Derby – Chelsea 1-3 (0-1)

Derby - Chelsea 1-3 (0-1)

Hazard var på spelhumör


Chelsea var en storlek för stor för Derby som gjorde det bra och skapade lite nerv i matchen med sin reducering. Mourinho fick lufta lite ”reserver” och se Luis göra sitt första Chelseamål.

Inför matchen
Efter Ruben Loftus-Cheeks lovande debut i Champions League förra veckan spekulerades det i fall någon ungdom skulle få chansen från start eller på bänken. Så blev det inte utan det blev som Mourinho sagt innan att det är en kvartsfinal och det skulle vara respektlöst mot både Derby och Capital One Cup att inte komma med ett starkt lag. Fabregas var tillbaka från avstänging och gick in i nummer 10 rollen medan betongmittfältet med Matic och Mikel fortsatte. Drogba kom in i stället för Costa, Schurrle istället för Willian, Zouma i stället för Cahill och Azpilicueta istället för Ivanovic. Alltså sex ändringar från matchen mot Hull men ändå ett starkt lag.

Första halvlek
Chelsea inledde matchen med mycket bollinnehav medan Derby backade hem och försvarade sig. Schurrle ville visa att han ska ha en startplats genom att visa upp ett försvarsspel som Mourinho efterfrågar och drog på sig en varning i matchinledningen efter han bryskt stoppat ett anfall från Derby. Chelsea pressade högt och stressade fram misstag hos Derby, efter fem minuter hade Chelseas höga press stressat fram två resultatlösa hörnor. Nästa farlighet skedde efter att Mikel (Ja han slog en boll framåt i banan) slog en kross mot Drogba som på volley och med en yttersida fick till avslutet utanför. 15 minuter in i matchen drog jag efter andan och blev orolig när Eva och hennes läkarteam fick springa in efter att Matic lagt sig ner och tagit sig för knät efter en kollision (Vi vet alla hur det gick när Matic var borta mot Newcastle, förövrigt den enda matchen Matic inte har spelat i år). Matic kom dock snabbt in igen men det blev inte sista gången vi fick se Chelsea läkarteam äntra planen i första halvlek.

Chelsea fortsatte att pressa men Derby kom upp ibland och fick till några anfall, främst från vänsterkanten. Men de lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser. Däremot fick Chelsea utdelning efter bra press från Chelsea och slarv från Keogh som passade bollen till Hazard som fick bollen lite för långt ifrån sig så Keogh kunde rensa. Fabregas plockade upp bollen och passade tillbaka till Hazard som vek in från vänster och placerade snyggt in 1-0 efter 23 minuter. Chelsea fortsatte att ha mycket boll utan att skapa några direkta farligheter. Luis hade ett skott mitt på mål och Drogba var nära att få en fot på ett inspel av Schurrle i slutet av halvleken. Annars var det Derby som stack upp lite och ordnade tre hörnor på kort tid. En av dessa boxade Cech resolut undan och råkade slå till Zouma över ansiktet med sin axel. Zouma blev liggande och Eva och hennes läkarteam spramg snabbt in till undsättning. Några som inte var lika snabba är de som lunkade in med båren, som stackars Kurt var tvungen bäras ut på, de var så långsamma så Azpilicueta och Fabregas fick springa och hjälpa dom med båren. Ivanovic kom in i stället för den skadade Zouma och vi får hoppas att det inte var allvarligt
 
Andra halvlek
Chelsea fortsatte att föra spelet och hålla i bollen främst från en spelsugen Hazard. Men Derby var inte helt ofarliga då de kontrade, Russel kom förbi Terry på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Hughes som sköt på en täckande Mikel i Derbys första farliga målchans. 10 minuter in i andra halvlek blev Drogba neddragen av just Hughes utanför straffområdet. Frisparken tog Luis hand om och som han tog hand om den. Med en läcker precision skruvade han bollen över muren och Luis första mål i Chelsea var ett faktum.

