Chelseas värld v.13

Chelseas vrld v.13

Veckans Zidane


En vecka med kross över Aston Villa med många debuter gick förbi. Vi har tittat närmare på rykten, dribblingar och mycket annat, vi ger er Chelseas värld.

Veckans Pogba all over again
Nu när Conte tagit över kommer vi nog få höra rykten om spelare som Pogba (och andra spelare som någonsin spelat i Juventus, Italien eller gillat något som har minsta anknytning till Italien på twitter). L’Equipe har i veckan gått ut med att Chelsea fick ett bud nobbat på 90-95 miljoner euro för fransmannen Paul Pogba i somras. Om vi tittar tillbaka på året 2012 då Manchester United släppte Pogba till Juventus för 3,5 miljoner pund (enligt transfermarkt) och hade köpt in andra mittfältare som Nick Powell och Shinji Kagawa så tror jag att de ångrar sig en hel del (jag vet, Chelsea har självklart också gjort affärer de ångrar De Bruyne, Lukaku, Sturridge osv.) Men ska vi göra samma misstag idag? Vi har Loftus-Cheek som är ”proper Chels”, har fysiken och en hel del andra likheter med Pogba. Satsa på Ruben!

Veckans andra ”proper Chels”
Todd Kane har varit i Chelsea sen han var åtta år och har utvecklats i Chelseas ungdomslag med triumfer i Europa och det inhemska spelet som lagkapten. Just nu är han en produkt av Chelseas lånearmé styrd av Emenalo. Kane själv är nöjd med hans utlåningar och till mirror har nu sagt att hoppet finns för en plats i Chelsea. 

”Chelsea är bra för spelarna som är ute på lån. Michael Emenalo är en smart man som har ständig kontakt och ger massa uppmuntran. Cesar Azpilicueta är en fantastisk ytterback, man kan lära sig mycket från honom som jag även gjort från Paulo Ferreira tidigare. Men kanske så finns det en plats bakom för mig och jag hoppas att jag kan visa att jag är redo. Jag har lärt mig så mycket av att vara i Chelsea. Från att arbeta och träna med toppspelare. Jag pratar fortfarande med spelare från klubben hela tiden, får tips från spelarna. Chelsea är en fantastisk klubb och jag har ångrar ingenting.”

Veckans ”jag stannar gärna på lån”
I en perfekt värld skulle Chelsea plocka hem Christensen i ”halvtid” från hans två års långa lån, integrera den elegante homegrown dansken tillsammans med Kurt Zouma och leva lyckliga i alla sina dar. Nu är det inte en perfekt värld då Christensen (enligt mirror) uttalat sig om att han vill stanna i Borussia Mönchengladbach även nästa säsong, som lånet var från början. Och jag kan förstå honom. I Bundesliga får han kontinuerligt med speltid i ett lag som kanske inte hotar Bayern Munchen men ändå ligger på Champions league plats. Behåll Terry och låt Christensen få en till säsong i benen med mycket speltid. 

Veckans ”honom ska vi ha” (inte)
En annan utlånad spelare som just nu befinner sig i Turkiet på lån till Kasimpasa är Kenneth Omeruo. Den nigerianske mittbacken har en utköpsklausul men enligt african football har den turkiska klubben inte råd. Tror dock inte hans framtid finns i Chelsea.

Veckans inställda USA tour
Om och jag säger OM med VERSALER Chelsea skulle hamna på en fjärde eller sjunde plats i ligan (och om laget som vinner FA-cupen hamnar på platser mellan 1-6) skulle det betyda att Chelsea kommer ha tidiga kvalmatcher i sommar. Detta skulle då kunna rendera i att USA touren blir inställd så vänta med att boka flyg och hotell.

Veckans youtubesuccé
Någon som hört talas om Yasin Ben El-Mhanni, inte jag heller innan jag såg på The Suns twitter att han varit och provspelat med Chelsea. Den engelsk-marockanske 20-åringen spelar i klubben Lewes med det fantastiska namnet på hemmaarenan, the dripping pan. Klubben spelar i typ division 7 och hade det inte varit för Jamie Vardy hade alla nog gapskrattat just nu. Wingern är i alla fall ett youtube fenomen där han i ett klipp bjuder på 50 fantastiska skills, se själva.

