Inför Chelsea – Aston Villa

Infr Chelsea - Aston Villa

Fortsätter målsuccén för Diego Costa?


José Mourinhos serieledande mannar tar på klassisk avsparkstid (16.00) på lördagen emot Paul Lamberts högtflygande Aston Villa på Stamford Bridge. Ambitionen är som vanligt förstås att ta tre säkra poäng.

Chelsea
 
Chelsea har inlett Premier League-säsongen övertygande. Efter de fem inledande ligamatcherna har laget plockat 13 av 15 möjliga poäng med segrar mot i tur och ordning Burnley (3-1), Leicester (2-0), Everton (6-3) och Swansea (4-2). Det enda poängtappet kom på bortaplan mot titelaspirerande Manchester City efter ett sent baklängesmål signerat Frank Lampard (ja, det känns fortfarande konstigt att se honom i fel tröja) i förra omgångens 1-1-match. Chelsea har hittills den bästa resultatraden av alla lag och ligger med andra ord på den önskvärda förstaplatsen i tabellen. Avståndet ner till de närmast jagande lagen, vilka är Southampton och just Aston Villa, är tre poäng.
 
José Mourinho har en i princip skadefri trupp att disponera över. Ramires, som lider av en muskelskada, är den enda spelaren som återfinns i sjukstugan. I och med att Mourinho roterade laget kraftigt i veckans 2-1-triumf mot Bolton i ligacupen så tror jag att vi kommer att få se en mer eller mindre ordinarie startelva, gissningsvis formerad ungefär så här:
 
I egenskap av uttalat förstaval bör Thibaut Courtois återgå till sin plats mellan stolparna. Detta på bekostnad av Petr Cech som i och för sig stod för en stabil insats i veckan. I backlinjen lär Ivanovic ta platsen till höger medan Cahill och Terry bildar mittlås. Truppens båda vänsterbackar Filipe Luis och César Azpilicueta spelade 90 minuter i cupmatchen, och även om den förstnämnde på intet vis gjorde bort sig så tror jag att Azpilicueta, som oftast hittills den här säsongen, föredras.
 
På det defensiva mittfältet lär vi få se det ordinarie radarparet, Matic och Fàbregas, tillsammans. Vilka som utgör den offensiva trion är alltid lite av en gissningslek, men jag tror att Hazard, som bara spelade tio minuter mot Bolton, och Willian, som vilades helt, tar kantplatserna medan Oscar, som pricksköt in vinstmålet och i övrigt spelade bra i veckan, tar nummer tio-rollen. Platsen längst fram tar givetvis skytteligaledaren Diego Costa, vilket Mourinho redan har bekräftat.
 
Alltså: (4-2-3-1) Courtois; Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic; Fàbregas, Matic; Hazard, Oscar, Willian; Costa.
 
Aston Villa
 
Inför säsongen tippade många Aston Villa som ett lag för den nedre halvan av tabellen och en potentiell bottenkandidat, men Birmingham-laget har så här långt tystat sina kritiker med en överraskande bra säsongsinledning. (Är det Roy Keane-effekten månne?) De fyra första ligamatcherna resulterade i tre vinster (0-1 mot Stoke, 2-1 mot Hull och 0-1 mot Liverpool) och ett kryss (0-0 mot Newcastle). Förra helgen gick man dock rejält på pumpen med en 3-0-förlust hemma mot Arsenal med en andefattig insats därtill. Trots den förlusten hittar vi Aston Villa (som hastigt tidigare nämnt) på en fin tredjeplats med tre poäng upp till serieledande Chelsea.
 
Den svaga insatsen mot Arsenal kanske åtminstone delvis kunde förklaras av att många spelare påverkades av en elak magsjuka såväl före som under matchen. Den ska dock enligt Paul Lambert vara historia nu, och således är Vlaar, Benteke och Kozak med sina respektive skador de enda som med säkerhet missar matchen.
 
Matchbild och tips
 
Även om Aston Villa har varit något av ett bogey team för Chelsea under Abramovich-eran (exempelvis har Mourinho endast tagit 13 av 27 möjliga ligapoäng mot dem) så tror jag att vi med stor säkerhet kan kryssa i en etta på Stryktipskupongen. Årets upplaga av Chelsea verkar inställt på att pulvrisera det mesta i sin väg med en ursinnig offensiv, och Aston Villa lär inte bli något undantag, även om man som sagt inlett säsongen starkt.
 
Chelsea kommer med stor sannolikhet föra matchen och lär få in två, tre bollar i motståndarmålet. Troligtvis lär också Villa kontra in ett tröstmål då den blå defensiven (med Man City-matchen som undantag) hittills har svajat betänkligt.
 
