Diego Costa och Fabregas hjältar för Chelsea

När Scott Arfield behärskat dundrade in 1-0 för nykomlingen Burnley i den 14:e minuten såg Chelsea ut att få en jobbig kväll. Men underläget blev istället en väckarklocka för titelkandidaten och sju minuter senare stod det 2-1 till London-laget.

Det var två nyförvärv som ordnade vändningen. Diego Costa befann sig på rätt ställe efter en stolpretur och tryckte in sitt första Premier League-mål. Sedan var det Cesc Fabregas tur att kliva in i handlingarna.

Den förre Arsenal-spelaren slog en magnifik passning på ett tillslag som André Schürrle distinkt direktsköt i mål. Fabregas var även hörnläggaren när Branislav Ivanovic volleysköt in från nära håll med drygt halvtimmen spelad.

Några minuter tidigare Costa högg på en slarvig hemåtpass och föll efter att han petat bollen förbi målvakten, men domaren Michael Oliver varnade istället spanjoren för filmning.

Med sex minuter kvar gjorde Didier Drogba comeback två år efter att han sköt Champions League-bucklan till Chelsea. Ivorianen hann inte uträtta något nämnvärt under sitt korta inhopp.

En stor fråga på förhand var vem som skulle vakta kassen i Chelsea. José Mourinho valde Thibaut Courtois, tillbaka på lån från Atlético Madrid, framför veteranen Petr Cech.