Chelseas värld – Nya utlåningar, Boga topp 50 i världen & har Costa gjort det …

Chelseas vrld - Nya utlningar, Boga topp 50 i vrlden  har Costa gjort det snyggaste mlet?

Vinner Costa pris för årets snyggaste mål?


En ny vecka är slut och CSS-redaktionen går igenom vad som hänt i Chelseas värld

Jeremie Boga med på topp 50 ”wonderkids”
Det är sportsajten teamtalk som släppt en lista på 50 namn med världens nu bästa lovande ungdomar. Den 17-årige fransmannen som nu huserar i Chelseas olika ungdomslag och leder skytteligan i Chelseas U21 med sina tre mål hamnade på plats 17 på denna lista och var den enda Chelseaspelaren. Vill man läsa hela listan kan man göra det här.

Nathan Aké stannar i Chelsea hela säsongen
Enligt holländsk media har Aké pratat om sin situation i Chelsea. Aké säger: ”Jag kommer inte gå på lån den här säsongen och jag är verkligen lycklig i Chelsea. Jag har redan spelat ett par matcher och jag känner att jag närmar mig, om jag går ut på lån kommer jag vara ännu längre ifrån en plats i A-laget. Jag pratade med Mourinho nyligen som sa att han var nöjd och om jag fortsätter så här så kommer jag få mer chanser. Jag känner själv att jag utvecklas hela tiden, jag kan spela 90 minuters matcher på den högsta nivån. Mitt mål var att få spela så mycket som möjligt med A-laget för att få erfarenhet. Jag är fortfarande ung och kräver inte att jag ska starta, jag måste forsätta jobba i det tysta och visa för managern att han inte kan ställa över mig.”

19-åringen kan bli väldigt nyttig för Chelsea då han är både ”homegrown” och ”club trained” och det är skönt med en spelare som förstår att man måste jobba för sin plats och inte lämnar så fort det finns lite konkurens (läs Lukaku). 

Diego Costa nominerad till FIFA Puskas utnämnelse
FIFA Puskas utnämnelsen delas ut till de snyggaste målet mellan perioden 3 oktober 2013 och 26 september 2014. Costa är nu nominerad tillsammans med nio andra mål för sin cykelspark i Atletico Madrid (se målet här). Frågan man kan ställa till FIFA är hur de kom upp med perioden för att titta på de snyggaste målen?

Todd Kane blir utlånad…..
Förvånande nog stannade Kane kvar i Chelsea och inte blev utlånad inför säsongen men nu har den 21-årige högerbacken blivit utlånad till Bristol City i et lån som sträcker sig till mitten av Januari. Frågan är fall Kane är svaret på Chelseas framtida högerbacksposition.

….och John Swift blir hemkallad
John Swift som fick prova på spel i Rotherham i fyra matcher är nu alltså tillbaka i Chelsea där han förmodligen kommer husera på U21-lagets mittfält. Ett mittfält som är ganska späckat med engelsk talang med Lewis Baker, Jordan Houghton, Ruben Loftus-Cheek och nu även då John Swift.

Del Bosque ”hotar” Fabregas och Costa
Spaniens förbundskapten och Chelsea är inte bästa vänner just nu. Efter turer fram och tillbaka där Mourinho hävdat att Costa varit skadad men ändå spelats i Spaniens landslag och att nu även Fabregas är skadad och står över Spaniens landskamper säger Del Bosque att ”det kan hända att när Costa och Fabregas är tillbaka finns det en annan spelare där som har tagit deras plats. Det är inte ett hot utan verkligheten” Costa har än så länge inte gjort så stort avtryck i landslaget och på Fabregas position finns många duktiga mittfältare att välja mellan. Inte mig emot om Costa och Fabregas får välbehövd vila när det är landslagsuppehåll framöver framförallt i onödiga vänskapsmatcher.

Källor: teamtalk.com, weaintgotnoistiry.sbnation.com, chelseafc.com

0 KOMMENTARER     

1794 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Landslagsuppdatering
Chelsea
Åter igen dags för landslagsuppehåll där många av Chelseas spelare är inblandade i både senior- och juniorlandslag. CSS-redaktionen håller koll på hur det går för dem.
2014-11-18 12:16:35

CSS: Jullotteri
Chelsea
Snart är det dragning i CSS årliga jullotteri – 100 priser i potten.
2014-11-18 10:32:32

Chelseas värld – Nya utlåningar, Boga topp 50 i världen har Costa gjort det snyggaste målet?
Chelsea
En ny vecka är slut och CSS-redaktionen går igenom vad som hänt i Chelseas värld
2014-11-17 16:00:00

CSS: Deadline för medlemskap närmar sig
Chelsea
För dig som ännu inte blivit medlem i CSS är det nu dags att lägga in nästa växel, den 1 december är det dessutom dragning i CSS årliga jullotteri!
2014-11-17 14:14:00

Januarifönstret närmar sig
Chelsea
Petr Cech, André Schürrle och Didier Drogba är tre herrar som alla fått sparsamt med speltid i Chelsea under hösten och nu har medias spekulationer kring vilka spelare som kan komma att lämna under januari börjat.
2014-11-14 18:00:00

Chelsea redovisar rekordvinst
Chelsea
Under torsdagen presenterades Chelsea FC resultat för året 2013/2014 och det var rekordsiffror som visades, både vad gäller vinst och omsättning.
2014-11-14 17:30:00

Legendarer – Marvin Hinton
Chelsea
Dags för plats 23 på vår lista, försvararen som startade sin karriär i Charlton.
2014-11-14 14:28:06

Landslagsuppdatering – onsdag torsdag
Chelsea
Åter igen dags för landslagsuppehåll där många av Chelseas spelare är inblandade i både senior- och juniorlandslag. CSS-redaktionen håller koll på hur det går för dom.
2014-11-14 11:34:05

Nevin: Fábregas och Costa kommer skjuta titeln till Chelsea
Chelsea
Klubblegendaren tycker att de nya spanjorerna har överträffat förväntningarna sedan de kom till klubben i somras.
2014-11-12 19:34:22

Fabregas missar landskamperna
Chelsea
Som det rapporterats om innan skulle Cesc Fabregas undersökas av landslagsläkarna innan beslut kunde tas om hans medverkan i Spaniens kommande landskamper och efter att ha röntgats står det nu klart att han missar båda Spaniens kommande matcher.

2014-11-12 10:54:40