Inför: Chelsea – Sporting

Infr Chelsea - Sporting

Matic stod för matchens enda mål när lagen möttes senast.


Återigen dags för Champions League på Stamford Bridge när Chelsea gästas av Sporting Lissabon i gruppspelets sista omgång.

Chelsea som säkrade avancemang i den näst sista omgången har inför matchen mot Sporting Lissabon ett gyllene tillfälle att vila flera av laget nyckelspelare som matchats hårt under säsongen. Elvan som kliver in på Stamford Bridge kan således vara något stjärnfattigare än vanligt när det vankas Champions League-spel, men Chelseas bredd gör laget tillräckligt slagkraftigt oavsett vilka José Mourinho väljer att starta med.

Chelsea

När Chelseas förlustfria svit snöpligt tog slut på St James Park i helgens ligamatch mot Newcastle satt laget skyttekung Diego Costa på läktaren (skadad) och han är fortfarande ett stort frågetecken inför mötet mot Sporting. Stjärnanfallaren som fortfarande inte nätat för sin nya klubb i Champions League kan ändå vara med från start imorgon, om Mourinho vågar och vill chansa nu när laget går in i ett allt intensivare matchschema.

Nemanja Matic, som även han missade helgens ligaspel på grund av avstängning är dock redo för spel medan Eden Hazard, Willian och John Terry mer eller mindre lovats att få vila.
Petr Cech bör få sin tredje chans från start i Champions League den här säsongen.

Största utropstecknet i Mourinhos trupp är 18-årige mittfältaren Ruben Loftus-Cheek.

Sporting Lissabon

För gästande Sporting krävs minst en poäng för att ta sig vidare från gruppen. En svår uppgift för portugiserna som inte vunnit på engelsk mark på de fyra senaste försöken. Det som talar för gästerna är dock deras fina form där man på de sex senaste matcherna vunnit fyra och kryssat två.

Sporting hoppas även att Manchester United-lånet Nani hinner bli spelklar inför matchen på Stamford Bridge. Nani skadade sig i fredagens 3-1-seger mot Boavista och skulle med sin eventuella frånvaro vara ett stort avbräck för laget offensiv då han under den senaste tiden visat strålande god form.

Cédric missar matchen på grund av avstäning.

* Matchen visas på Viasat Xtra 2 och Viaplay.se med start kl 20:45.

0 KOMMENTARER     

828 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: Chelsea – Sporting
Chelsea
Återigen dags för Champions League på Stamford Bridge när Chelsea gästas av Sporting Lissabon i gruppspelets sista omgång.
2014-12-09 21:38:06

Watford i FA-cupen
Chelsea
I går kväll genomfördes lottningen för den tredje omgången av årets FA-cup och Chelsea kommer att få möta Watford på Stamford Bridge.
2014-12-09 11:07:21

Deadline CSS-medlemskap 31/12
Chelsea
För dig som ännu inte blivit medlem i CSS är det nu dags att lägga in nästa växel.
2014-12-08 09:04:00

Chelseas värld – Chelseaveteraner, lånebyten och Hazard
Chelsea
En vecka med blandade resultat är till ända och CSS-redaktionen tar upp de ”små” nyheterna som hänt i Chelseas värld under veckan.
2014-12-08 07:45:00

Legendarer – Didier Drogba
Chelsea
Dags att ta oss in på topp 20-listan. Nummer 20 är ingen mindre än mannen som gjort mål i fyra finaler på Wembley, gjort mål i Champions Leaguefinalen samt rullat in den sista straffen i samma final. Veckans legendar är Didier Drogba.

2014-12-07 21:35:00

Mourinho: Vi försökte med allt
Chelsea
José Mourinho tyckte att Chelsea hade otur i 2-1-förlusten borta mot Newcastle United.
2014-12-07 17:52:59

Spelarbetyg: Newcastle United – Chelsea FC
Chelsea
Det har börjat bli en vana att åka hem ifrån St. James’ Park med en stor besvikelse i bagaget. Idag var inget undantag. Newcastle spelade bra och förvaltade sina chanser betydligt bättre än Chelsea. Det dröjde hela vägen in i december innan vi fick se säsongens första förlust, och nu ser tabellen betydligt jämnare ut.
2014-12-06 20:45:44

”Lovén Calling” Nothing new from up norff
Chelsea

2014-12-06 18:18:58

Newcastle – Chelsea 2-1 (0-0)
Chelsea
Nya rekord skulle slås, Newcastle skulle besegras istället blev det en förlust efter två mål av Cissé och en sen reducering av Drogba.
2014-12-06 17:03:42

Inför: Newcastle – Chelsea
Chelsea
December månad är här vilket betyder att matcherna kommer dugga tätt. Den första matchen i december vanns relativt enkelt när Tottenham blev besegrade med 3-0. Kommer Mourinho välja samma startelva som startat de senaste matcherna eller börjar det roteras redan i bortamatchen mot Newcastle?
2014-12-05 15:43:00