Förlust i derbyt för tröttkört Chelsea

Frlust i derbyt fr trttkrt Chelsea


Chelsea åkte på en riktigt tung förlust när Tottenham tog en 5-3-seger på White Hart Lane. Stor matchhjälte för hemmalaget blev Harry Kane som var inblandad i det mesta i offensiven.

Ett piggt och rappt Spurs lyckades välförtjänt vinna matchen mot Chelsea på nyårsdagen. Trots att Diego Costa gav bortalaget ledningen kunde Tottenham vända matchen och ta tre poäng i derbyt.

Båda lagens tränare ställde upp med ganska väntade startelvor. Mauricio Pochettino valde att återkalla Danny Rose, Kyle Walker och Nabil Bentaleb, men annars var det samma uppställning som mot United i söndags. José Mourinho startade med Oscar, César Azpilicueta och Willian istället för John Obi Mikel, Filipe Luís och André Schürrle.

Tidigt i matchen var det Chelsea som hade bollinnehavet, men det var oftast hemmalaget som kom till de lite vassare avsluten. Tottenhams offensiva mittfältare Christian Eriksen och Nacer Chadli hittade ofta ytor mellan Chelseas backlinje och mittfält och kunde gå på avslut utifrån. Ändå skulle Chelsea ta ledningen efter ett mästerligt förarbete av Eden Hazard. Belgaren fick bollen på högerkanten i en kontring som såg ut att vara över när bollen var på väg att gå ut. Hazard höll bollen i spel och tog sig förbi flera Spursspelare innan han tog ett skott som gick i stolpen. På returen fanns Oscar, vars skott/passning gick till Costa som enkelt kunde lägga in bollen i mål från en meter. Målet kom i den 18 minuten och Chelsea hade fått en skön start på matchen.

Detta gav Chelsea energi och laget började skapa flera bra målchanser. Tottenhams backlinje kändes passiv och lät Chelsea spela runt bollen kring straffområdeslinjen ett par gånger. Bortalaget kunde ha utökat ledningen när Oscar sköt utanför från Costas passning.

Tottenham behövde inspiration och fick det med stil ifrån Harry Kane. Anfallaren löpte in i banan med bollen innan han avlossade ett otagbart skott intill Courtois högra stolpe. Kvitteringen kom lite ur ingenting men det skulle ge Tottenham gott om självförtroende. Precis innan paus tog Spurs ledningen genom Danny Rose och bara minuten senare orsakade Gary Cahill en straff. Straffen var solklar och slogs säkert in av Andros Townsend. Engelsmannens mål var det sista som hände i den första halvleken och Tottenham kunde oväntat gå in i halvtid med en 3-1-ledning.

Ramires ersatte Oscar innan den andra halvleken började. Chelsea jagade en reducering och första chansen skulle hamna hos Hazard som dock avslutade högt över. Istället skulle Kane ta över showen igen och utöka Tottenhams ledning till 4-1. Anfallaren vände bort Nemanja Matic på ett mycket skickligt sätt och avslutade säkert i det bortre hörnet.

I den 61 minuten skulle dock Chelsea vara tillbaka i matchen igen. Hazard och Cesc Fábregas kombinerade snyggt till belgarens 2-4-mål. Bortalaget fortsatte därefter att gå framåt och var nära att hitta ännu ett mål när Azpilicuetas skott tvingade Hugo Lloris till en suverän räddning.

Tottenham skulle dock stänga matchen i den 78 minuten när Kane återigen skapade ett anfall. Engelsmannen släppte bollen till Chadli, vars skott styrdes in till 5-2. Visserligen lyckades John Terry hitta en reducering för Chelsea, men målet snyggade bara till siffrorna till 5-3.

Det var tydligt genom hela matchen att Chelsea kändes ganska trött och utslitet. Mourinhos val att återigen behålla i princip samma lag gjorde att spelarna inte var på topp på grund av det intensiva spelschemat.

En spelare som nu borde vara lite ifrågasatt är Gary Cahill. Mittbacken har inte varit i form på sistone och i den här matchen gick precis allt snett. Orsakad straff, enkelt utmanövrerad av Kane flera gånger och dessutom hann han med att sparka på Kane när han låg ned vid sidlinjen. Kanske är det dags att låta Kurt Zouma få chansen i några matcher.

