Förändrar inte mina känslor för Chelsea”

I början av augusti slog bomben ned: Chelsea-ikonen Frank Lampard, som inte fått förlängt kontrakt med Chelsea, lånas ut från sin nya MLS-klubb New York City till Manchester City. Utlåningen sträcker sig bara i ett halvår, men rörde ändå upp en storm bland rasande fans som ansåg att han svek Chelsea.

”Förändrar ingenting”

I en intervju med Sky Sports förklarar Frank Lampard hur det känns för honom att se sig själv i en ljusblå matchtröja.

– Det är väldigt nytt för mig fortfarande, jag spenderade en lång tid i Chelsea. Det är en annan blåfärg på tröjan, det är annorlunda för mig och det kommer att ta tid innan jag blir van, säger han.

– Jag kunde aldrig föreställa mig det här. Alla vet att när jag lämnade Chelsea var det inte för att gå till en annan klubb i Premier League, det var aldrig planen. Det här är väldigt konstigt och kommer att kännas väldigt annorlunda för mig, fortsätter han.

Lampard, som gjorde 648 framträdanden för Chelsea genom åren, menar att klubbytet inte förtar något från tiden i hans gamla klubb.

– Det här förändrar inte mina känslor jag har haft för Chelsea genom åren. Jag hade en fantastisk tid där och det kommer alltid att vara en fantastisk del av min karriär. Det här är uppenbart bara professionellt från min sida, det är en möjlighet att fortsätta spela för ett topplag i den bästa ligan i världen, säger han.

”City har skött det snyggt”

Men se upp nu alla Chelsea-supportrar – Lampard passar ändå på att hylla sin nya klubb.

– Jag har respekt för hur de sköter sina affärer, övertagandet av klubben och de förändringar de har gjort. Manchester City har gjort det på ett snyggt sätt, de spenderar allt väl och har varit i toppen de senaste åren.

– Och stämningen i omklädningsrummet är jättebra, måste jag säga, tillägger han.

Manchester City tar emot Liverpool hemma nästa måndag den 25 augusti.