Chelseas värld v.46

Bamford behöver bli mer som Costa
Patrick Bamford blev för bara några månader sen utnämnd till ”Championship player of the year” så många var nog nyfikna på vad han kunde göra i Premier League. Utlåningen till Crystal Palace har inte gått som någon önskat med utebliven speltid. Till The sun sa Bamford:

”Jag var missnöjd att jag inte var med i den första truppen mot Manchester City så jag pratade med Alan Pardew. Han sa att han behövde se lite mer ”fight”. Chelsea har en psykolog som åker runt och studerar de utlånade spelarna. Han sa att varje toppspelare har en mörk sida så jag skulle behöva utveckla att spela mer på gränsen likt Diego Costa” 

Fler Chelseaspelare i Englands U21-landslag
Förra veckan rapporterade vi om att Ruben Loftus-Cheek, Nathanael Chalobah, Lewis Baker och Dominic Solanke blivit uttagna till Englands U21-landslag. Denna veckan kan vi rapportera om att även John Swift och Ola Aina blivit uttagna. Fyra av sju mittfältare är nu alltså från Chelsea FC. I klippet kan man se lite från deras träning som avslutas med en frisparkstävling mellan James Ward-Prowse och vår egen Lewis Baker. 

Tammy Abraham missar straff
Men vad gör det när målmaskinen ändå gjorde två mål och stod för en assist när Englands U19 slog Japan med 5-1. Det roliga med straffen var att det avgjordes vem som skulle ta den med den klassiska lösningen sten, sax, påse (se klipp). Även Izzy Brown spelade och träffade stolpen.

Brentford kommer skicka tillbaka en bättre spelare
John Swift är utlånad till Brentford och har alltså blivit uttagen till Englands U21-landslag. Hans nuvarande coach, Lee Carlsley har uttalat sig om Swifts utveckling och lån. Till getwest London säger Carlsley:

”Det han bidrar till laget med ser alla, hans förmåga. Han har stor aptit för fotboll och han vill hela tiden bli bättre. Han kan fortfarande utvecklas mycket och det faktum att Chelsea litar på oss betyder mycket för oss. Vi har ansvaret mot Chelsea att skicka tillbaka en bättre spelare än när han kom.”

Om bara Pardew hade kunnat känna samma ansvar som Carsley och ge Bamford lite speltid. 

Fabregas med fin assist
När Spanien mötte England kunde man se Fabregas stundtals tillbaka i form med fint spel och den här fina assisten till en mycket fin avslutning. Håll till godo.

Chelseas U18 körde över Southampton
Som vi tidigare rapporterat om är en spelare som man ska hålla ett extra öga på den här säsongen Ike Ugbo som i 7-2 krossen mot Southampton gjorde tre nya mål. Vill man se sammandrag från matchen kan man titta här men övriga målskyttar var St Clair, med två mål och Chalobah och Maddox med ett mål vardera.

Ashley Cole och John Terry återförenade
De båda engelsmännen var med när David Beckhams all star lag spelade en välgörenhets match för Unicef. Cole och Terry spelade i ett helbrittiskt lag med Sir Alex Ferguson som coach och mötte ett värlslag med bland annat en leende Ronaldinho som hade Carlo Ancelottis som coach. Det ryktades ett tag om att även en annan föredetta Chelseaspelare, Michael Ballack skulle spelat men han var inte med. Vill man se höjdpunkter från mathcen kan man tittar här.

Källor: weaintgotnohistory.sbnation.com, chelseafc.com, youtube.com