Galet att välja Chelsea”

UPPGIFTER: Manchester United-ikonen Rio Ferdinand vill gärna lägga sig i Everton-backen John Stones framtid. 21-åringen har ryktats vara av intresse för både Manchester United, Manchester City och Chelsea. De sistnämnda sägs ligga längst fram i kampen om försvararen, och ska enligt uppgift ha lagt tre konkreta bud. Förra veckan uppgavs Chelsea ha budat 460 miljoner kronor, en summa som skulle innebära nytt brittiskt transferrekord för en back.
Men om Rio Ferdinand får bestämma ser han helst att Stones väljer United i stället. Ferdinand menar att Stones kommer få det svårt att konkurrera med John Terry och Gary Cahill i Chelsea, och förmodligen kommer ta en plats på bänken. Att välja London-klubben vore därför galet, menar Ferdinand.
– Om han går till Chelsea spelar han inte varje vecka.
– Om du säger till en ung fotbollsspelare: ”Lämna en klubb för att sitta på bänken”, så måste du vara en galning, det måste du verkligen vara, säger Ferdinand enligt Daily Star.

ALBIN JULIN