Chelseas värld v.48

Mourinho snyggar till planen
Det undgick väl ingen att planen kunde varit i bättre skick i tisdags när Chelsea mötte Maccabi Tel Aviv på bortaplan (fråga Terrys knä). En som försökte gör något åt det var Mourinho som under matchen gick ut på planen och försökte fixa till en lös tuva, se klipp.

Vad händer i grupp G
Tittar man på nuvarande tabell så leder Chelsea tabellen på 10 poäng med en målskillnad på +8 mål. Således borde vi sitta ganska säkert men om två lag hamnar på samma poäng så är det i första hand inbördes möten som gäller och eftersom Porto vann i Portugal så vinner de gruppen om matchen slutar lika och inte Dynamo Kiev vinner sin match. Dynamo Kiev möter dock ”slagpåsen” Maccabi Tel Aviv hemma och borde vinna den och hamna på 11 poäng. Om så är fallet sker en liga med inbördes mellan alla tre lagen som hamnar på samma poäng. Alla skulle isåfall hamna på 5 poäng och då är det målskillnad dessa tre lagen emellan som gäller. Dynamo Kiev skulle i så fall hamna på +1, Chelsea på +-0 och Porto på -1. Skulle Chelsea spela lika mot Porto går man alltså vidare men Dynamo vinner gruppen om de slår Maccabi. Summa summarum: Chelsea är vidare på lika och vinner gruppen vid vinst.

Bråkig Costa
Det är kanske inte många som höjer på ögonbrynen vid en sådan rubrik men denna veckan har han börjat bråka med Mourinho. Det var i just matchen mot Maccabi som man såg de båda skrika på varandra vid halvtidspausen. Mourinho sa efter matchen att det hade skett lite pussar och kramar och sen var allt ur världen men mot Tottenham i helgen fick vi se ett Chelsea spela helt utan anfallare och en frustrerad Costa på bänken. Costas kast av västen i slutminuterna har fått engelsk media att skriva spaltmeter om sprickan och en hemåtlängtande Diego. Själv kan jag tänka mig att det kan bli spännande att se en arg och revanchsugen Costa visa alla vad han har i sig om han får chansen mot Bournemouth i helgen.

Men Mikel tyckte det var roligt
Den offantligt underskattade John Obi Mikel, som jag aldrig hört gnällt, tyckte det var fantastiskt roligt när Costa slängde sin rosa väst i luften (se klipp). Undra om även Mikel får känna på Mourinhos vrede för det tilltaget. 

Berahino och Kane
Veckans rykten handlar såklart om nya anfallare på gång till Chelsea. Båda engelsmännen Saido Berahino och Harry Kane har denna veckan ryktas till Chelsea, enligt ESPN och Mail som ersättare till någon av Falcao eller Costa. 

Chelsea får ny sponsor på träningskitet sommaren 2016
Det är första gången i Chelseas historia som man skrivit ett sponsoravtal för kläder som ska bäras på träningar, presskonferenser och uppvärmningar endast. Och det är den thailändska energidrycken Carabao som får äran att pryda kläderna tillsammans med Adidas.

Michael Hector
Ja kommer ni ihåg honom? 23-åringen som köptes in till Chelsea i elfte timmen och sen lånades tillbaka till Reading där han spelar kontinuerligt i Steve Clarkes lag. Förra veckan kom det upp ett rykte att Papy Djilobodji (också en back som köptes in i elfte timmen), som faktist satt på bänken mot Tottenham sist, skulle säljas och Michael Hector skulle kallas tillbaka som fjärdeval. Nu dementerar Steve Clarke att Chelsea kontaktat honom angående detta men bekräftar att det finns en återkallningsklausul i lånekontraktet. Nu kan vi sova gott vetandes om att det finns en backup-plan om Papy skulle säljas.

Veckans tunnlar
Oscar stod för två fina tunnlar i matchen mot Tottenham, titta själv och njut. Tunnel nr 1, tunnel nr 2

Courtois redo för lördagens match
Frågan är vad Mourinho menar med att vara redo. Redo för att starta? Redo för bänken? Eller redo för att sitta på läktaren och titta på? Men citatet: 

”Terry? No problem, ready for Saturday. Ramires, Courtois… Everybody.”

Vittnar om att vi kanske får se Courtois på bänken i alla fall på lördag.

Källor: weaintgotnohistory.sbnation.com, Chelseafc.com, Youtube.com