Henderson inför Chelsea

Henderson infr Chelsea

Liverpools försvar lyckades hålla Diego Costa på mattan och frustrerad under förra matchen – kan de lyckas med samma konststycke på Stamford Bridge?


Jordan Henderson är redo för returmötet mot Chelsea efter ett första möte som slutade i bråk mellan honom och Diego Costa, något Henderson själv vill tona ner.

Vicekaptenen insisterar på att Liverpool inte kommer låta sig bli bossade av Chelsea i returmatchen som blir nyckeln till Wembley. Efter 1-1 i första matchen måste Liverpool göra mål på bortaplan för att kunna ta sig vidare, i en situation där ligacupens lite märkliga bortamålsregel ger att oavgjort efter full tid oavsett resultat leder till förlängning. Väl i förlängningen tas bortamål med i beräkningen – efter en sådan skulle alltså 0-0 ge vinst åt Chelsea, 1-1 innebära straffar och 2-2 innebära Liverpoolvinst.

I första matchen lyfte nog Henderson på en del ögonbryn efter att ha hamnat i ett gräl med Chelseas Diego Costa men själv menar han att det inte var något särskilt.

”Jag vet inte vad ni talar om! Det var verkligen ingenting. Jag känner bara att jag kanske behöver ta lite extra ansvar på och av planen för de unga spelarna omkring mig. Jag har gått igenom samma sak som dem. Vi måste vara starka både fysiskt och mentalt mot Chelsea, och jag tycker vi visat att vi kan det. Att vi kan spela fysiskt när vi behöver det.”

”Om jag deras fans blir sura på mig bryr jag mig inte om. Jag har inte tänkt så mycket på det om jag ska vara ärlig. Det är Liverpool mot Chelsea – två stora lag och en stor match. Det viktigaste är att vi kan åka dit och att jag kan göra mitt bästa för laget. Vi har varit fantastiska på sistone och jag hoppas att vi kan fortsätta göra bra matcher. Vi växer som lag. Förhoppningsvis kan vi gå från klarhet till klarhet.”

Helgens resultat var något av en besvikelse för ett Liverpool som nog skulle haft både en straff och varit en man mer mot Bolton – men samtidigt gör Liverpool helt enkelt inte en tillräckligt bra match för att få med sig ett bättre resultat. Detsamma kan sägas om Chelsea, som fick se sin 2-0-ledning i halvtid bli till en 4-2-förlust mot League One-laget Bradford City och därmed åkte ur FA-cupen. Henderson tror att Liverpool har alla möjligheter att även köra ut dem ur Ligacupen.

”Jag vet inte om deras FA-cupförlust är bra eller dålig för oss. Jag är säker på att de kommer försöka lägga det bakom sig. Från vår synvinkel tog vi med oss mycket självfötroende från första matchen. Vi var lite besvikna över att inte vinna matchen men självfötroendet har verkligen växt över de senaste en-två månaderna.”

”Den andra matchen lär bli lite annorlunda med Chelsea på hemmaplan. Vi vet att de kommer köra rakt mot oss från början. De har några fantastiska spelare men vi är ett bra lag och vi har visat det på sistone. Det är en stor möjlighet för oss att åka dit på tisdag. Vi måste försvara som vi gjort på sistone och försöka vara farliga på kontringar. Det skulle betyda allt att ta sig till en final på Wembley. En av våra stora mål denna säsong var att vinna en titel och om vi slår Chelsea är vi inte långt ifrån det. Vi har gått igenom en del tuffa tider denna säsong men vi har grävt in oss och hållt ihop som lag. Nu har vi kommit ut på andra sidan.”

En positiv nyhet under de senaste dagarna är att Daniel Sturridge är tillbaka i full träning, och anfallaren kan redan imorgon vara med på bänken – en mycket glädjande besked för ett Liverpool som stundtals under de senaste veckorna sett ut att ha precis allt utom en vass avslutare. Något Henderson också kan se:

”Förhoppningsvis kan Daniel ge oss den skärpan när han kommer tillbaka. Vi har saknat honom mycket, han är en fantastisk spelare. Förhoppningsvis kan han komma tillbaka och göra mål direkt. Bolton gjorde det svårt för oss delar av matchen, men jag tycket vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna. Vi dominerade större delen av matchen och det var en besvikelse att inte kunna näta. Det var en stor chock att se City, Chelsea och Tottenham alla åka ut. Det viktigaste är att vi fortfarande är kvar i cupen och att vi spelade på en hög nivå igen.”

0 KOMMENTARER     

1473 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Liverpool

Inför: Chelsea – Liverpool
Liverpool
Chelsea tappade i helgen 2-0 hemma mot ett lag från League One och gick på en chockmina i FA-cupen. Sista chansen till en match på Wembley den här säsongen är att besegra Liverpool i semifinalreturen i Ligacupen. I det första mötet gjorde Liverpool säsongens bästa insats, men fick bara med sig 1-1 och nu väntar en klart tuffare uppgift på Stamford Bridge.
2015-01-26 21:02:57

Neil Lennon tror att Bolton kan överraska i returmötet
Liverpool
Boltons tränare minns möten med Barcelona från sin tid som Celtic-manager och tror att Bolton kan överraska Liverpool i returmötet.
2015-01-26 15:29:05

Henderson inför Chelsea
Liverpool
Jordan Henderson är redo för returmötet mot Chelsea efter ett första möte som slutade i bråk mellan honom och Diego Costa, något Henderson själv vill tona ner.
2015-01-26 11:17:32

Veckans Liverpool – om gamla fiender, bortaform och skadeglädje
Liverpool
Vad har hänt i veckans som har gått? Redaktionen reflekterar över stort och smått, ris och ros. Vi ger dig Veckans…
2015-01-26 09:00:00

U18-laget möter Birmingham i FA Youth Cup
Liverpool
Åttondelsfinalen i FA Youth cup kommer avgöras på Deva Stadium, normalt tillhörande Chester FC.
2015-01-25 22:46:21

Sturridge redo för spel i veckan
Liverpool
Efter nästan fem månaders skadefrånvaro är nu Daniel Sturridge redo för spel igen och matchen mot West Ham på lördag ser ut att bli comebacktillfälle.
2015-01-25 19:03:04

Rodgers efter matchen
Liverpool
Liverpool spelade ikväll mot Bolton i FA-cupens femte omgång. Matchen slutade mållös, då Brendan Rodgers mannar saknade den sista kvaliteten i avsluten.
2015-01-24 22:53:05

Liverpool – Bolton 0-0 (0-0)
Liverpool
Liverpool tvingas till omspel mot Bolton efter en match som i långa stunder känns avslagen. Skärpan i sista tredjedelen saknas för Liverpool som kladdar med bollen och slår bort bra lägen. Den enda ljusglimten är försvaret, som ser stabil ut och inte släpper till något åt Bolton.
2015-01-24 21:09:06

Borini om att vara underdog i cupspelet
Liverpool
Fabio Borini hade en lyckosam sejour i Sunderland förra säsongen, de tog sig till final i ligacupen, mycket tack vare italienarens insatser. Nu hoppas han få spela ytterligare en final, men i Liverpool. Matchen mot Chelsea i veckan ger hopp och han vill ta med sig det in i dagens match mot Bolton.
2015-01-24 12:33:06

Borini mot nya mål
Liverpool
Fabio Borini gjorde mål mot Aston Villa efter en lång väntan och han ser gärna att han nätar snart igen, helst på hemmaplan.
2015-01-23 22:06:04