Chelseas värld – Ungdom tillbaka på Cobham, flyttade matcher och utlåningskollen

Zouma-hype
Många undrade om Kurt Zouma skulle få starta borta mot PSG i Champions League, så blev inte fallet men har har ändå fått viktiga och stora matcher mot Manchester City, Liverpool, Everton och nu senast mot Burnley. Zouma verkar på allvar ta upp kampen om platsen bredvid John Terry i mittförsvaret mot den 10 år äldre Cahill. Mourinho håller på att slipa sin franska diamant till perfektion och ingen kan blunda för potentialen han sitter på. Här kan man se ett klipp från Evertonmatchen.

Den berömda bussen i olycka
Ungefär en och en halv timma innan åttondelsfinalen mot PSG fastnade Chelseas buss med spelare och stab när de skulle köra in under arenans parkering. Kanske var det pågrund av denna mindre olycka som ”bussen” var lite skakig när Cavani helt fri kunde nicka in kvitteringen. Vill man se bilder kan man göra det här.

Alex Kiwomya tillbaka från sitt lån tidigare än beräknat
Den snabbe yttern fick ett förlängt kontrakt till den 3 mars men är nu alltså tillbakakallad till Chelsea. Tidigare har Chelsea varit snabba med att kalla hem sina talanger när de inte fått speltid. John Swift kallades hem under höstsäsongen och Lewis Baker blev även han nyligen tillbakakallad från lån. Kiwomya spelade fem matcher och 286 minuter för Leage One laget Barnsley. Nödfönstret för att låna ut spelare till de lägre divisionerna är fortfarande öppet så frågan är ifall Kiwomya blir utlånad till något nytt lag eller får fortsätta att utvecklas i U21-laget.

Veckans mål av Bamford
Patrick Bamford fortsätter att göra mål. Under onsdagen gjorde han sitt tolfte mål för säsongen när Middlesbrough, som han är utlånad till, spelade 1-1 borta mot Birgmingham. Målet kan ses här.

Matcher i april flyttade
I och med Chelseas final i ligacupen har matchen mot Leicester flyttats till april. Vi kommer alltså ha en hängmatch i ligan fram till den 29 april då matchen mot Leicester spelas. Frågan är ifall det är bra eller dåligt att Manchester City får flåsa Chelsea ännu närmare i nacken. Det beror nog helt på hur Manchester City agerar under dessa matcher men förra året var det just Mancester City som hade hängmatcher, vann alla sina matcher och gick tillslut om Liverpool. Matcherna med ändringar och i svensk tid i april blir således:

Stoke City (hemma) Lördag 4 april, 18.30
Queen’s Park Rangers (borta); Söndag 12 Apr, 14.30
Manchester United (hemma) Lördag 18 Apr,18.30
Arsenal (borta) – Söndag 26 Apr, 17.00
Leicester (borta) – Onsdag 29 Apr, 20:45

Chelsea bjuder in offret från tunnelbanan till Stamford Bridge
Enligt The London Evening Standard kommer Chelsea bjuda in fransmannen som blev avknuffad från tåget efter matchen mot PSG i returen på Stamford Bridge. Chelsea var tidigt ute och fördömde händelsen och stängde av fem supporters från Stamford Bridge.

”Vi har skrivit till Souleymane,” Sa Chelseas talesperson Steve Atkins under Mourinhos presskonferens. ”Vi har bjudit in han och hans familj som gäster till returen mot PSG. Vi hoppas att han nappar på erbjudandet”

Utlåningskollen
Förutom Bamford som gjorde mål i veckans match har även några andra utlånade spelare gjort bra ifrån sig.
Gael Kakuta gjorde inga mål men blev framröstad till matchens lirare i förlustmatchen, 1-0, mot Athletic Bilbao.
Mohammed Salah spelade 90 minuter, gjorde 1-0 målet i 1-1 matchen mot Torino och blev framröstad som matchens lirare.
Victor Moses spelade 90 minuter och både fixade straffen och satte den kyligt i den 92 minuten när Stoke slog Aston Villa på Villa Park med 2-1.

Källor: chelseafc.com, weaintgotnohistory.sbnation.com, soccerbase.com, standard.co.uk