I övrigt var det mest Hazard som fick stå för offensiven. Många spelare var osynliga, som till exempel Fábregas, som återigen inte kunde prestera på topp i en stormatch.

Resultatet betyder att Chelsea har exakt samma målskillnad och poäng som Manchester City efter 20 spelade omgångar av Premier League.

Fakta
Chelsea (4-2-3-1): Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Matic, Fabregas; Willian (Salah 71), Oscar (Ramires 46), Hazard; Diego Costa.
Målskyttar: Diego Costa 17, Hazard 60, Terry 87

Tottenham (4-2-3-1): Lloris; Walker, Fazio, Vertonghen, Rose (Davies 75); Mason (Dembele 13), Bentaleb; Townsend (Paulinho 65), Eriksen, Chadli; Kane.
Målskyttar: Kane 29, 51, Rose 44, Townsend (straff) 45+4, Chadli 77
Varnade: Bentaleb 65

Domare: Phil Dowd

0 KOMMENTARER     

3793 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Spelarbetyg: Tottenham – Chelsea
Chelsea
Det nya året inleddes med att Chelseas försvar fullständigt vek ned sig borta på White Hart Lane. Tydligen blev nyårsfirandet lite väl hårt för vissa av våra spelare som inte alls var i närheten av sin vanliga form. Många i Chelsea gjorde sina sämsta individuella prestationer hittills för säsongen, synd att de passade på att göra det samtidigt. Jag kan inte heller bortse ifrån att Tottenham spelade en väldigt fin och effektiv fotboll. Nu är det helt jämnt i tabelltoppen.
2015-01-02 11:11:18

Förlust i derbyt för tröttkört Chelsea
Chelsea
Chelsea åkte på en riktigt tung förlust när Tottenham tog en 5-3-seger på White Hart Lane. Stor matchhjälte för hemmalaget blev Harry Kane som var inblandad i det mesta i offensiven.
2015-01-01 20:20:00

Hur går det för Chelseas utlånade spelare?
Chelsea
December månad är slut och transferfönstret öppnar igen. Detta kan leda till ändringar med hemkallade spelare, nya utlåningar osv. Vi har tittat på hur Chelseas utlånade spelare presterat, både i december månad men även hela hösten.
2015-01-01 11:17:00

Hett derby inleder 2015
Chelsea
Chelsea besöker White Hart Lane under torsdagskvällen i ett möte mellan två Londonrivaler.
2014-12-31 15:29:00

Året 2014
Chelsea
CSS-redaktionens Daniel Joannou sammanfattar Chelseaåret 2014.
2014-12-31 13:10:27

Många vinnare i CSS Chelseatipset!
Chelsea
Höstsäsongen i CSS Chelseatipset är över och segrare i den kampen blev comebackmourinho!! på samma poäng som Stamford, men i kraft av fler korrekta målresultat blev Robin, som han i vardagen kallas, höstens champion.

2014-12-31 11:02:42

Legendarer – Plats 17
Chelsea
Plats nummer 17 är en engelsk forward som ligger på delad femteplats i skytteligan genom alla tider i Chelsea.
2014-12-30 11:19:00

Torres övergångs påverkan på ekonomin
Chelsea
Lånet blev till en permanent övergång och utgifter kan flyttas från kommande till pågående säsong. Något som jämnar ut utgifterna och ger bättre balanserade spelarkostnader.
2014-12-29 16:30:00

Chelseas värld – Storseger igen för U21 och skriver Terry på ett nytt kontrakt?
Chelsea
Efter en händelserik vecka med tre matcher, sju poäng en Torres som kommit ”hem” och massa annat går CSS-redaktionen igenom vad som har hänt i veckan i Chelseas värld.
2014-12-29 15:24:00

Mourinho inte nöjd med domarna
Chelsea
Som den frispråkige individ portugisen är så går det aldrig att räkna bort kontroversielle uttalanden efter matcherna. Den här gången tar Mourinho sikte mot domarkåren.
2014-12-29 15:15:00