Fabregas slår tillbaks mot myteriryktena

Fabregas slr tillbaks mot myteriryktena

Fabregas menar att laget fortfarande är enat trots motgångarna.


Många av Chelseas spelare har slagit tillbaks mot den senaste tidens rapportering i media, där Chelsea och Mourinho allt som oftast av förklarliga hamnar i det negativa lyset. Fabregas menar att han inte har lett någon form av myteri mot Mourinho, och att det trots motgångarna är en bra sammanhållning inom truppen.

Förra säsongen var Fabregas en fantastisk spelare i den kungsblåa tröjan, med hela 18 assister och 95 skapade chanser. Men under årets upplaga av Premier League har han, likt många andra Chelseaspelare, underpresterat, och i media kan man dagligen läsa om diverse rykten som säger att det finns en osämja mellan Mourinho och spelarna. Några rykten som många medier snappade upp var att Fabregas skulle ha lett någon form av myteri mot Mourinho, i protest mot dennes ledande av laget denna säsong. Detta är dock någonting som Fabregas starkt förnekar.
 
”Mourinho litar på oss, och vi litar på honom.”
 
Menar alltså Fabregas, och lägger till att
 
”Det är en uppenbar lögn [att jag ledde ett myteri mot honom]. Jag har stått bakom honom under en mycket svår tid. Min relation med Mourinho är bra, som alltid, men när saker inte går bra vill folk alltid hitta någonting [att skylla på].”
 
Vidare menar Fabregas att han, tillsammans med lagkamraterna Eden Hazard och Diego Costa är de som får ta mest av kritiken som haglar i media, på grund av att de var några av de allra mest framstående spelarna förgående säsong, men som inte har kommit upp i samma höga standard i nuläget.
 
”Om man spelar bra är du den första som får fingrar pekade mot sig när saker inte går bra. När saker går bra är du bäst, men när saker går dåligt är du slut, du är värdelös. De av oss som har fått mest kritik är Eden Hazard, Diego Costa och jag själv, men man blir van vid det.”
 
Det är alltid stor press på stora spelare i en stor klubb, och större press för de större spelarna. Detta är något de själva känner av, och därför blir det lätt en negativ spiral när saker och ting går emot en. Och visst är det så att man som utomstående gärna vill peka på någonting konkret när man kritiserar ett lag i motvind, även om det finns hur många småsaker som helst som måste tas med i en kalkylation av den snåriga säsongsinledningen. Men vare sig man pekar fingrarna mot spelare eller tränare menar i alla fall Fabregas att laget fortfarande är en enhet, och att man litar på varandra, även om han (självfallet) är medveten om att det inte ser bra ut just nu.
 
”Det går inte bra för oss i ligan just nu. Förra året förlorade vi bara fyra matcher under hela säsongen, men den här säsongen har vi redan förlorat sju. Men Jose Mourinho är en vinnare, när han förlorar går han hem ledsen, precis som jag gör.”
 
”Resultaten i Chelsea är inte vad vi skulle vilja ha, och de reflekterar inte nivån av vårat spel. Jag känner mig bra, men resultaten kommer inte och allt är negativt och allt ser dåligt ut.”
 
Chelsea går alltså in i detta landslagsuppehåll hela 15 poäng bakom serieledande Manchester City, och när de kommer tillbaks igen får vi se om vi äntligen kan få till en efterlängtad vändning. 

Källa: SkySports

0 KOMMENTARER     

457 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Fabregas slår tillbaks mot myteriryktena
Chelsea
Många av Chelseas spelare har slagit tillbaks mot den senaste tidens rapportering i media, där Chelsea och Mourinho allt som oftast av förklarliga hamnar i det negativa lyset. Fabregas menar att han inte har lett någon form av myteri mot Mourinho, och att det trots motgångarna är en bra sammanhållning inom truppen.
2015-11-13 17:38:01

Chelseas värld v.45
Chelsea
En vecka där man pendlat mellan hopp och förtvivlan är förbi. Chelsea visade fina tendenser och fick med sig alla tre poängen mot Dynamo Kiev men åkte på ännu en förlust mot Stoke. Chelsea heaven, Chelsea hell. Här kommer i alla fall Chelseas värld.
2015-11-09 13:13:00

Spelarbetyg: Stoke – Chelsea
Chelsea
Chelsea förlorar ännu en match, och återigen är det ett gäng nyckelspelare som inte presterar.
2015-11-08 15:30:00

Lovén Calling ” Den som kom undan”
Chelsea

2015-11-08 14:45:00

Gästkrönika – Zoumas dribblingar är inte längre charmiga
Chelsea
Det går uselt men är vi så dåliga? Kommer vi åka ur Premier League?
2015-11-08 11:30:46

Stoke 1-0 Chelsea
Chelsea
Chelsea åkte på tredje raka förlusten i Premier League och trots stundtals fint spel så är krisen långt ifrån över
2015-11-07 20:42:00

Inför: Stoke – Chelsea
Chelsea
Fjortonde placerade Stoke City tar emot formsvaga Chelsea som reser till Brittania Stadium utan avstängda tränaren José Mourinho i en match mellan två lag som har haft svårt att skrapa fram vinster under hösten
2015-11-06 15:37:00

Fem korta efter Dynamo Kiev-matchen
Chelsea
I fotboll kan allt hända och det är väl precis det som hänt under Chelseas inledning av säsongen 15/16. Här är fem reflektioner från Champions League-matchen mot Dynamo Kiev.
2015-11-05 20:15:00

Spelarbetyg: Chelsea – Dynamo Kiev
Chelsea
Chelsea tar en livsviktig vinst för sin fortsatta överlevnad i Champions League, och det kan vi tacka framförallt en viss brassen för.
2015-11-05 10:00:00

Chelsea – Dynamo Kiev 2-1 (1-0)
Chelsea
Chelseas bäste spelare för tillfället, Willian, avgjorde den viktiga gruppspelsmatchen i Champions League med ett vackert frisparksmål.
2015-11-04 22:41:00