Inför Chelsea – Everton

Senaste Chelsea spelade en klassisk stryktipsmatch (lördag kl 16) var mot Watford på Boxing day den 26 december, den matchen slutade 2-2, samma resultat som Chelsea kommer med i bagaget efter onsdagens hemmamatch mot West Bromwich. Chelsea är fortfarande obesegrade under de fem matcher som Guus Hiddink ansvarat för laget.

14:e placerade Chelsea ställs mot ett Everton som ligger tre platser högre upp i tabellen, lagen har båda vunnit sex matcher var men Mersey side-klubben har spelat hem fler en-poängare. Intressant nog så kan inget lag i ligan matcha Chelseas facit med att göra första målet på hemmaplan. Vid hela nio av de elva hemmamatcherna denna säsong har Chelsea tagit ledningen, tyvärr har laget haft svårt att hålla ledningen och bara kammat hem 15 poäng hemma. Statistiken visar att det främst är under andra halvlek som laget tappar in bollar och speciellt sårbara har laget visat sig vara under sista kvarten. Tidigare under säsongen när lagen möttes klev oväntat Steven Naismith fram och blev matchhjälte med ett hattrick när Everton vann hemma med 3-1.

Båda klubbarna har under veckan varit inblandade i domarkontrovers, Chelsea hade svårt att få domaren att ta de stora domsluten vilket säkert hade förändrat matchbilden och säkerligen slutresultatet mot West Brom. Everton hade å andra sidan domsluten med sig när laget spelade mot Man City, John Stones förlorade kontrollen på en glidtackling och kapade Raheem Sterlings i straffområdet i slutskedet av matchen men domaren friade.

Chelsea
FA meddelade under fredags eftermiddagen att Chelsea kommer straffas för att inte kunna kontrollera sina spelare efter incidenten mellan Diego Costa och Claudio Yacob. FA anser att spelarna gått över gränsen och Chelsea får nu återigen svara till fotbollsförbundet och någon typ av reprimander är att vänta. Vid dagens presskonferens kommenterade Guus Hiddink domarens insats, ”Domaren ville inte utvisa någon spelare. I ett samtal med fjärdedomaren förbluffades jag av domaren, jag sa till honom att detta är en av de värsta domare jag erfarat i Premier League och han svarade då, då har du inte sett mig ännu. Det var en fantastisk kommentar.”

Skador och avstängningar: Falcao Hazard fortfarande borta p.g.a. skada, Hiddink meddelade vid presskonferensen att Eden kan vara tillbaka till matchen mot Arsenal. Inga avstängningar.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Courtois; Ivanovic, Terry, Zouma, Azpilicueta; Fàbregas, Matic; Willian, Oscar, Pedro; Costa.

Everton
Roberto Martinez som besökt the Bridge vid sex tillfällen men aldrig plockat hem någon poäng från de mötena. Martinez har en av ligans vassaste målskyttar i Romelu Lukaku som hittat nätet 15 gånger denna säsong. På mittfältet sliter också ligans bästa engelska framspelare, Ross Barkley, som assisterat sju mål. Everton är det fjärde målgladaste laget i Premier League och har producerat hela 36 mål, tre färre än Man City. Lagets form är dock inte bra och de har endast vunnit en av deras åtta senaste ligamatcher. Roberto Martinez gör sitt 250:e framträdande som tränare i Premier League.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Howard; Stones, Jagielka, Funes Mori, Baines; Barry, Besic; Deulofeu, Barkley, Osman; Lukaku.

Övrigt
Matchen förväntas bli jämn spelmässigt och liten fördel till Chelsea som spelar på hemmaplan. Tidigare matcher mellan lagen har blivit målrika så bli inte förvånad om det bli så även denna gång.
Domare är Mike Jones som dömt en match med Chelsea tidigare denna säsong och det var i förlustmatchen hemma mot Bournemouth i början av december.
Matchen startar lördag kl 16.00 och visas på Viasat Sport (tyvärr ej på Viaplay eller parabol)
Tips: 2-1