Everton – Chelsea 2-0

Everton - Chelsea 2-0

Ingen ny FA-cupstitel för Hiddink.


Det blev ingen ny FA-cupstitel för Guus Hiddink, då Everton visade sig vara skorna större på Goodison Park.

Det blev positiva annonseringar inför matchen i startelvorna för både lagen. Costa, som klev av skadad i veckan mot PSG, var fit nog att spela från start, och John Terry närmar sig en comeback från start då han var fit nog att följa med för att ta en bänkplats. Hos Everton var flertalet spelare som varit tveksamma på grund av ”illness” (Cleverley, Barry och Lennon) redo att spela från start, och även Leighton Baines kom till spel efter skadebekymmer.
 
Första halvlek
 
Matchen inleds med ett intensivt tempo, och båda lagen visar att man kommer med offensiva intentioner. Även om intensiviteten inte visar sig i form av klara målchanser så leder den till att Costa tidigt drar på sig en varning efter att han haft dålig koll på sin hand som letar sig upp i Barrys ansikte när den senare tacklar Costa. En till synes märklig varning, som visar att Oliver tidigt försöker lugna ner spelarna på planen. Detta leder sedermera till att matchen lugnar ner sig något, och båda lagen strävar efter att etablera sitt egna spel, utan att egentligen lyckas.
 
I den 20:e minuten vill Chelsea ha straff efter att Costa blir nedputtad i straffområdet när Fabregas försöker sticka in bollen till honom, men Michael Oliver slår ut med armarna och spelet fortsätter. Utöver denna chans blir matchen allt mer hängande, då inget av lagen lyckas skapa några större farligheter. Kenedy får ett farligt läge efter fint väggspel med Pedro, men skottet inifrån boxen går högt över målramen. När runt 35 minuter har passerat på klockan blir Chelsea det laget som visar starkast offensiva tendenser, men den sista touchen saknar och de klara lägena uteblir alltjämt.
 
I den 42:a minuten får Chelsea frispark i ett farligt läge, och Willian slår den mycket fint men Robles sträcker ut sin längd och får ut bollen till en resultatlös hörna. På stopptid lyckas även Everton producera ett farligt läge, men Courtois kan relativt enkelt plocka Cleverleys ganska tama skott. Den första halvleken dör således ut utan att lämna några bestående avtryck.
 
Andra halvlek
 
Även den andra halvleken, likt den första, inleds ganska intensivt, och denna gång är det framförallt Everton som visar starkast intentioner. Chelsea äter sig dock in i matchen igen, och i den 57:e minuten gör Costa sånär mål när han framspelad av Fabregas lyckas runda Robles i Evertonmålet, men hamnar under processen alldeles för när kortlinjen och får se sitt skott retsamt rulla längst mållinjen utan någon lagkamrat där för att peta in den.
 
Även om det är lite mer intensitet i denna halvlek skapas mycket få lägen. Efter 65 minuter vill dock Everton ändra på detta, och man lyckas etablera ett tryck på Chelsea, men 0-0 håller alltjämt i sig. Men Everton vill mer än så, och i den 78:e minuten lyckas forne Chelseaspelaren Lukaku bryta sig förbi både Ivanovic och Azpilicueta utifrån kanten, för att sedan behärskat slå in bollen i Courtois vänstra hörn med ett mycket bra avslut. 1-0 till Everton, med andra ord, med mindre än kvarten kvar att spela.
 
Hiddink reagerar snabbt, och tar ut Matic för att ge plats åt Remy, men bara sekunder efter bytet är Lukaku framme igen. Denna gång blir han fint framspelad av Barkley och trycker distinkt in bollen mellan benen på Courtois. Och mardrömmen slutar inte med minnena av en vilt firande forna Chelseaspelare i Lukaku, då nästa sekvens av matchen är en situation där Costa och Barry ryker ihop, och båda blir varnade. Costa drar därmed på sig sitt andra gula kort och får lämna planen. Bara 3 minuter senare tar även Barry sitt andra gula, och får även han lämna planen, men klockan är då uppe på 87 minuter, och det är således för lite tid för Chelsea att hämta upp Evertons 2-0 ledning.
 