Chelsea fortsatte att kontrollera matchen och i den 61 minuter klev Drogba av skadad och Remy ersatte. Efter 2-0 målet tog Derby för sig lite mer, de pressade högre upp i banan och fick till en reducering. Jordan Ibe, som är utlånad från Liverpool, hade kommit in och satte fart längs vänsterkanten. Inspelet kom så småningom till Bryson som spelade ut till Russel, fick tillbaka bollen och kunde placera in bollen bakom Cech. Efter målet vaknade publiken men glädjen skulle inte bli långvarig. I den 77 minuten åkte Derby på en utvisning då Buxton dragit lite för mycket i Remy som sprang i djupet på en fin boll från Hazard. De båda drog i varandra bägge två men Remy var helt plötsligt förbi och då slog Buxton armarna om Remy och fick syna det röda kortet. Lite hårt kan undertecknad tycka. Kort därefter punkterade Schurrle matchen med sitt 3-1 mål. Fabregas tunnlade sig förbi sin försvarare, spelade ut till höger där Remy avlossade skott i en snäv vinkel, returen gick rätt ut till Schurrle som kunde sätta in 3-1 målet. I slutminuterna byttes Ramires in istället för Hazard.

Matchanalys
Det är kul att se vilken bredd Chelsea har i år när spelare som Courtois, Ivanovic, Cahill, Ramires, Oscar, Willian, Costa inte startar och vi ändå ställer upp med starkt lag. Kul att se att Fabregas fungerar bra även i en nummer 10 roll som han mig veterligen aldrig startat som utan mer flyttat upp i slutet av matcher då Oscar bytts ut mot Mikel. Jag tyckte mig se en glimt av det glimrande anfallsspel vi sett under hösten då bollen transporterades snabbt mellan spelarna på ett eller max två tillslag ibland samtidigt som ytterbackarna fyllde på. Det kändes även tryggt att starta med den gamla centrallinjen av Cech, Terry, Mikel och Drogba i en sån här cupmatch. Vi har tidigare under säsongen haft ganska tur med skador och vi får hoppas att de inte börjar komma nu och att Drogba och Zouma snart är tillbaka i spel.

0 KOMMENTARER     

143 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]


Fler artiklar om
Chelsea

Derby – Chelsea 1-3 (0-1)
Chelsea
Chelsea var en storlek för stor för Derby som gjorde det bra och skapade lite nerv i matchen med sin reducering. Mourinho fick lufta lite ”reserver” och se Luis göra sitt första Chelseamål.
2014-12-16 23:45:00

”Lovén Calling ” He´s only six feet tall and he breaks your fucking jaw”
Chelsea

2014-12-16 14:47:09

Deadline CSS-medlemskap 31/12
Chelsea
För dig som ännu inte blivit medlem i CSS är det nu dags att lägga in nästa växel.
2014-12-16 13:35:00

Chelseas värld – Ungdomar gör mål, rekord i sikte Chelsea hjälper annan klubb
Chelsea
En vecka med två säkra vinster där en del reserver luftades i den betydelselösa (för Chelseas del) matchen mot Sporting och Hazard och Costa nätade mot Hull. Vi tittar närmare på saker som har hänt i Chelseas värld i veckan.
2014-12-15 15:27:00

Inför: Derby – Chelsea
Chelsea
På tisdagkväll gästar Chelsea Derby på Ipro Stadium i ligacupens kvartsfinal
2014-12-15 13:26:16

PSG igen för Chelsea
Chelsea
Det blir en repris på fjolårsmötet mellan Chelsea och Paris Saint-Germain i åttondelsfinalen av Champions League.
2014-12-15 12:31:00

Legendarer – John Harris
Chelsea
Plats nummer 19 tas av ”gentleman John” som var med när Chelsea firade sitt första ligaguld.
2014-12-15 07:52:00

Inför måndagens CL-lottning
Chelsea
Gruppspelet är avklarat och under måndagen lottas åttondelsfinalerna av Champions League. För Chelseas del finns fem tänkbara motståndare där PSG och Juventus sticker ut som de tuffaste.
2014-12-14 22:06:37

Deadline: Förbeställ CSS Piké
Chelsea
En efterlängtad piké gör comeback!
2014-12-14 15:15:00

Spelarbetyg: Chelsea – Hull
Chelsea
Chelsea gjorde vad som förväntades på hemmaplan mot Hull i vad som var en säker laginsats. Costa och Hazard blev målskyttar och Chelsea fortsätter att toppa Premier League. I veckan väntar kvartsfinal i Capitol One Cup på bortaplan mot Derby.
2014-12-14 07:44:29