Chelseas värld v.14

Chelseas vrld v.14

Captain, leader, legend


Chelsea heaven, Chelsea hell. Efter krossen av Aston Villa drömde kanske en del om Europaspel nästa säsong men efter förlusten mot Swansea ser det mörkt ut. Vi har tittat närmare på de mindre nyheterna kring vår kära klubb, vi ger er Chelseas värld.

Veckans 90 miiljoner bud
Times gick i veckan ut med att två kinesiska klubbar har erbjudit 90 miljoner Euro för Diego Costa. Jag vet inte vad ni tycker men så länge Diego Costa är en av oss kommer jag fortsätta skandera ”DIEGO, DIEGO, DIEGO” när han stångas med våra motståndare. 

Veckans ”jag trivs bättre här”
Nej det är inte tjuren Ferdinand vi pratar om däremot är det Wulfert Cornelius. Vem är det, tänker ni. Det gjorde jag också innan jag fick redo på att det är ”Marco” Van Ginkels förnamn. Och rubriken är väldigt missvisande, jag kunde inte låta bli. Van Ginkel ska ha sagt till Fox Sports ”Den chansen, att få stanna hos PSV är nog bra för mig. Vi har inte ens pratat om det, men det kommer i framtiden. Det kommer redas ut men jag trivs väldigt bra här.” Att han trivs i PSV skvallrar han statistik om då han har gjort sex mål och en assist på nio matcher. 

Veckans återkomst
Det är inte Lukaku, som det har ryktats om att Conte vill värva tillbaka utan Victor Moses. Enligt Sky Sports kommer inte West Ham aktivera utköpsklausulen de har på Moses. Och varför skulle dom? Moses har haft en säsong där det började bra och han fick mycket speltid men sen kom skadorna och Antonio och tog hans plats. Frågan är ifall Conte har planer för Moses eller det blir något nytt låneäventyr.

Veckans peptalk
När Antonio Conte tog över Juventus hade de inte helt återhämtat sig från Calciopoli matchfixarskandalen och hamnat på en sjunde plats säsongen tidigare. När Conte kom in i omklädningsrummet ville han inte höra några ursäkter eller få förklaringar. När sorlet lagt sig i omklädningsrummet var hans enda ord ”Killar, det är dags att sluta vara skit”

Får vi ett liknande peptalk i sommar?

Veckans ”honom ska vi ha”
Många Ferdinand-referenser idag. Det är Andreas Christensens nuvarande låneklubb Borussia Mönchengladbach som enligt den belgiska siten HBVL vill låna Victorien Angban till nästa säsong. Angban gjorde en Traoré och spelade tre år på prov i laget innan han fyllde 18 och kunde skriva på för Chelsea. Hans utlåningssejour i Belgien har blandats av en del speltid men även av diciplinära problem. 

Veckans ”jag stannar om det behövs”
Det är Guus Hiddink som sagt att han skulle kunna tänka sig att stanna även nästa säsong i någon form av roll om det skulle behövas. Till Chelseas officiella hemsida sa Hiddink:

”Jag hade ett kort möte med Conte om allmäna saker, fotboll, Italien och det jobb vi har gjort de senaste månaderna. Om det behövs så är jag tillgänglig för klubben. Det är något jag har sagt tidigare för att efter mina två sejourer här så har jag kommit på att jag älskar klubben väldigt mycket.”

Veckans upp som en pannkaka och ner som en sol
Förra veckan röste jag en del lovord över Matt Miazga som hade gjort debut för Chelsea och gjort en bra debut när Chelsea slog Aston Villa. Denna veckan startade Miazga igen och blev utbytt i halvlek. Enligt Hiddink så byttes han ut i halvlek för att han hade ett gult kort och hade varit slarvig i försvarsspelet. 

Veckans får vi se Terry nåt mer?
Det här kan mycket väl vara Terrys sista säsong som spelare i Chelsea FC. Kärlekssagan håller på att ta slut och det är sex matcher och fem veckor kvar av säsongen. Mirror rapporterar nu om att Terry kan vara borta upp till tre veckor och har vi riktigt otur kanske han missar resten av säsongen. Förläng hans kontrakt omgående!

0 KOMMENTARER     

660 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]


Fler artiklar om
Chelsea

Chelseas värld v.14
Chelsea
Chelsea heaven, Chelsea hell. Efter krossen av Aston Villa drömde kanske en del om Europaspel nästa säsong men efter förlusten mot Swansea ser det mörkt ut. Vi har tittat närmare på de mindre nyheterna kring vår kära klubb, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-11 10:30:00

Spelarbetyg: Swansea – Chelsea
Chelsea
Chelsea åker på sin första förlust sen Guus Hiddink anslöt till klubben, efter en riktigt dålig insats på Liberty Stadium.
2016-04-10 15:00:00

Swansea – Chelsea 1-0
Chelsea
Ett svagt Chelsea lyckades aldrig komma upp i någon form av nivå i ett soligt Wales, och Swansea tog sin första Premier League-seger över det kungsblåa laget från London någonsin.
2016-04-09 18:17:00

Inför: Swansea – Chelsea
Chelsea
Det är dags för Chelsea att resa över gränsen in i Wales, när Swansea tar emot Londonlaget på Liberty Stadium. Chelsea kommer till matchen med en liten, liten vittring på Europa-platserna, medan Swansea vill avsluta en svag säsong starkt inför hemmafansen.
2016-04-08 14:44:00

Chelseas värld v.13
Chelsea
En vecka med kross över Aston Villa med många debuter gick förbi. Vi har tittat närmare på rykten, dribblingar och mycket annat, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-05 16:45:00

Conte klar för Chelsea
Chelsea
Efter månader av spekulationer så är det nu officiellt att Antonio Conte blir nästa huvudtränare för Chelsea Fotboll Club. Kontraktet sträcker sig över tre år och italienaren kommer att ta över klubben efter det att hans uppdrag med det italienska landslaget tar slut efter sommarens EM-slutspel.
2016-04-04 14:35:00

Aston Villa – Chelsea 0-4 (0-2)
Chelsea
Chelsea tog en övertygande seger på Villa Park, mot ett pånytt hopplöst Aston Villa.
2016-04-03 13:30:00

Spelarbetyg: Aston Villa – Chelsea
Chelsea
Chelsea tog en övertygande vinst borta på Villa Park, där en rad nya ansikten visade sig.
2016-04-03 13:30:00

John Terrys framtid..?
Chelsea
En legends kontrakt går ut i sommar, och spekulationerna är många, vida och stora. Nuvarande tränare Hiddink säger dock att kaptenen definitivt har en framtid i Chelsea, och spekulationerna säger att han kanske blir kvar på Stamford Bridge även nästa säsong.
2016-04-02 23:34:09

Inför: Aston Villa – Chelsea
Chelsea
Chelsea gästar på den tidiga avsparkstiden under lördagen ett hopplöst Aston Villa, för ett möte som i princip är helt betydelselöst.
2016-04-02 09:45:00