Inför: Chelsea – Hull City

Infr Chelsea - Hull City

Kan Drogba avgöra mot Hull igen?


Hull City besöker Stamford Bridge under lördagseftermiddagen i en match som betyder mycket för både toppen och botten av tabellen.

Chelsea lär vara rejält revanschsugna efter förra helgens 2-1-förlust borta mot Newcastle United. Det blev till slut en förlust och allt snack om att matcha ”The Invincibles” tog slut. I onsdagens Champions League-match mot Sporting tog laget en stabil 3-1-seger trots att flertalet signifikativa spelare vilades. André Schürrle visade mycket energi och gjorde ett riktigt klassmål mot portugiserna, men hur stort förtroende har egentligen José Mourinho för tysken?

”Han är i mina planer. Vi hade ett problem när han spelade med landslaget senast och kom tillbaka väldigt, väldigt sjuk och hade problem ett tag”, sa Mourinho efter segern mot Sporting.

”Han är en spelare som behöver anpassa sig mer till Premier League, men också en spelare som oftast gör ett mål på tre skott. Det är en viktig egenskap.”

Schürrles framtid har diskuterats tidigare under hösten och det har till och med ryktats om en bytesaffär mellan Chelsea och Dortmund.  Marco Reus skulle då hamna hos Chelsea och Londonlagets tysk skulle gå den motsatta vägen. Just nu känns det som att Mourinho fortfarande har stor nytta av Schürrle, vars målfarlighet borde kunna ge fler starter under säsongen.

Chelsea leder fortfarande Premier League med tre poäng före Manchester City efter 15 omgångar. Det ser också ut att bli en titelstrid mellan dessa två klubbar i synnerhet, där Manchester United eventuellt kan börja hota om de fortsätter plocka poäng som de gjort på sistone. Serieledarnas hemmaform har framförallt varit imponerande – hittills har man vunnit alla sju ligamatcher på Stamford Bridge.

Hulls situation är däremot sämre. ”The Tigers” ligger just nu på 18 plats i tabellen och har inte vunnit en ligamatch sedan den 4 oktober mot Crystal Palace. Senast blev det mållöst hemma på KC Stadium mot West Bromwich, där Allan McGregor återigen räddade en straff.

Hull behöver kanske framförallt få tillbaka Mohamed Diamé och en formstark Nikica Jelavic om de ska undvika nedflyttning i år. Diamé gjorde under en månad fyra mål och såg ut som en riktigt bra värvning ifrån West Ham, innan han drog på sig en skada för en vecka sen. Jelavic började säsongen på ett bra sätt, men har aldrig kommit in i den form han visade under sina första månader i Evertontröjan.

Skador avstängningar

Chelsea
Mourinho har glädjande nog en nästintill fulltalig trupp att välja sin startelva ifrån. Nathan Aké har haft en knäseneskada som gör honom tveksam till spel i helgens match. Cesc Fábregas drog på sig sitt femte gula kort i matchen mot Newcastle i helgen, vilket gör att spanjoren är avstängd en match. Däremot är Nemanja Matic tillbaka efter avstängning.

Tänkbar startelva: Courtois, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta, Matic, Mikel, Willian, Oscar, Hazard, Costa

Hull
Diamé blir borta ytterligare en vecka och utöver det har Steve Bruce Robert Snodgrass på skadelistan. Snodgrass blev tråkigt nog skadad tidigt under säsongen och blir borta fram till maj.

Tänkbar startelva: McGregor, Dawson, Chester, Rosenior, El Mohamady, Meyler, Huddlestone, Livermore, Quinn, Hernandez, Aluko

Matchbild
Hull var faktiskt väldigt nära tre poäng i mötet med Arsenal på Emirates Stadium tack vare ett effektivt anfallsspel och organiserat försvarsspel. Mot Chelsea kommer det bli en tuff uppgift för bortalaget, helst skulle förstås Bruce vilja ha Diamé tillbaka. Chelsea förväntas föra sådana här typer av matcher även om Cesc Fábregas saknas. Allt annat än tre poäng vore förstås en skräll.

Lagens fem senaste resultat i Premier League

Chelsea                                                                       Hull
Newcastle (1-2)                                                       West Brom (0-0)
Tottenham (3-0)                                                      Everton (1-1)
Sunderland (0-0)                                                     Man United (0-3)
West Brom (2-0)                                                      Tottenham (1-2)
Liverpool (2-1)                                                          Burnley (0-1)

Matchen sänds på Viasat Fotboll/HD med avspark på lördag klockan 16.00.

0 KOMMENTARER     

312 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: Chelsea – Hull City
Chelsea
Hull City besöker Stamford Bridge under lördagseftermiddagen i en match som betyder mycket för både toppen och botten av tabellen.
2014-12-12 13:57:00

Mourinho nöjd med Schurrle
Chelsea
Schurrle var mycket aktiv under de 75 minuter han fick spela i går och Mourinho försäkrar att tysken är med i hans planer, men att han måste anpassa sig mer till spelet.
2014-12-11 10:54:00

Spelarbetyg: Chelsea FC – Sporting CP
Chelsea
Chelsea stod under onsdagskvällen för en kontrollerad och säker insats mot Sporting CP. De flesta i laget presterade bra och helhetsintrycket var att de flesta spelare i Chelsea spelade en väldigt avslappnad fotboll. Det blev som väntat en seger hemma på Stamford Bridge och nästa gång vi ser Chelsea i Champions League är det åttondelsfinal.
2014-12-11 07:03:15

Chelsea – Sporting Lissabon 3-1 (2-0)
Chelsea
Mikel nätade när Chelsea tog sin fjärde seger i Grupp G och skickade Sporting Lissabon ut ur Champions League.
2014-12-10 22:46:00

Chelsea har den roligaste jullåten
Chelsea
Chelsea leder inte bara Premier League och står som vinnare i sin grupp i Champions League utan har även blivit framröstade till att ha den roligaste jullåten när fans har fått rösta fram den roligaste låten som sjungs på läktarna i juletid.
2014-12-10 22:03:09

Inför: Chelsea – Sporting
Chelsea
Återigen dags för Champions League på Stamford Bridge när Chelsea gästas av Sporting Lissabon i gruppspelets sista omgång.
2014-12-09 21:38:00

Watford i FA-cupen
Chelsea
I går kväll genomfördes lottningen för den tredje omgången av årets FA-cup och Chelsea kommer att få möta Watford på Stamford Bridge.
2014-12-09 11:07:21

Deadline CSS-medlemskap 31/12
Chelsea
För dig som ännu inte blivit medlem i CSS är det nu dags att lägga in nästa växel.
2014-12-08 09:04:00

Chelseas värld – Chelseaveteraner, lånebyten och Hazard
Chelsea
En vecka med blandade resultat är till ända och CSS-redaktionen tar upp de ”små” nyheterna som hänt i Chelseas värld under veckan.
2014-12-08 07:45:00

Legendarer – Didier Drogba
Chelsea
Dags att ta oss in på topp 20-listan. Nummer 20 är ingen mindre än mannen som gjort mål i fyra finaler på Wembley, gjort mål i Champions Leaguefinalen samt rullat in den sista straffen i samma final. Veckans legendar är Didier Drogba.

2014-12-07 21:35:00