Eva Carneiro planerar dra Chelsea till rätten

Det var när Chelsea jagade ett segermål i Premier League-matchen mot Swansea som tränaren José Mourinho och läkaren blev osams Eva Carneiro.

Efter matchen, som slutade 2-2, beskyllde Mourinho sin lagledning för agera dumt och otaktiskt. Orsaken var att Eva Carneiro hade gått in på planen för att se efter stjärnan Eden Hazard, som föll till gräset i smärtor och dessutom signalerade efter medicinsk assistans. Mourinho blev då rasande och gestikulerade vilt från sin plats vid sidlinjen.

Det märkliga utspelet av Mourinho har kritiserats av flera experter – däribland den svenska lagläkaren Matilda Lundblad.

”Tänker inte fly”

När det sedan stod klart att läkaren hade petats från sina uppdrag för växte kritiken ytterligare. Fram till dags dato har varken Carneiro eller läkarkollegan Jon Fearn arbetat på Chelseas bänk under match.

Nu rapporterar Independent att Carneiro tänker stämma Chelsea för uteblivna uppdrag. Ärendet kommer dessutom att tas upp för diskussion av Fifas medicinska kommitté på fredag.

Mourinho har sedan tidigare stått på sig i frågan.

– Jag tänker inte fly från frågan. Jag accepterar den och förstår. Jag vill betona att vi har ett fantastiskt medicinskt team med dussintals proffs och jag har en väldigt god relation med dem, sa han för en knapp månad sedan.