swansea – Villareal 0-3
 
Statistik
– Chelsea tog bara 16 av 36 poäng förra säsongen när det var en Champions league match i veckan därpå.
– Swansea tog bara två poäng av 48 poäng mot lagen som slutade topp åtta förra säsongen.
– Swanseas enda ligavinst kom första gången lagen möttes 1925.
– Detta är blott andra gången som de topp två i ligan möts så här tidigt på säsongen. Sist det hände var när ledande Chelsea slog tvåan Tottenham 2005.
– Chelsea har redan gjort 11 mål på säsongen på tre omgångar, förra året tog det Chelsea åtta omgångar.
– Diego Costa har gjort fyra mål på tre matcher, för Fernando Torres tog det 39 matcher att komma upp i samma siffra.
– Swansea har inte lyckats hålla nollan på bortaplan sen september 2013.
 
Förväntad matchbild
Det målgladaste laget möter alltså laget som har släppt in minst mål hittills. Chelsea på hemmaplan kommer försöka föra spelet medans Swansea kommer försvara kompakt och satsa på kontringar. Det kommer bli spännande att se hur Williams och Fernandez lyckas hålla koll på Diego Costa (om han får spela). Mot ett kämpande kompakt försvar hade vi stora problem förra året men i och med intåget av kvalitetsspelare som Fabregas och Costa så tror jag att Chelsea kommer bli för svåra för Swansea. Jag tror att nyckeln till matchen kommer ligga i fall Fabregas från en djupt sittande mittfältsroll kan styra spelet och hitta kreativa lösningar. Om även Hazard kan komma in i samma form som förra hösten kommer Chelsea gå på knock.  Är det någon vi ska hålla koll på i Swansea så är den kraftfulle Ivorianen Bony och självklart deras snabba omställningsspelare i Dyer och Routledge. Tippar på en 3-1 vinst till Chelsea.
 
Övrig info
– Matchen sänds på viaplay och viasat fotboll klockan 16.00
– Domare är Kevin Friend som på 95 matchet delat ut 15 röda kort och 341 gula kort
– Innan matchen kommer det vara en tyst minut för Lord Attenborough
– Glöm inte Chelseatipset!
 
 

1 KOMMENTARER     

1378 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]

Åke:
Fernandez har inte spelat en match av de tre som vunnits.


1


2014-09-12 22:14:42


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: Chelsea – Swansea
Chelsea
De enda två lag i ligan som har full pott gör upp i en tidig seriefinal när Chelsea tar sig an Swansea på Stamford bridge.
2014-09-12 17:45:00

Diego Costa – månadens spelare i augusti
Chelsea
Två Chelseaspelare, Diego Costa och Cesc Fabregas, var nominerade till månadens spelare i Premier League. Det blev den förstnämnda som tog hem det, men Cesc lär få fler nomineringar om han fortsätter i samma stil som han börjat.
2014-09-12 16:48:25

Patrick Bamford vill visa upp sig
Chelsea
Chelseas engelske anfallare Patrick Bamford imponerade under fjolårssäsongen. Nu är han åter på lån och vill visa vad han går för så att målet, att vara en A-lagsspelare hos Chelsea, kan uppnås.
2014-09-12 16:30:00

Courtois signar 5-årskontrakt
Chelsea
Belgaren Thibaut Courtois har tagit över platsen som förstemålvakt och skrev under torsdagen på ett nytt kontrakt som gör honom till Chelseaspelare under de kommande fem åren.
2014-09-12 16:18:32

Legendarer – Gianfranco Zola
Chelsea
På plats 32 hittar vi ingen mindre än italienaren Gianfranco Zola som startade sin karriär i Chelsea 1996 och gjorde 312 matcher för klubben.
2014-09-11 07:57:00

Statistik – Tre omgångar av Premier League
Chelsea
Chelsea har inlett säsongen stabilt och toppar Premier League med maximala nio poäng. Hur har det sett ut tidigare i Premier League? Hur har Chelsea inlett, hur har det slutat och kan United komma tillbaka?
2014-09-10 20:37:23

Chelz Shop: Höst-kampanj 50%
Chelsea
Skynda fynda!
2014-09-10 18:02:27

Fabregas är fokuserad på Chelsea
Chelsea
Arsenals kapten Cesc Fabregas hann med att göra över trehundra matcher för klubben innan han lämnade för Spanien. Nu är han tillbaka i London, den här gången i Chelsea och pratar med spanska tidningen El Pais om hur det är att ställas mot sina gamla vänner.
2014-09-09 11:41:51

Landslagsuppdatering – Brasilien och Afrikanska mästerskapen
Chelsea
Under fredagen och lördagen har Chelseaspelare fortsatt fått speltid i landslagen. Inga mål men heller inga nya skador har registreras för någon av våra blå hjältar.
2014-09-07 16:39:00

Landslagsuppdatering – Chelsea
Chelsea
Landslagsuppehållet fortsätter och under dagen har jag kommit på mig själv flera gånger med att tänka att det är matchdag i dag. Men som alla andra får jag vänta tills nästa helg och hålla till godo med landskamper med lite kungsblå inslag.
2014-09-06 20:20:14