 
Sammanfattning och matchfakta
 
Chelseas sista titelchans denna säsong rinner iväg, och det är ett mycket ineffektivt spel laget visar upp. När säsongens bästa spelare i Willian är under isen havererar offensiven totalt, och trots att man några gånger under matchen visade goda intentioner är slutprodukten helt klart underkänd. Backlinjen, och framförallt Cahill, gjorde en bra match överlag, men när man möter spelare som Lukaku behövs endast fåtalet misstag och man får hämta bollen i eget nät, vilket visade sig vara fallet i denna match. Först är det Azpilicueta och Ivanovic som alldeles för enkelt släpper Lukaku förbi sig, och sedan är det Kenedy som upphäver en offside som gör att Lukaku får komma ensam mot Courtois. Pricken över i:et sätts därmed över denna misslyckade säsong, och nu kan man bara hoppas att sommaren och nästa säsong blir mer lyckade än så här.
 
 
Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Kenedy (85’); Mikel, Matic (82’); Pedro, Fabregas, Willian (73’); Costa
Bänk: Begovic, Rahman, Terry (85’), Oscar (73’), Traore, Loftus-Cheek, Remy (82’)
Varningar: Costa (x2), Fabregas
Mål: –
 
Everton: Robles; Coleman, Jagielka, Funes Mori, Baines; McCarthy, Barry; Lennon (88’), Barkeley (92’), Cleverley; Lukaku (94’)
Bänk: Howard, Stones (88’), Besic (92’), Osman, Kone, Niasse (94’), Deulofeu
Varningar: Jagielka, Barry (x2)
Mål: Lukaku (x2)
 
Bollinnehav: 44 % / 56 %
Skott (/på mål): 8/4 – 4/1
Hörnor: 5 / 2
Orsakade frisparkar (fouls): 17 / 14
 
Arena: Goodison Park
Domare: Michael Oliver

0 KOMMENTARER     

2295 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Spelarbetyg: Everton – Chelsea
Chelsea
Chelsea förlorar efter två sena mål på Goodison Park, vilket innebär att säsongen är slut redan i mars för Chelsea. En rad svaga spelarprestationer ligger till grund för detta.

2016-03-13 14:02:28

Everton – Chelsea 2-0
Chelsea
Det blev ingen ny FA-cupstitel för Guus Hiddink, då Everton visade sig vara skorna större på Goodison Park.
2016-03-12 20:40:00

Inför: Everton – Chelsea
Chelsea
Efter uttåg i Champions League är det FA-cupen som står högst på listan, men en svår bortamatch väntar Chelsea när Everton står för motståndet.
2016-03-12 14:46:00

Chelz Shop: Total utförsäljning – del 1
Chelsea
Ta del av fina erbjudanden.
2016-03-10 16:10:30

Spelarbetyg: Chelsea – PSG
Chelsea
Ett Chelsea utan karaktär är egentligen aldrig nära avancemanget, och det finns en rad undermåliga spelarprestationer som bidrar till detta.
2016-03-09 22:42:26

Chelsea – PSG 1-2 (1-1)
Chelsea
Chelsea åkte på knock mot PSG, och vad som nu återstår av säsongen är inte mycket. Besvikelsen är total för Chelsea.
2016-03-09 22:36:00

Inför: Chelsea – PSG
Chelsea
Chelsea tar emot PSG på Stamford Bridge i ett möte som i princip kan avsluta hemmalagets säsong redan ikväll.
2016-03-09 14:20:00

Spelarbetyg: Chelsea – Stoke
Chelsea
Ett oinspirerat Chelsea tappar tillslut två poäng hemma på Stamford Bridge efter ett underligt ingripande av Courtois.

2016-03-06 23:15:00

Chelsea – Stoke 1-1
Chelsea
Det blev oavgjort mellan Chelsea och Stoke på lördagseftermiddagen i en match där de blå från London inte riktigt kom upp i samma nivå som man haft de senaste veckorna.
2016-03-05 18:24:00

Inför: Chelsea – Stoke
Chelsea
Ett pånyttfött Chelsea återvänder hem till London och Stamford Bridge för match mot Stoke City.
2016-03-05 12:00:00