Inför: Chelsea – QPR

Infr Chelsea - QPR


Chelsea tar emot Harry Redknapps lag på lördagseftermiddagen i ett derby som brukar kunna hetta till rejält.

Sedan det underhållande och fysiska tungviktsmötet på Old Trafford har Chelsea tagit sig till kvartsfinal i ligacupen. Tisdagens seger mot Shrewsbury Town innebär att Londonlaget fortfarande slåss på fyra fronter den här säsongen. Chelsea leder Premier League med fyra poäng ned till Southampton och sex poäng till huvudkonkurrenten om ligatiteln, Manchester City.

Hemmalaget är obesegrat i alla tävlingar den här hösten och har hittills vunnit samtliga ligamatcher på Stamford Bridge. Bara Swansea har haft ledningen i en match borta mot Chelsea och därmed blir det minst sagt en tuff match för Queens Park Rangers.

Redknapps gäng tog en mycket viktig seger hemma mot Aston Villa i måndags. Viktige målskytten Charlie Austin gjorde två mål och om han kan fortsätta producera blir QPR:s chanser till nytt Premier League-kontrakt klart större. Det har varit en tuff start för Rangers, som just nu befinner sig på en 19 plats i ligan. Man har fortfarande inte tagit en enda poäng på bortaplan, men å andra sidan har flera bortamatcher varit mot topplag.

QPR kommer vilja minnas tillbaka till senast de var på Stamford Bridge. Bortalaget vann då med 1-0 tack vare Shaun Wright-Phillips sena mål.

Skador avstängningar

Chelsea
Branislav Ivanovic förväntas vara tillbaka i startelvan efter att ha missat matchen mot Shrewsbury på grund av det röda kortet han fick mot Manchester United. César Azpilicueta måste däremot sitta på läktaren även i den här matchen eftersom han fortfarande är avstängd. Därmed lär vi ännu en gång få se Filipe Luís från start på vänsterbacksplatsen.

Glädjande nog bekräftade José Mourinho att Diego Costa och Ramires är tillbaka i spel efter sina respektive skador. Costas återkomst är i synnerhet vältajmad då Loïc Rémy dras med en ljumskskada och kan inte spela mot sin förra klubb. John Obi Mikel är inte heller tillgänglig i helgens match.

Efter matchen mot Shrewsbury meddelade Mourinho att han ”inte kommer ha några större problem” att ta ut startelvan mot QPR. Portugisen var inte särskilt imponerad av spelare som André Schürrle och Mohamed Salah.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Courtois; Ivanovic, Terry, Cahill, Luís; Matic, Fábregas, Willian, Oscar, Hazard; Costa

Queens Park Rangers
Harry Redknapp har bekräftat att hans trupp kommer vara ”samma grupp” som mot Aston Villa. Bortalaget blir utan Jordon Mutch, Joey Barton och Nedum Onuoha, som alla har ljumskproblem. Dessutom är Rio Ferdinand avstängd efter att ha skrivit opassande kommentarer på Twitter.

Redknapp har tidigare under säsongen spelat med en trebackslinje, men i senaste matchen mot Aston Villa såg det mer ut som ett 4-4-2. Eduardo Vargas tog då en kantroll, som lär bli aktuell även nu om Redknapp känner att han vill fortsätta med samma lag som senast.

Förväntad startelva (4-4-2): Green; Isla, Dunne, Caulker, Yun; Vargas, Henry, Sandro, Fer; Austin, Zamora

Matchbild
Det krävs en väldigt disciplinerad och koncentrerad insats ifrån Queens Park Rangers om de ska ta poäng av Chelsea. Hemmalaget kommer säkerligen styra matchen och om Cesc Fábregas får tid på mittfältet kan det bli en jobbig eftermiddag för QPR. Steven Caulker och Richard Dunne måste vara på topp, framförallt om Diego Costa startar.

Men det gäller såklart att inte underskatta vad Harry Redknapp kan hitta på. För två säsonger sedan var det nog just det, underskattning, som delvis gjorde att Chelsea förlorade mot QPR. Mourinho lär dock inte tillåta ett sådant scenario.

Matchen sänds imorgon (lördag) på Viasat Fotboll/HD och Viaplay med avspark 16.00.

0 KOMMENTARER     

2811 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Spelarbetyg: Chelsea – QPR
Chelsea
En match som innehöll väldigt mycket spel mot ett mål även om det blev spännande under slutet av matchen. QPR spelade bitvis bra fotboll och deras försvarsspel visade sig vara svårpenetrerat. Matchen visade även tjusningen med Premier League, en liga där alla kan slå alla och varje poäng är en poäng som det måste krigas hårt för.
2014-11-02 07:58:30

Hazard fixade ny derbyseger
Chelsea
Belgarens mål från straffpunkten räckte till en 2-1-seger för Londonlaget, som befäster serieledningen i Premier League.
2014-11-01 17:53:00

Hur går det för Chelseas utlånade talanger?
Chelsea
Oktober månad är slut och Chelseas 26 utlånade spelare har fått olika med speltid i sin nuvarande klubbar. CSS-redaktionen följer alla 26 och nedan kan du läsa om hur det har gått den senaste månaden samt hela säsongen.
2014-11-01 00:01:00

Inför: Chelsea – QPR
Chelsea
Chelsea tar emot Harry Redknapps lag på lördagseftermiddagen i ett derby som brukar kunna hetta till rejält.
2014-10-31 15:50:28

Kurt Zouma stortrivs i London
Chelsea
Sedan den unge fransmannen anslöt till London i somras har det inte blivit lika mycket speltid som han var van med från Frankrike. Men i en intervju med Evening Standard berättar han att han gillar konkurrenssituationen och den nya ligan.
2014-10-31 13:51:10

Legendarer – Ashley Cole
Chelsea
Dags för plats 25 på vår lista och likt förra veckan är en vänsterback, listans tredje.
2014-10-30 10:57:00

Costa och Ramires tillbaka i träning
Chelsea
Trots Costas och Ramires frånvaro har Chelsea endast tappat poäng i bortamatchen mot Manchester United. Ändå tror jag att Mourinho är glad att han snart kan spela med sin skyttekung och slitvarg.
2014-10-30 09:19:52

Derby County väntar i Ligacupen
Chelsea
Capital One Cups kvartsfinaler har lottats och för Chelseas del blir det ett möte med Derby County på Pride Park.
2014-10-29 23:17:56

Perfekt säsongsinledning?
Chelsea
Fjorton matcher spelade och förlustnollan är fortsatt intakt. Det har faktiskt inte ens varit riktigt nära en förlust för Mourinho och hans Chelsea.
2014-10-29 18:00:00

Drogba: Erfarenhet avgörande
Chelsea
Ivorianen gjorde sitt andra mål på tre dagar mot Shrewsbury Town, men tyckte ändå att hemmalaget gav Chelsea en tuff match.
2014-10-29 17:46:44