Inför: Bournemouth – Chelsea

Det har varit en vår där luften har gått ur Chelsea säsong helt och hållet, i och med uttåget ur Champions League efter förlust mot Paris Saint-Germain, efter uttåg ur FA-Cupen efter förlust mot Everton och efter att ligaspelet fortsatt att hackat. Nu är det inte mycket mer än för spelarna att bevisa för sin nya tränare Antonio Conte att de förtjänar att vara kvar i klubben även nästa säsong. Förhoppningsvis så luftar man också ett par ungdomar i truppen.

Den största nyheten är annars att årets spelare i Premier League under fjolårssäsongen, Eden Hazard, är tillbaka i spel efter ett par veckors skadefrånvaro. Belgaren har dragits med en höftskada under större delen av säsongen och förhoppningsvis kan han skaka av sig skadan och i och med den också sin dåliga form som egentligen varat under hela säsongen. 

I övrigt så är den belgiska målvakten Thibaut Courtois avstängd i ytterligare två matcher efter sin utvisning i den senaste omgången mot Manchester City, även Kurt Zouma är fortsatt borta efter sin allvarliga knäskada. Fransmannen lägger dock flitigt upp klipp där man ser att han rehabtränar så förhoppningsvis är den talangfulle mittbacken redo att spela igen när nästa säsong börjar. Loic Remy är också, föga förvånande, borta med en skada. John Terry är med i truppen till matchen men det är oklart om han kommer till spel. Formmässigt så har man bara en seger på de fem senaste matcherna och den kom mot Aston Villa, i övrigt har man förlorat mot Manchester City, Swansea och Everton samt kryssat mot West Ham.

För hemmalaget Bournemouth så har säsongen varit en stor framgång, skulle man ta tre poäng mot Chelsea idag så tar man inte bara dubbeln mot Londonklubben, man har då också tagit lika många poäng under säsongen som Chelsea. Man saknar dock Adam Smith, Harry Arter och Benik Afobe men man har fått tillbaka Callum Wilson i laget igen som skadade sig allvarligt tidigare under säsongen. Han gjorde ett inhopp i den senaste omgången och förväntas göra det idag igen. Formmässigt har man på sina senaste fem matcher tre förluster och två segrar, där förlusterna kommit mot Liverpool, Manchester City och Tottenham och där man slagit Aston Villa och Swansea.

Gästerna från London kommer förmodligen att lufta ett gäng yngre spelare, där vi lär få se Ruben Loftus-Cheek spela men vi kan även hoppas på att så ett gäng till som imponerat både i Europa och i den inhemska cupen på sistone. Bournemouth är säkerligen taggade på att slå mästarna en gång till den här säsongen och för att än mer kunna säkra sin plats i Premier League även nästa säsong. Chelsea har dock varit starka på bortaplan under Guus Hiddink och har bara släppt in tre mål på åtta matcher. 

Förväntad startelva för Bournemouth: Boruc; Daniel, Cook, Elphick, Francis; Gradel, Gosling, Surman, Ritche; Grabban, King.
Förväntad startelva för Chelsea: Begovic; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Baba; Mikel, Fabregas; Pedro, Loftus-Cheek, Willian; Diego Costa.

Matchstart är 16.00 och matchen går på Viasat Sport, men ej för de med parabol eller Viaplay.