Chelseas värld v.41

Matic utvisad för Serbien
En av de spelare som fått ta emot en del negativ kritik under inledningen av säsongen har varit Chelseas serbiska mittfältare Nemanja Matic, en av lagets bästa spelare under förra säsongen. Hans Serbien var en bra bit ifrån att ta sig till nästa sommars EM och man förlorade också den sista omgången hemma mot Portugal.

Portugal tog ledningen genom Nani, Serbien lyckades sedan kvittera men efter att Joao Moutinho satt dit det matchavgörande målet till 2-1 för portugiserna så blev både Kolarov och Matic utvisade inom loppet av ett par minuter. Fortsatt motigt för Nemanja, med andra ord.

Tvåfotad Lewis Baker 
Lewis Baker har haft en bra inledning på sin utlåning till holländska Vitesse, där han gjort två mål och en assist på de första åtta omgångarna. I en intervju så säger han att han hoppas att återvända till Chelsea som en bättre spelare, men han passade också på att visa upp hur man slår en bra frispark, både med vänstern och med högern. 

Länk: https://twitter.com/england/status/653254852156329984

Didier Drogba fortsätter att göra mål
Didier Drogbas äventyr i MLS med Montreal Impacts fortsätter och målen likaså. Nu har han återigen dunkat dit en frispark. 

Länk: https://www.youtube.com/watch?v=JJBl_7vGBmY

Silly Season i oktober
Transferfönstret han knappt stänga innan det återigen började ryktas om spelare till och från Chelsea. Denna gången är det en unga engelska mittbacken John Stones, som det ryktades en hel del om i somras, som fortsatt ska vara på Chelseas radar. Uppgifterna gör gällande att man ska vara redo att betala 36 miljoner pund för Everton-spelaren.

Den andra spelaren som det ryktas om är, enligt spanska uppgifter en José Mourinho-favorit, Koke från Atletico Madrid. Dessa rykten lär säkerligen fortsätta fram till i januari. 

Ancelotti tillbaka till Chelsea?
Till italienska Corriere dello Sport så har den f.d. Chelsea-tränaren sagt att han är tillgänglig igen i januari och att han gärna återvänder till England. Om Chelseas spel fortsätter att hacka framöver så kommer nog rösterna om att Carlo ska tillbaka till Chelsea att höjas än mer. 

Schürrle hoppas att Chelsea kan vända trenden
André Schürrle, som lämnade Chelsea för tyska Wolfsburg i januari, har i en intervju avslöjat att han haft en skada under en längre tid som gjort att han inte kunnat prestera på topp, men som han snart hoppas bli kvitt. 

I intervjun med tyska Bild säger också att han inte är glad över att se Chelsea i den här formen, att han fortfrande gillar klubben och dess spelare då han fortfarande är i kontakt med dem. Han tror dock att med den kvaliteten klubbens spelare och tränare har så kommer de snart att vara tillbaka i topp. Förhoppningsvis kan André bli kvitt sin skada och få rätt angående Chelseas väg tillbaka mot tabelltoppen.