Inför: Chelsea – PSG

Det är dags för returmötet i åttondelsfinalen av Champions League. PSG reser till England och London med förutsättningarna att man måste göra mål. Matchen på Parc des Princes slutade som bekant 1-1 och till skillnad från förra säsongens returmöte lagen i mellan så är det ett PSG som måste anfalla.

PSG
Precis som inför förra mötet för ca en månad så har PSG spelat match under helgen, tillskillnad från Chelsea som haft en veckas vila. PSGs senaste match var mot Lens, en riktig uppvisning där Blanc roterade friskt i startelvan men fick trots det se sina spelare bjuda på en mycket fin och underhållande match. PSG startade matchen väldigt offensivt och borde haft både ett och två mål i inledningen, men Lens stod på sig. Men när David Luiz gjorde sitt andra mål i ligan så rasade Lens sönder och samman. Matchen slutade 4-1 till PSG och sista målet var ett drömanfall från PSG där Pastore väggspelade med Ibrahimovic som chippade bollen över backlinnjen och tillbaka till Pastore som sköt på volley och in i mål.

Inför första mötet med Chelsea så hade PSG allt annat än en bra uppladdning, hela fem spelare var borta pga skada men nu börjar man se ljuset i tunneln igen när det kommer till skadefronten. Motta samt Cabaye är klara för spel och den förstnämnde spelade redan i helgen och såg mycket bra ut. Lucas och Aurier är fortfarande skadade och finns inte med i matchen ikväll.

På presskonferensen meddelade bl.a Blanc att man kommer bära sorjeband med tanke på helikopterkraschen som skedde igår i Argentina där bl.a tre franska medborgare omkom.

Matchen mot Chelsea
”Vi har kommit till halvtid i detta möte och det är Chelsea som har övertaget, mycket pga deras bortamål. Vi måste göra det vi gjorde hemma i Paris, vi vet vad som krävs av oss, vi måste göra mål. Vi måste vara disciplinerade och vi måste attackera, men vi måste spela smart för Chelsea har ett mycket starkt vapen, kontringspelet. Vi har inte råd att gå på någon tok offensiv, vi måste ta risker men inte allt för stora risker. Vi är redo.”

Förberedelse inför matchen
”Vi förbereder oss precis likadant inför denna match som någon annan, du kan inte ändra på saker och ting bara för att det är en Champions League match. Konversationerna och snacket mellans spelarna och klubben är viktigt, men detä r också något som stannar mellan oss. För att växa och bli bättre så måste du få erfarenhet, vi får mer och mer erfarenhet för varje säsong men vi är fortfarande en bit ifrån Chelsea. Det tog sin tid för dom att ta sig in i toppen av Europa, vi måste ha tålamod med att ta oss upp där bland Europas topp.”

Laurent Blanc har ett par viktiga beslut att fatta inför matchen ikväll, något han även nämnde på presskonferensen igår. Valet av defensiv mittfältare, det kommer stå mellan Luiz och Motta. Vem kommer spela mittback bredvid Silva, de flesta vill att Marquinhos gör det och på så sätt låter man Luiz spela som defensiv mittfältare. Och i det offensiva, startar Blanc med den mycket formstarka Pastore eller väljer han att spela med Lavezzi och på så sätt satsa på ett mer omställningsspel. Det är allts åtre positioner som de flesta menar på är ett frågetecken inför kvällens match.

PSG:s trupp:
Målvakter: Sirigu, Douchez
Backar: Digne, Marquinhos, Maxwell, Camara, Van der Wiel, Luiz, Silva
Mittfältare: Matuidi, Rabiot, Pastore, Verratti, Motta, Cabaye
Anfallare: Cavani, Bahebeck, Lavezzi, Ibrahimovic

Potentiell laguppställning (4-3-3)
Sirigu-Van der Wiel, Luiz, Silva, Maxwell-Verratti, Motta, Matuidi-Pastore, Ibrahimovic, Cavani

Chelsea
Chelsea har inte haft någon match i helgen utan man har haft en vecka ledigt. Sedan man mötte PSG så har man precis som just PSG spelat tre matcher varav en cupmatch. Resultatet är en oavgjord och tre vinster, precis som fransmännen.
I Paris för en månad sedan så hade inte Chelsea så värst många chanser, trots det fick man ändå in en boll, en mycket viktig sådan. Istället var det målvaken Courtois som fick slita rejält och var den stora orsaken till att PSG endast fick in en boll.
London laget har klarat sig från skador och inför kvällens match är det endast Mikel som inte kommer att kunna delta, Matic sägs dock vara osäker till spel.

Chelsea tränaren Jose Mourinho pratade på presskonferensen om att det är de små detaljerna som kommer avgöra och refererade till förra säsongens returmöte där det var just i slutminuterna som Chelsea fick in en boll och på så sätta kunde gå vidare till semifinal.
Mourinho berättade även att det mest aggresiva lag han mött denna säsong var just PSG.

”Det mest aggressiva laget vi har mött den här säsongen är Paris Saint-Germain, jag trodde inte vi skulle bli överraskade då vi ser det i England hela tiden. Jag förväntade mig mer spel från laget och mindre aggresivitet.”

Potentiell laguppställning
Courtois; Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta; Ramires, Matic, Willian, Fàbregas, Hazard; Costa.

Chelsea FC – Paris Saint-Germain
När: Onsdag 11/3 kl 20:45
Var: Stamford Bridge, London
TV: Viasat Fotboll, ViaPlay