Tips: 3-1.
 
Värt att notera
 

  • 10 av de 13 poäng som José Mourinho på 9 försök har bärgat mot Aston Villa i ligan har kommit på Stamford Bridge.
  • Aston Villa har inte vunnit tre raka bortamatcher i ligan sedan april 2010.
  • Mourinho gör sin 250:e match som Chelsea-manager.

 
Övrigt
 
– Matchen sänds på Viasat Sport (dock ej via parabol eller Viaplay) med avspark kl. 16.00

ChelseaAston Villa

T. Courtois
J. Terry
G. Cahill
B. Ivanovic
C. Azpilicueta
C. Fabregas
B. Willian
Oscar
N. Matic
D. Costa
E. Hazard

Avbytare
L. Rémy
J. Obi Mikel
A. Schürrle
D. Drogba
P. Cech
F. Kasmirski

B. Guzan
A. Hutton
P. Senderos
N. Baker
A. Cissokho
T. Cleverley
F. Delph
A. Westwood
G. Agbonlahor
A. Weimann
K. Richardson

Avbytare
S. Given
C. Clark
L. Bacuna
D. Bent
C. Sánchez Moreno
C. N’Zogbia
J. Grealish

0 KOMMENTARER     

2441 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Legendarer – Micky Droy
Chelsea
”6 foot 2, eyes of Blue, Micky Droy is after you La la la la, la la la, la la” Under 70- och 80-talet kunde den här sången höras av Chelseafansen när de sjung om den tuffe försvararen Micky Droy. Vi har kommit fram till plats nummer 30 på vår lista.

2014-09-28 10:54:00

Spelarbetyg: Chelsea – Aston Villa
Chelsea
Chelsea hade ett bra grepp om matchen och lyckades som förväntat säkra tre poäng hemma på Stamford Bridge. Matchen blev aldrig riktigt spännande tack vare ett tidigt ledningsmål av Oscar och dessutom kunde matchen dödas helt med både ett andra och ett tredje mål. Vissa spelare utmärkte sig lite extra medans vissa blev svårare att bedöma.
2014-09-28 07:58:18

Chelsea – Aston Villa 3-0 (1-0)
Chelsea
Tre nya poäng för Chelsea i toppen av Premier League mot ett Aston Villa som imponerat tidigt på säsongen. Målen kom från Oscar, Diego Costa och Willian.
2014-09-27 18:58:20

Inför Chelsea – Aston Villa
Chelsea
José Mourinhos serieledande mannar tar på klassisk avsparkstid (16.00) på lördagen emot Paul Lamberts högtflygande Aston Villa på Stamford Bridge. Ambitionen är som vanligt förstås att ta tre säkra poäng.
2014-09-26 15:40:11

Felipe Luis trivs i London
Chelsea
Felipe Luis har fått nöja sig med ett inhopp i ligan och starter i cuperna sedan han anslöt till Chelsea tidigare i år. Ändå verkar humöret och inställningen vara på topp hos vår 29-årige brasse. Till London Evening Standard ger han sin syn på situationen.
2014-09-26 15:09:00

Shrewsbury nästa i Capital one Cup
Chelsea
I den fjärde omgången i Capital one Cup möter Chelsea alltså Shrewsbury borta.
2014-09-25 07:39:00

Chelsea – Bolton 2-1 (1-1)
Chelsea
Chelsea avancerar som väntat i Channel One Cup efter en dock tämligen medioker instats mot Bolton hemma på Stamford Bridge.
2014-09-24 23:49:00

Inför: Chelsea Bolton
Chelsea
I morgonkväll går Chelsea in i årets upplaga av Ligacupen som nu är framme i den tredje omgången. Och för motståndet står en gammal Premier League-bekanting i Bolton Wanderers. Ett Bolton som i alla fall jag bäst minns när de spelade under Sam Allardyce, då i Premier League. Det var ett lag som ingen gillade att möta och de ställde ofta till med skrällar mot de stora lagen. Ett scenario vi helst slipper se på Stamford Bridge i morgon.
2014-09-23 11:46:44

Ramires vill bli Chelsea trogen
Chelsea
Chelseas blåe kenyan gjorde nyss sin 200:e match för klubben och fler lär det bli. I alla fall om Ramires själv får välja.
2014-09-22 19:54:00

Hoist the Blue Flag 21/9 – Super Frank
Chelsea
Super Frank, no matter what – postat av Isaksson
2014-09-21 20:25:00