Veckans debuter
Matt Miazga, Jake Clarke-Salter och Pato. Alla gjorde de debut för Chelseas A-lag under lördagen när Chelsea besegrade Aston Villa. Miazga spelade hela matchen och man såg fina tendenser, Pato kom in och gjorde mål på straff (se klipp) och väggspelade snyggt med Oscar och Jake Clarke-Salter kom in och spelade vänsterback. Även Loftus-Cheek gjorde sitt första mål i Premier League på värsta Lampard-manér.

Veckans Zidane
Ingen kan ju ta ifrån John Obi Mikel (eller Jan-Ove som min kompis tror han heter) hans fantastiska lugn med bollen. Att han är begränsad i andra aspekter av spelet vet även jag men jag bara älskar och se hur majestätiskt den gode Mikel kan röra sig på planen. Mot Aston Villa bjöd han på värsta Zidane finterna när han dribblade bort två motståndare. Se och njut.

Veckans rykten
Ihärdiga rykten om en ny mittfältare och ny mittback har florerat länge kring Chelsea. Här kommer några namn som droppas helt utan någon som helst källkritiskt inslag (förutom att jag läst om dom i olika medier under veckan):
– Marcelo Brozovic
– Ivan Perisic
– Radja Nainggolan
– N´golo Kanté
– Kostas Manolas
– Gianluigi Donnarumma
– Miralem Pjanic

1 KOMMENTARER     

1145 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]

Sville_:
Tummen upp!

Postat via SvenskaFans-appen

1


2016-04-05 19:57:43


Fler artiklar om
Chelsea

Chelseas värld v.13
Chelsea
En vecka med kross över Aston Villa med många debuter gick förbi. Vi har tittat närmare på rykten, dribblingar och mycket annat, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-05 16:45:00

Conte klar för Chelsea
Chelsea
Efter månader av spekulationer så är det nu officiellt att Antonio Conte blir nästa huvudtränare för Chelsea Fotboll Club. Kontraktet sträcker sig över tre år och italienaren kommer att ta över klubben efter det att hans uppdrag med det italienska landslaget tar slut efter sommarens EM-slutspel.
2016-04-04 14:35:00

Aston Villa – Chelsea 0-4 (0-2)
Chelsea
Chelsea tog en övertygande seger på Villa Park, mot ett pånytt hopplöst Aston Villa.
2016-04-03 13:30:00

Spelarbetyg: Aston Villa – Chelsea
Chelsea
Chelsea tog en övertygande vinst borta på Villa Park, där en rad nya ansikten visade sig.
2016-04-03 13:30:00

John Terrys framtid..?
Chelsea
En legends kontrakt går ut i sommar, och spekulationerna är många, vida och stora. Nuvarande tränare Hiddink säger dock att kaptenen definitivt har en framtid i Chelsea, och spekulationerna säger att han kanske blir kvar på Stamford Bridge även nästa säsong.
2016-04-02 23:34:09

Inför: Aston Villa – Chelsea
Chelsea
Chelsea gästar på den tidiga avsparkstiden under lördagen ett hopplöst Aston Villa, för ett möte som i princip är helt betydelselöst.
2016-04-02 09:45:00

Utlåningskollen (mars)
Chelsea
Hur har det gått för Chelseas utlånade spelare? Vi har tittat närmare hur det har gått för nya och gamla utlåningar under mars månad men även under hela säsongen. Vi ger er utlåningskollen.
2016-04-01 19:20:00

Chelseas värld v.12
Chelsea
En vecka med uppehåll för Chelsea och landslagsfotboll är förbi. Vi tittar närmare på allt stort och smått som hänt i Chelsea under veckan, vi ger er Chelseas värld.
2016-03-28 14:00:00

Conte på ingång
Chelsea
Italiens förbundskapten Antonio Conte förväntas ta över rodret i Chelsea till sommaren.
2016-03-25 14:57:00

Chelsea Ladies: Säsongen 2016
Chelsea
I höstas bjöds det på mycket trevligt läsning i form av en artikelserie i tre delar där vi fick komma närmare vårat egna damlag Chelsea L.F.C. Från samme Kenneth Lord kommer här en genomgång av truppen som nu ska in och försvara mästartiteln i FA WSL 1.
2016-03-21 22:40:00